עבור לתוכן

בזמן הדלקת המחשב , המחשב נדלק ונכבה

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי בעיה.

יש לי מחשב שקנתי בחופש הגדול והיום פתאום הוא לא עובד.

היום השתמשתי במחשב והכל עבד מעולה. אבל אחרי שאתחלתי אותו פתאום המחשב הגיע למצב מוזר המחשב עצמו היה דולק (שמעתי את המאווררים והנורות דלקו) אבל המסך הראה שהוא לא מחובר למחשב(הנורית שלו מעבעבת וזה תמיד קורה כאשר אני למשל סוגר את המחשב ומשאיר את המסך דולק) ולא היה מה לעשות לחצתי על כל הכפתורים וכלום לא עזר אז לחצתי ארוך על המתג כיבוי והמחשב נכבה אחרי כמה שניות. אבל כשהדלקתי אותו המחשב התחיל לפעול אבל אחרי שתי שניות בדיוק הוא נכבה. מה עושים????

פתחתי את המחשב וניקיתי אותו מאבק והיה הרבה אבל זה לא עזר , הוצאתי את הבטרייה של הביוס אבל גם זה לא עזר. בדקתי אם הכל מחובר ולא מצאתי משהו חריג , ניתקתי את הכונן וזה לא עזר.

מה זה יכול להיות??????.??

המפרט הוא:

לוח אם M2N-E ASUS

מעבד AMD 3800X2

כרטיס מסך SAPPHIRE 1900GT 256MB

ארדיסק WD 160GB SATA2

ספק ENERMAX LIBERTY 400W

זכרונות TWINMOS 512X2 667GHZ

מארז 6A19

• תגובות 45
  • צפיות 11.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

יש צפצופים בהדלקה ?

פורסם

תבדוק את הכרטיס מסך

תריץ MEMTEST לכמה שעות

פורסם
  • מחבר

המחשב נדלק בדיוק לשתי שניות שום דבר לא עולה . המסך בכלל מראה שהוא לא מחובר.

עכשיו הוצאתי את כל החלקים והשארתי רק את הלוח אם ,המעבד והספק הבעיה עדיין ממשיכה.

בעקרון יש לי למי ללכת כדי לבדוק חלק חלק אבל זה רק שבוע הבא השאלה אם יש לכם רעיונות מה אפשר לבדוק.

האם אפשר לנתק את המעבד והלוח אמור לפעול כרגיל?

יכול להיות שמעבד מתחמם אולי בגלל המשחה הטרמית(לא שראיתי שמתישהו הוא מגיע לטמפ' גבוהות) והוא גורם לכיבוי המחשב??

פורסם

תבדוק את הכרטיס מסך

תריץ MEMTEST לכמה שעות

פורסם
  • מחבר

איך אני יריץ MEMTEST אם המחשב לא עולה?????????????

תבינו הווינדוס לא נפתח המחשב רק נדלק לשנייה ואז מתכבה.

אני הולך לקבל ספק חלופי לבדוק אם הבעיה בו.

פורסם

לא בטוח שהבנתי...

המחשב נדלק אבל לא מראה כלום במסך

או שהמחשב נדלק ואז מתכבה אחרי שמופיע ההתחלה של הווינדוס או מה קורה בדיוק

פורסם

ם אתה מדליק את המחשב ואחרי שניות בודדות הוא נכבה אז זה הספק או שהוא חלש מדי בשביל לסחוב את החומרה שלך

או שהוא נדפק

ואם אתה מדליק את המחשב והמאווררים עובדים ואתה שומע את ה HDD מסתובב ורק המסך לא נדלק אז:

תבדוק את הכרטיס מסך

תריץ MEMTEST לכמה שעות

פורסם

תנסה לאפס ביוס (CLR CMOS).

פורסם
  • מחבר

המחשב נדלק לכמה שניות ונכבה הווינדוס לא עולה והמסך עדיין לא מזהה את המחשב.

זה משהו שקרה פתאום לפי דעתי הספק נדפק

פורסם

מה המפרט שלך

תנסה להשיג או ספק יותר חזק או ספק עם אותו כח אבל ממחשב אחר שאתה יודע בוודאות שהוא תקין

פורסם

נסה להחליפ את הספק בספק חזק יותר ...אוליי הבעיה בו ..

פורסם

כמו כן תשנה את הכותרת לכותרת אינפורמטיבית כגון: בזמן הדלקת המחשב , המחשב נדלק ונכבה

פורסם

מנסיון אני יכול להגיד לך שהבעיה שאתה מתאר, היא ספק או לוח אם (יכול להיות גם שילוב של שניהם).

לגבי לוח האם אני יכול להגיד לך להסתכל עליו ולחפש קבלים נפוחים מעט, או כל רכיב אחר שבקרבתו יש סימנים של שריפה (בנוסף- תנתק את המחבר לספק ותסתכל על הפינים שלו).

בכל מקרה, אתה טוען שהמחשב שלך באחריות, תממש אותה- כי הבעיה היא חומרתית.

פורסם
  • מחבר

כמו שרשמתי קודם המפרט שלי הוא:

לוח אם M2N-E ASUS

מעבד AMD 3800X2

כרטיס מסך SAPPHIRE 1900GT 256MB

ארדיסק WD 160GB SATA2

ספק ENERMAX LIBERTY 400W

זכרונות TWINMOS 512X2 667GHZ

מארז 6A19

אני לא מאמין שהספק חלש מדי כי הוא הפעיל את המערכת כבר 8 חודשים, אולי הוא נדפק .

אבל קרה משהו מוזר עכשיו.

כשאני פתחתי את הת'רד הזה אז פירקתי את כל החלקים של המחשב עד שנשאר הלוח והספק כדי למצוא את מקור הבעיה והיא לא נפתרה אז זה אחד הרכיבים הללו צריך להיות הבעיה. לכן ביקשתי מקרוב משפחה שמתעסק עם מחשבים שיביא לי ספק של 400W חלופי כדי לבדוק אם זה הבעיה. עדיין הוא לא הביא לי אז החלטתי להרכיס מחדש את המחשב.

חיברתי הכל ופתאום המחשב פועל . הוא נדלק ולא מתכבה אבל יש בעיה אחרת שום רכיב חיצוני לא מגיב אליו. כלומר המסך מראה שהוא לא מחובר, העכבר לא נדלק (עכבר ליזר), המקלדת היא היחידה שמדליקה אור ברגע שאני פותח את המפסק אבל אחרי זה היא לא מגיבה יותר.

מה הבעיה עכשיו?

בכל אופן אני יחכה לספק.

תודה לכל המגיבים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים