עבור לתוכן

השוואה שעשיתי בין הCASIO S770 ל CANON SD200 + התלבטות בין TX1 לSD900

Featured Replies

פורסם

עשיתי כמה השוואת תמונות בין הCASIO770 לCANON SD200.

הCANON עולה על הS770 בכל האספקטים חוץ מהוידיאו.

בינתיים כל הבדיקות נעשו בשעות הלילה בתאורה של החדרים בבית כשהשתמשתי במצב צילום אוטומטי בלבד.

(אני לא מתכוון לשחק עם הגדרות ידניות בכל פעם שאני רוצה לצלם משהו, זאת מצלמה POINT AND SHOOT)

1. וידיאו:

יש יתרון לS770 באיכות, אך יש הרגשה שלCANON SD200 יותר נעים לצפות בסירטונים.

זה משהו שקשור להבדל בקידוד, אמנם בCANON רואים יותר רעשים בוידיאו בתאורת חדר אך האיכות יותר מציאותית.

ההרגשה היא שאני צופה בוידיאו קצת יותר חד - וזה למרות שלא שמתי לב להבדל מהותי בחדות.

הוידיאו של S770 כאילו נמרחת משהו.. עדיין יש יתרון באיכות התמונה לS770 אך לא באופן משמעותי כפי שחשבתי בהתחלה.

הS770 משנה מהר יותר את הפוקוס האוטומטי בזמן וידיאו וגם הסאונד שלו בוידיאו יותר איכותי אך אני לא רואה את זה כיתרון כי את זה אני מניח ששיפרו בSD800 והאחרים.

2. איכות התמונה באור חדר:

צילמתי שעון קיר כשאני במרחק של כ2 מטר ממנו:

בלי פלאש: הCANON נתנה תמונה טובה וחדה ללא רעשים. הS770 נתנה תמונה לא חדה ועם הרבה רעשים. הבדל שמיים וארץ.

יש לי מצלמה בפלאפון דגם NOKIA N73 שלוש מגה פיקסל ואני חושב שהS770 מגיעה לאיכות דומה לשלו בלי הפלאש.

עם פלאש: בשניהם אין רעשים בתמונה אך התמונה של CANON חדה וברורה יותר, לא בהבדל ניכר אמנם.

* עריכה: ניסיתי לשחק עם הגדרות, כשמשתמשים בשיטת פוקוס אחרת מקבלים תוצאה טובה יותר אך עדיין פחות טובה מהCANON.

3. צילום מאקרו:

דווקא כאן הS770 דיי הפתיעה אותי. ביצעתי איתה צילום מאקרו על מטבע 10 אגורות עם חצי פלאש ויצאה תמונה מהממת חדה בטירוף.

הCANON גם יכולה לעשות תמונות כאלה, אך לא בקלות כזאת באור של חדר.

4. הכנסתי כרטיס אס די 4 ג'יגה למצלמה S770 אחרי כמה תמונות וחיבור למחשב מסתבר שהכרטיס נהרס. ניסיתי לפרמט אותו וזה לא עזר. מדובר בכרטיס זיכרון שעד היום עבד תקין במצלמה הקודמת. (כרטיס זיכרון של חברת TRANSCEND).

במקום זה נאלצתי להשתמש בכרטיס אס די 512 מגה שאיתו המצלמה עובדת תקין. אני לא יודע מה יש למצלמה הזאת אבל היא פשוט גרמה כרטיס שלי להיהרס !

לסיכום:

היתרונות של הCASIO S770 על הSD200 שלי הם יתרונות קלים ביותר. בוידיאו האיכות עדיין נחשבת טובה יותר אבל לא בצורה מספיק משמעותית. שאר היתרונות הם יתרונות שלמעשה הושגו למצלמה הזאת כיוון שהיא צעירה יותר ב3 שנים. דברים כגון מסך ענק לעומת הSD200, וזה שהיא יותר יפה ודקה וכל מיני מצבים "מיוחדים". אני בטוח שצילומים באור יום יתנו לי תוצאות טובות ולא יהיה הבדל משמעותי בין השניים, אבל כל מצלמה נותנת תוצאות טובות בתנאים טובים.

הCANON SD200 למרות שהיא זקנה ב3 שנים, לא רואה את הS770 ממטר.

ידעתי שאסור לי לבגוד בCANON... :-[ קאנון סליחה.. זה לא יקרה שנית!!

אז מה אני עושה עכשיו?:

ההרגשה שלי חצויה, אני עדיין לא יודע מה לעשות באמת. לחשוב על זה שהחלפתי מצלמה רק כדי לקבל וידיאו איכותי רק קצת יותר ובכל שאר האספקטים לרדת זה לא כיף בכלל. מן הסתם ידעתי מההתחלה שרוב הסיכויים שהיא לא תהיה טובה כמו הקאנון אבל אם האיכות וידיאו הייתה ממש טובה זה לא היה משנה לי.

יש לי 14 יום לחשוב אם להחזיר את המצלמה לחנות ולרכוש משהו אחר במקומה או להשאר איתה בכל זאת.

אולי לא תהיה לי ברירה ואני ארכוש מצלמה יעודית לוידיאו שתהיה קצת יותר גדולה ואז בעצם יהיו לי שתי מצלמות.

ומצד שני להישאר עם הCANON ועם המסך הקטן שלה לא כלכך בא לי.

האמת חשבתי על הCANON TX1 - שמן הסתם CANON אני יכול להיות בטוח שאיכות התמונות יהיו טובות יותר משל הS770

הבעיה שהסרטים שלו ברזולוציה הכי גבוהה מאפשרת צילום של רק כמה דקות. אם אני מחשב כמה עולה כרטיס זיכרון של 8 ג'יגה או יותר

כדי שיהיה לי זמן צילום נורמלי אז אני מגיע לסכום מאוד גבוה של מצלמה...

או שאולי אני פשוט אסתפק באיכות וידיאו של SD משופר (SD800.. SD1000), השאלה האם יש הבדל כלשהו באיכות הוידיאו והסאונד

בינהם לבין הSD200? לפי מה שראיתי באינטרנט לא ראיתי הבדל (אבל זה היה רק קובץ דוגמא אחד ומאתר ולא ממישהו פרטי).

לגבי כמות הזמן שסרט MJPEG תופס, אין לי בעיה עם זה. (30 דקות בכרטיס 4 ג'יגה)

פורסם

אני לא מצליח להבין אותך. יכולת לקנות SD800 עם ווידאו מיוצב ו-28 מ"מ והלכת על הקאסיו הזאת? למה? ???

לא חסרות מצלמות אחרות שהיו נותנות לך שיפורים גדולים בהרבה תחומים (למשל ריקו R6 או פנסוניק TZ3 - שתיהן נמכרות כבר בארץ), אבל במקום להתייחס למכלול החלטת משום מה לבודד איזה פרט משני בקידוד הווידאו ולעשות מזה עולם ומלואו. חבל. אם יש לך אפשרות להחליף לדגם אחר, זה מתבקש.

פורסם
  • מחבר

עשיתי טעות נו..

למה עדיין לא מוכרים את הTX1 בארץ?

דרך אגב צפיתי עכשיו בסירטון שלה, איכות בת זונה אבל בשביל דקה וחצי סירטון - 396 מגה !!!!

בקשר לS770 היא לא כזאת גרועה כפי שאולי זה נשמע, אבל ציפיתי ליותר. עשיתי גם כמה תמונות נוף באור יום בשתי המצלמות, לא הצלחתי לשים לב

להבדל בטיב האיכות והחדות אך התמונה של הS770 בעלת יותר צבע וקצת יותר קונטרסט ובגלל זה נראת יפה יותר לעין ולמעשה חוסכת עבודה עם פוטושופ.

למרות הטעות ברכישה שלי, אני שמח שהגעתי למצב של להשוות בין שתי המצלמות, כי הצלחתי לחוות על בשרי ולהגיע להחלטה באמת מה אני צריך.

אז חשבתי שאני אוכל גם להתפשר על איכות תמונה, אבל כשראיתי את זה במו עיניי לא היה לי נעים עם זה.

אני שמח שביצעתי את הבדיקות כך אם הייתי קונה משהו אחר לא יכלתי לעולם לדעת אם הS770 היה יכול להיות מספיק טוב בשבילי או לא.

פורסם

עשיתי טעות נו..

למה עדיין לא מוכרים את הTX1 בארץ?

דרך אגב צפיתי עכשיו בסירטון שלה, איכות בת זונה אבל בשביל דקה וחצי סירטון - 396 מגה !!!!

אולי זה באיכות הכי טובה,כי יש איכות LP-HD או משהו כזה שזה תופס בדיוק חצי אבל איכות התמונה כמעט אותו דבר, לדעתי בכלל אי אפשר לראות הבדל אם לא בודקים פראיים פראיים. ממה שראיתי(ולא קראתי) אז היא עושה FOCUS HUNTING כל הזמן וזה קצת מפריע אבל תבדוק לעומק אולי זה כבר אין את הבעיה הזאת.

פורסם
  • מחבר

מה זה FOCUS HUNTING ?

בינתיים יצא לי לחשוב קצת והגעתי לשתי אפשרויות:

1. לרכוש את הCANON SD900 כיוון שיש בה אפשרות צילום וידיאו בפורמט 1024X768

בניגוד לSD800 והשאר יש לה סנסור בעל רגישות גבוה יותר אך הבעיה שאין לה IS ומייצב תמונה.

2. לחכות לTX1. ובנוסף להישאר עם הSD200 שלי שאני גם ככה מרוצה איתה.

(קראתי גם ביקורת של מישהו שיש לו את הSD200 ועשה השוואת איכות תמונות עם הSD1000 באותם מצבים ואמר שלא מרגיש

הבדל משמעותי בינהם ולכן רוצה להחזיר את הSD1000 לחנות כי לא מרגיש שיפור משמעותי)

בימים הקרובים אני אנסה כמה שיותר להשיג מידע לגבי הTX1 ואני מקווה שהוא זה שיענה על הציפיות שלי,

אם הוא לא יענה על הציפיות אני אולי אלך על הSD900 אבל אם הצילומים שלו בתאורה נמוכה לא טובים ויש משמעות לזה שאין לו IS

אני אשאר עם הSD200 עד שתצא מצלמה שתרצה אותי :P

כמה הTX1 תעלה בארץ ומתי בערך תשווק במדינתנו הקטנה?

קישורים לסירטונים של TX1 במספר מצבי תאורה:

http://www.archive.org/download/CanonTX1FirstCanonTX1720pfullresolutionvideo/MVI_0002.AVI

LOW LIGHT

WB: Auto

ISO: Auto

Dimension: 1280x720

Lighting: Fluorescent

Focus: Normal

----------------------------------------------------------------

http://www.archive.org/download/CanonTX1CanonTX1Sample2/MVI_0018.AVI

White Balance: Auto

Exposure: -1/3

Lens/Zoom: 390mm (35mm equiv)

Support: Handheld

-----------------------------------------------------------------

עוד דוגמאות:

http://tx1.blip.tv

-----------------------------------------------------------------

פורסם

FUCUS HUNTING זה ציד פוקוס, נגיד המצלמה מתפקסת על איזה עצב בתמונה שאתה מצלם ואז היא עושה פוקוס על הרקע ושוב על העצם וככה זה ממשיך.

פורסם

ה-SD800 טובה יותר ושימושית יותר מה-SD900, אבל אם אתה רוצה להתמקד שוב בפיצ'ר לא שימושי (1024x768), אז לך עליה.

פורסם
  • מחבר

ה-SD800 טובה יותר ושימושית יותר מה-SD900, אבל אם אתה רוצה להתמקד שוב בפיצ'ר לא שימושי (1024x768), אז לך עליה.

לא.. אין מצב שאני אעשה את הטעות הזאת שוב :bash:

טוב אם כך אז המטרה הבאה שלי: מצלמת וידיאו יעודית.

עדיף כמה שיותר קטנה, עדיף שתהיה טובה בהכל (כמה שאפשר אך כמובן שהכי חשוב זה וידיאו) שהיא תהיה TX1 או כמה שיותר דומה לTX1 - ג :cool2:

פורסם

בתקציב שלך אין משהו יותר טוב (תקציב סביבות ה2000 נכון?)מTX1 או SANYO דגמי C תראה אם זה מתאים לך..או שתקנה מצלמת וידאו אבל תזכור שאיכות תמונות הסטילס שלה יותר גרועה מטלפון נייד.

פורסם
  • מחבר

לא כלכך מצאתי את הדגמי SANYO שאמרת.. אלו דגמים שיכולים להכנס לכיס כמו הTX1 ?

פורסם

במחשבה שניה נראה שSANYO לא יתאים לך וגם לא כל כך משתלם. לשאלתך, הם נכנסים לכיס תבדוק דגם SANYO C6 אם אתה רוצה.

CANON TX1 הכי מתאימה.

פורסם
  • מחבר

במחשבה שניה נראה שSANYO לא יתאים לך וגם לא כל כך משתלם. לשאלתך, הם נכנסים לכיס תבדוק דגם SANYO C6 אם אתה רוצה.

CANON TX1 הכי מתאימה.

למה לא יתאים לי ולמה לא משתלם?

בתאכלס מה ההבדלים העיקריים בינהם?

אני רואה שהSANYO דקה ב6 מילימיטר אבל יותר גבוהה ויותר רחבה.. יש לה מסך 2 אינץ' לעומת 1.8 של הTX1 אבל זה לא נראה הבדל משמעותי.. זום אופטי כפול 5 במקום כפול 10 אצל הTX1. רזולוציה 640 כפול 480. אצל הTX1 יש 1280 כפול 720.

הSANYO משתמשת גם בMPEG4.. הTX1 משמש בMJPEG שזה אומר אולי פחות רעשים בוידיאו אצל הSANYO אבל אולי פחות מידע וחדות. למרות שהTX1 נראה ונשמע יותר טוב אני אנסה לדעת עליה יותר.

מבחינתי הכי חשוב זה מה האיכות של שתיהם במצב של אור נמוך, כי במצב של אור שמש שתיהם יציגו איכות טובה מאוד.

דרך אגב הקישור לסרט דוגמא שפירסמתי מקודם.. ההורדה איטית לכן רק עכשיו צפיתי בו.

אני בהלם, האיכות פשוט מדהימה! כמו של סרט קולנוע !

http://www.archive.org/download/CanonTX1CanonTX1Sample2/MVI_0018.AVI

עוד תמונות שלTX1 במאקרו , רגילות, וידיאו

http://powershot-tx1.blogspot.com

http://www.dcresource.com/reviews/canon/powershot_tx1-review

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים