עבור לתוכן

אני לא מצליח לצלם יפה.. :|

Featured Replies

פורסם

אני מנסה כל הזמן ליצור מאקרו יפה כמו שאתם עושים עם מצלמות שונות ושום דבר לא יוצא לי.

אני מפעיל את מצב המאקרו ואני לא מצליח לכוון את הISO ואת האמת אני גם לא יודע מזה.

אני מנסה גם ללחוץ קלות הרבה זמן על הכפתור ואז ללחוץ סופית על הצילום,חשבתי שזה קשור לחשיפה או משהו,אבל זה לא מזיז.

אפשר טיפים לצילום טוב יותר? אבל אל תביאו לי אתרים שלמים כי אני מחפש טיפים קצרים וקצת הסבר מהיר...

תודה.

הנה תמונה שצילמתי ומידע על המצלמה שאיתה צילמתי,תראו מה יוצא לי

dscn3102tw4.th.jpg

38137791lb2.jpg

פורסם

בסך הכל התמונה נראית טוב. כמו שתמונת מאקרו בדרך כלל נראות (עומק שדה רדוד).

משום מה המצלמה שלך מייצרת הרבה מאוד רעש. אני שם לב שהצילום צולם באיזו 100. זה לא אמור להיות ככה.

פורסם
  • מחבר

איך אני מבטל רעש תמונה?

זה קשור ברעידות של הצלם?

פורסם

המצלמות האלה של ניקון באמת מייצרות הרבה רעש בISO מאוד נמוך (החל ב 100, וב 200 התמונה נראית

מאוד מאוד לא סבירה לפעמים).

מה שכן צילום המקרו איתן מאוד מוצלח, במיוחד ביחס למחיר ותאריך הייצור ;)

אני ממליץ לך לכוון מנורת שולחן ישירות על העצם המצולם ולהעביר במצלמה למצב SCENE ובו לבחור צילום מאקרו(? או משהו דומה).

עוד דבר זה שהעדשה לא תהיה קרובה יותר מסנטימטר + (ולא מינוס).

בהצלחה :xyxthumbs:

והתמונה מדליקה, תנסה שוב לפי העצות שלי ושל אחרים פה.

פורסם
  • מחבר

המצלמה הזאת עברה לידי במקרה.. אני לא יודע אם יזדמן לי לצלם איתה שוב..

אבל תודה על הטיפים אני אשמור אותם.

למישהו יש המצלמה למצלמה בסדר גודל כזה במחיר נמוך? היא מספיקה לי.

בפיתוח יוצאות אחלה תמונות ומסתבר שגם במאקרו,רק צריך מצלמה עם פחות רעש.

עוד 2:

dscn3110xk11mg7.jpg

dscn3111wc41su7.jpg

פורסם

תקטין את התמונות דחוף.

פורסם

תראה נכון שאומרים שצלם טוב לא צריך מצלמה טובה בשביל לצלם תמונות טובות ותספיק לו כל מצלמה, העיקר הקופוזיציה והכל, אבל בתכלס מצלמה טובה זה חלק מאד גדול מתמונה. בכל אופן, אתה+מאקרו+המצלמה הזאת = חרא תמונה. אני די רואה שבך לא הבעיה, כי משום מה אהבתי את הרעיון שלך אם הפלאג,מקורי לדעתי, הבעיה העיקרית במצלמה, זה לא בשביל זה. תצלם דברים אחרים וכשיהיה לך ציוד מתאים צלם מאקרו.

או שיודע מה.. אני מקווה שאני לא אהיה צודק, אבל צריך להגיד את זה... אם המצלמה טובה (אני אישית לא מכיר ולא החזקתי ביד), ואלו התמונות שיצאו לך... לדעתי תצלם עוד ועוד... עד שתראה שאתה בעצמך אוהב את מה שאתה מצלם, כי כל עוד אתה לא אוהב את זה, אף אחד אחר לא יאהב את זה.

אגב, אגב, כשאתה אומר שאתה לא רוצים דפים של הסברים והכל, אתה טועה! בענק! לומדים רק כשקוראים את כל המאמרים. אם אתה רוצה לצלם טוב ובצורה טכנית גבוהה (מה שדרוש במאקרו מעל הכל!!! מעל הכל!!!!) אתה צריך לקרוא כל מה שאפשר!! וטיפים קטנים יכולים לעזור לך כשאני אומר לך שאתה צריך iso נמוך (ואתה מסתבר אפילו לא יודע מה זה אומר - iso זה הרגישות של המצלמה לאור בקיצור). בכל אופן לפני שאתה מבקש טיפים - תלמד תיאוריה וטכניקה.

בהצלחה בהמשך... ותהיה סבלני, תמונות למרות שהמצלמה מצלמת אותן תוך כמו אלפיות השניה, זה לא הזמן שדרוש להפוך מבנאדם שלא יודע מה זה צילום לצלם אמיתי. ועוד משהו...התמונות האחרונות... לדעתי הן פשוט חסרות טעם, עומק שדה רדוד ביותר! רעש! חסר צבע (הכיסא שאתה מצלם עליו או הבד הזה הוא לא יפה בשחור לבן!)

איזה נאום.. ואו.. לא ציפיתי מעצמי - בכל אופן אני מקווה שלא רק אתה תקרא אלא כל מי שמוצא את זה יעיל - והרבה ימצאו את זה יעיל.

pc1ko.photolight.co.il

פורסם

דווקא הבד שהוא צילם עליו את התמונה הראשונה מתאים מאוד.

בקשר לתמונות האחרות, קשה מאוד להתייחס.

פורסם

לפותח הת'ראד, לפני שאתה מצלם תמיד תבדוק אם העדשה שלך נקיה מטביעות אצבע ולכלוכים אחרים, תנסה לנקות אותה ותיראה אם יש שיפור כלשהו.

לפני שאתה מצלם תמוחנות תקריב כאלה צלם אותם על הצמצם הכי סגור שניתן.

פורסם
  • מחבר

תראה נכון שאומרים שצלם טוב לא צריך מצלמה טובה בשביל לצלם תמונות טובות ותספיק לו כל מצלמה, העיקר הקופוזיציה והכל, אבל בתכלס מצלמה טובה זה חלק מאד גדול מתמונה. בכל אופן, אתה+מאקרו+המצלמה הזאת = חרא תמונה. אני די רואה שבך לא הבעיה, כי משום מה אהבתי את הרעיון שלך אם הפלאג,מקורי לדעתי, הבעיה העיקרית במצלמה, זה לא בשביל זה. תצלם דברים אחרים וכשיהיה לך ציוד מתאים צלם מאקרו.

או שיודע מה.. אני מקווה שאני לא אהיה צודק, אבל צריך להגיד את זה... אם המצלמה טובה (אני אישית לא מכיר ולא החזקתי ביד), ואלו התמונות שיצאו לך... לדעתי תצלם עוד ועוד... עד שתראה שאתה בעצמך אוהב את מה שאתה מצלם, כי כל עוד אתה לא אוהב את זה, אף אחד אחר לא יאהב את זה.

אגב, אגב, כשאתה אומר שאתה לא רוצים דפים של הסברים והכל, אתה טועה! בענק! לומדים רק כשקוראים את כל המאמרים. אם אתה רוצה לצלם טוב ובצורה טכנית גבוהה (מה שדרוש במאקרו מעל הכל!!! מעל הכל!!!!) אתה צריך לקרוא כל מה שאפשר!! וטיפים קטנים יכולים לעזור לך כשאני אומר לך שאתה צריך iso נמוך (ואתה מסתבר אפילו לא יודע מה זה אומר - iso זה הרגישות של המצלמה לאור בקיצור). בכל אופן לפני שאתה מבקש טיפים - תלמד תיאוריה וטכניקה.

בהצלחה בהמשך... ותהיה סבלני, תמונות למרות שהמצלמה מצלמת אותן תוך כמו אלפיות השניה, זה לא הזמן שדרוש להפוך מבנאדם שלא יודע מה זה צילום לצלם אמיתי. ועוד משהו...התמונות האחרונות... לדעתי הן פשוט חסרות טעם, עומק שדה רדוד ביותר! רעש! חסר צבע (הכיסא שאתה מצלם עליו או הבד הזה הוא לא יפה בשחור לבן!)

איזה נאום.. ואו.. לא ציפיתי מעצמי - בכל אופן אני מקווה שלא רק אתה תקרא אלא כל מי שמוצא את זה יעיל - והרבה ימצאו את זה יעיל.

pc1ko.photolight.co.il

אני מצלם על הפד לעכבר שלי.

התמונות סתם יצאו כדי לראות איך זה יצא לי...

אבל זאת שהחץ שוכב לא יצאה טובה?

http://img110.imageshack.us/img110/5720/dscn3152hx5.jpg

נכנסתי לאיפה שאמרתם ובחרתי תקריב אבל אי אפשר לשחק עם הISO

פורסם

אתה יודע למה אתה לא מצליח לצלם יפה?!

כי אתה רוצה שנביא לך מאמר קסם שילמד אותך להיות צלם השנה של ניישונל ג'יאוגרפיק, מצטערים אין דבר כזה

אני לפני שנה קניתי מצלמה ווואלה לא היה לי מושג אפילו מזה כל הכפתורים שיש עליה... התחלתי לחפש חומר באינטרנט ובלעתי כל דבר שרק הצלחתי למצוא והיה בו מידע שימושי ותוך כדי ניסיתי את מה שקראתי בפועל עם המצלמה. היום אומנם אני עדיין כאפס לעומת הרבה צלמים ותמונות שאני רואה אבל אני גם זוכה לקבל המון מחמאות על תמונות שצילמתי וזו תחושה מעולה

אומנם צילום זה לא כל כך מסובך ואין ממה לפחד אבל אין מה לעשות יש באינטרנט חומר בשפע וצריך ללמוד

כנ"ל לכל דבר בחיים

פורסם
  • מחבר

כן אבל חיפשתי טיפים של צילום שעובדים על כל המצלמה.

משום שלי אישית אין מצלמה דיגיטלית (היחידה שיש לי היא הeos 888) ולפעמים נופלת לידי אחת כזאת אז רציתי לדעת איך אפשר להוציא ממנה את המקסימום.

טיפים כמו למשל איך להחזיק את המצלמה כדי למנוע רעידות או מתי צריך לכוון את הISO וכדומה...

פורסם

תקשיב, טיפים קטנים כמו איך להחזיק את המצלמה? סבבה, אני אתן לך טיפ - אם אתה יכול להעשן עם כל הגוף על משהו (במיוחד להשעין את המרפקים) - תעשה את זה.

בקשר לiso או כל פרט טכני אחר... לך תקרא ותבין מה בכלל, ואחר כך תגלה שהתנאיי אור שלך בתמונות החדשות של החצים (לפני זה היו אחרות עד כמה שאני זוכר) לא דורשות כיוון iso וסביר להניח שזה מכוון בעצמו ל iso נמוך - אבל שוב אתה אפילו לא מבין על מה אני מדבר כי לא קראת על זה אף פעם.

בהצלחה לך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים