עבור לתוכן

בזמן הדלקת המחשב , המחשב נדלק ונכבה

Featured Replies

פורסם

כפי שאמרתי- הבעיה שלך קרוב לודאי חומרתית.

במקרה שנתקלתי בזמן האחרון מחשב בבית שלי אמנם נדלק, אך לא עלה לווינדוס- בעקבות קבלים נפוחים על לוח האם.

לא רשמת אם הסתכלת כבר על מצב לוח האם. מצורפת תמונה שמראה מצבים של קבלים לא תקינים:

bad_cap.jpg

• תגובות 45
  • צפיות 11.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

אני בטוח שזה בעיה חומרתית השאלה איזה חומרה?

בדקתי את הלוח אבל לא ראיתי משהו. גם לא היה ריח של עשן.

פורסם

ברוב המקרים עשן זה כבר מאוחר מדי

פורסם
  • מחבר

חבר,ה אני חייב את העזרה שלכם.

היום קיבלתי את הספק החלופי . ספק ג'נרי 500W של חברה IPS אבל חדש ולא צריך להיות בעיה בו.

לפי הניסויים שעשיתי קודם אני חושב שהבעיה בספק או בלוח אם או בשניהם.

החלפתי את הספק החלופי בספק שלי (ENERMAX LIBERTY 400W) הבעיה הראשונה שבניגוד לספק שלי אין לו חיבור חשמל בנפרד לכרטיס מסך ולכן החלטתי לנתק את הכרטיס מסך ולבדוק אם הווינדוס עולה בעזרת הנורות שבמקלדת ובעכבר. אז המחשב נדלק ונשמע שהוא עובד אבל גם אחרי שחיכיתי כמה דקות המקלדת והעכבר לא הגיבו (כמו עם הספק שלי המקלדת נדלקה לשנייה כאשר חיברתי לחשמל וזהו).

לכן הגעתי למסקנה שהבעיה עם הלוח אבל ליתר בטחון החלטתי לבדוק את הספק במחשב הישן (זה שעובד עכשיו) אז החלפתי אותו בספק שלי וכאשר הדלקתי את המפסק של הספק הלד בלוח פעל אבל כשהפעלתי את המחשב כלום לא פעל.

עכשיו אני בבעיה גדולה בגלל שאת המחשב קניתי משתי חנויות (גולדטופ וזיגזג) והספק הוא מגולדטופ והלוח מזיגזג ויש לי אחריות השאלה מה אני עושה? הולך לכל חנות ומבקש שיבדקו את החלק הספציפי או שמכניס את המחשב כולו למעבדה?

בעקרון קניתי שלושה חלקים מגלוטופ ובנתיים היו לי שני חלקים עם בעיות ונאלצתי להחליף אותם.

בבקשה תעזרו לי..... תנו רעיונות לבדוק מה הבעיה.

פורסם
  • מחבר

חבר'ה אני חייב את העזרה שלכם.... בנתיים המחשב משובת לגמרי .........

פורסם

קודם כול למה דאבל פוסט? בכוח רוצה אזהרה?

דבר שני לא יכול להיות של Enermax אין חיבור חשמל לכרטיס מסך

דבר שלישי תנסה לעשות בידוד דברים תבדוק את הספק במחשב אחר, תנסה להפעיל את המחשב עם מינימום התקנים(מה שלא צריך לעליית ה Windows)

וכדומה...

פורסם
  • מחבר

אני מצטער על הדאבל פשוט אני לא הייתי הרבה זמן והתרד הגיע לדף השלישי.

לא הבנת אותי נכון הספק שלי )LIBERTY) יש חיבור לכרטיס מסך אבל לספק החלופי שקיבלתי אין.

ניסיתי את מה שאמרת אבל הספק שלי לא הפעיל את המשחב השני שלי וגם כשניסיתי להפעיל את הווינדוס אם המינימול של הרכיבים זה לא עלה

פורסם

אם הספק החלופי לפי מה שהבנתי(במקום ה Liberty) לא מפעיל את המחשב השני זה אומר שהספק תקול

גש להחליפו

ולמה הביאו לך ספק ג'נרי(בלי שם מוכר)? תבקש ספק חזק שמשתווה לליברטי

פורסם

תנתק הכל. HD וCD וכו'. ואז תדליק. ואל תקח ספק חלופי כשאתה לא יודע אם זה יסדר! לך אלהם עם המחשב ושהם יסדרו את זה!

ואם התגלה כי הספק תקול והם מחליפים לך לאחד אחר, קח משהו שווה ערך למה שהיה קודם ואל אחד ג'נרי. תגיד שאין לך זמן לבא כל פעם לחנות, שיביאו ספק טוב ושלום.

פורסם

תנסה לאפס ביוס (CLR CMOS).

ניסית לעשות את זה?

ואתה יכול להפעיל את הכרטיס מסך גם בלי החיבור לספק...

פורסם

הכרטיס מסך שלו לא יעמוד רק במתח שהוא מקבל מחריץ ה PCI

בגלל זה יש לו גם את חיבור המתח הנוסף, הוא לא שם ליופי

פורסם
  • מחבר

אתם לא הבנתם הספק חלופי הוא מקרוב משפחה שלי ולקחתי אותו רק כדי לבדוק מה הבעיה.

בקיצור אני יביא כול חלק לחנות שממנה קניתי ויבקש שיבדקו... תודה על העזרה

ואיך עושים איפוס ביוס ובשביל מה עושים את זה???

פורסם

אוקי, תודה על ההבהרה בנוגע למקור הספק.

איפוס ביוס עושים ע"י הוצאת הסוללה העגולה שיש לך על הלוח. למשך 20 דקות ואז תחזיר. זה מחזיר לך את התוכנה המקורית שהייתה בביוס שלך כשהמחשב יצא מהמפעל. זה מסדר הרבה בעיות.

אני ממליץ לעדכן ביוס. כמובן דרך האינטרנט.

פורסם

אני ממליץ לעדכן ביוס. כמובן דרך האינטרנט.

אני לא

הייתי משאיר את זה לסוף

כל עוד יש רעיונות תימנע מזה

פורסם
  • מחבר

שלום,

יש שינויים כרגע הבנתי שטעיתי עם חיבור הספק שלי (ליברטי) וחיברתי אותו לא נכון למחשב הישן (כדי לבדוק אם הוא מקור הבעיה) ועכשיו הוא כן מפעיל את המחשב הישן אז יכול להיות שהוא לא פגום.

אמרו לי שהביוס לא יכול לעלות כל עוד לא מחובר כרטיס מסך אז חשבתי אולי הכרטיס מסך הוא בכלל הבעיה.

בגלל שהחששות שלי ירדו מהספק אז יש לי פחות בעיות כי את הכרטיס מסך והלוח אם קניתי באותה חנות אז לא צריך להיות בעיה עם האחריות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים