עבור לתוכן

מערכת קירור מים BIG WATER VS TUNIQ TOWER120

Featured Replies

פורסם

שלום רב!

רציתי לדעת אם המערכת קירור של thermaltake BIG WATER תיתן ביצועים טובים יותר מאשר TUNIQ TOWER בהנחה שמתוכנן OC

והאם היא שקט יותר ונוחה לעבודה?

תודה לעוזרים!

פורסם

על איזה BW מדובר ? יש כמה דגמים.

ועל איזה מעבד מדובר ?

פורסם
  • מחבר

מדובר על ה BIG WATER SE

http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_394_517&products_id=3665

מעבד E6300

אני רוצה לדעת מה מומלץ יותר לקנות אני מתכנן לעשות OC עד לאן שיהיה אפשר למשוך אותו

זכרונות OCZ PLATINUM 800MHZ

P5B DELUX

הגעתי ל3.5 GHZ עם הסטוק אבל המעבד היה מתחמם במאמץ עם TAT מעל ל85 מעלות

פורסם

נתחיל מזה שהSE היא מערכת גרועה עם ביצועים גרועים וגם עושה רעש וכל זה עקב משאבה מעפנה

אם כבר אז יש את 735 במחיר טוב פה:

http://www.logicpc.co.il/heb/itdetail.aspx?icom=8559

לגבי ביצועים..

המערכת לא תיתן לך ביצועים טובים משמעותית מטוניק (2 מעלות פחות בערך אולי גם זה לא)

והיחס של מחיר תועלת לא בשמיים..

אבל לדעתי אם יש לך כסף זאת מערכת סבבה, היא חוסכת לך מאורר מה שאומר שיהיה שקט יותר..

פרט קטן: שאין מאוורר באיזור המעבד, אין איוורור באזור הציפסט, וזה דבר מאוד לא טוב, בOC הציפסט מגיע לרמות שגם הוא צריך קירור מסויים ואי הימצאות מאורר בסביבה היא בעייה, קח את זה בחשבון..

בשורה התחתונה אם יש לך את הכסף לך על זה, אם לא טוניק יעשה את העבודה מצויין..

אבל שוב המערכת הזו לא תחולל פלאים, היא נחשבת למערכת גרועה יחסית (למערכות קירור מים) וטוניק נותן יותר תמורה לכסף...

פורסם

^^

אני מצטרף לזה שמעלי אך ההמלצה שלי שונה.

המערכת הזו איכותית יותר ונותנת ביצועים מעט טובים יותר מה - BW735, לינק - http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=14142&catid=

פורסם

^^

מצטרף לזה שמעלי :silly:

המערכת הזו אכן טובה יותר ומומלצת יותר.. אך קראתי שהמאוורר טיפה יותר רועש.. אני לא בטוח לגבי זה אבל הייתי ממליץ לך לקרוא סקירות

בכללי המערכות האלו נותנות קירור ברמה של קירורי האוויר הכי טובים ולפעמים טיפה יותר מזה אבל לא הרבה.. מבחינת מחיר ביצועים הם לא הכי משתלמות, אבל כשאתה מכניס את עניין הרעש המערכות האלו טובות, ביחס של מחיר ביצועים ורעש הם פתרון לא רע בכלל..

פורסם
  • מחבר

כן לצערי גם אני שמעתי דברים לא טובים כלל על המערכת

אתם אומרים אם יש כסף לקנות את המערכת קירור מיים אפילו שהיא לא שווה יותר מאשר הטוניק, למה? מה עדיף בקירור מים?

פורסם

^

לא בדיוק..

אם יש לך סתם כסף קירור מים זה טוב מכיוון שהוא יהיה טיפה יותר שקט.. זאת הסיבה העיקרית...

אם אתה לא רוצה לבזבז כסף טוניק יעשה את העבודה לא פחות טוב אבל בטיפה יותר רעש..

פורסם
  • מחבר

הבנתי את השיקול מבחינת ביצועי טמפ' דיי זהה

אבל מבחינת השקט יש הבדל..

אני חושב שאקנה את הטוניק שעולה בערך חצי מהמערכת...תודה !

פורסם

לאדע עד כמה עניין השקט באמת נכון,

קירור אוויר מפיק רעש ממאורר 120ממ בודד,

בעוד מערכת קירור מים נורמלית בדר"כ משתמשת בשני מאוררי 120ממ פלוס המשאבה בדר"כ גם עושה זמזום קל כלשהו.

בסופו של דבר הרעש שאתה מקבל זה המאורר שאתה בוחר, אתה לא חייב לא פה ולא פה להשאר עם המאורר שבא באריזה.

בכל מקרה קירור מים מהסוג שאתם מדברים עליו (טרמלטק\גיגהבייט) נותן יתרון בהתמודדות עם טמפ' גבוהה יותר,

לדוגמא על IDLE ה-BW וה-BT נותנים בערך את אותם ביצועים, אבל ב-LOAD ל-BW יש יתרון התמודדות, הטמפ' נשארת יותר קרובה ל-IDLE.

לדעתי תשקיע בהיטסינק פשוט ונחמד, לא צריך להפריז עם סינקים שעולים 350 שקל, וגם קירורי מים ב-500 שקל לא ממש מפיקים ביצועים של קירור מים נורמלי.

אם אתה באמת חם על קירור מים, תחסוך קצת כסף ותקנה משהו איכותי.

פורסם
  • מחבר

ההתלבטות היא בגלל הOC

אני מחפש משהו שיתן מענה לטמפ' יחסית גבוהות כלומר שהמעבד יהיה בטמפרטורות נוחות גם בעבודה בעומס עם OC

השאלה אם עדיף קירור מים בקטגוריה משהו כמו הBW לא מפריע לי להשקיע את הכסף, אבל לא נראה לי שאוציא יותר מ500 ש"ח על העניין בכל מקרה.

פורסם

הTuniq יספיק לך גם בשביל OC רציני.

הוא יהיה משתלם יותר ולדעתי גם שקט יותר מקירור מים בתקציבים שאתה מדבר עליהם.

הייתי יותר דואג לצ'יפסט מאשר למעבד עם קירור טוניק

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים