פורסם 2007 באפריל 1918 שנים המקרה:קיים אצלי כונן C FAT32 וכונן D NTFS.כאשר באתי להתקין XP עשיתי כך:העלתי דוס מכונן C. הפעלתי את XP דרך הדוס והתקנתי XP על כונן D.הבוט בביוס מוגדר מHD1 (היינו כונן D)הבעייה:אם אני מנתק את כונן C מהמחשב, אז מערכת ההפעלה XP לא עולה. נותן שגיאה שאין BOOT למחשב.איך אני מבטל את התלות של מע' ההפעלה שלי בכונן C?
פורסם 2007 באפריל 1918 שנים תנסה זאת:תעשה עותק של boot.ini שנימצא בכונן C (קובץ מערכת נסתר)לכונן Dאם לא יעבוד תנסה לשנות את הכונן קשיח ממאסטר לסלייב או להפך, תלוי איך הוא כרגע אם C היה מחובר לחיבור השני בלוח תחבר גם את D לחיבור הזה.כלומר שיהיה בדיוק כמו הדיסק קשיח שהוא כונן C שאתה מעיף
פורסם 2007 באפריל 1918 שנים מחבר C סלייבD מסטר(ורצוי שישאר ככה לא?)להיכן להעתיק את BOOT.INI? (לאיזה ספרייה ב-D?)
פורסם 2007 באפריל 1918 שנים אוקיי הם על כבל אחד.אז תשנה את D ל סלייב (כי ככה היה C)זה ממש לא משנה כאשר יש כונן אחד.לשום תיקיה/ספריה. כפי שהוא היה ישר בכניסה לכונן C , ככה שיהיה ישר בכניסה לכונן Dאתה עושה את כל זה, כי בקובץ הזה כתוב היכן נימצאת מערכת ההפעלה בדיוק.ניתן גם לשנות בתוך הקובץ את היעד אך זה קצת מסובך להבין למה לשנות.
פורסם 2007 באפריל 1918 שנים מחבר אני רוצה לשים כונן סלייב אחר. (ולא יכלתי לנתק את C הנוכחי בגלל הבעייה הזו) האם לא רצוי שמע' ההפעלה תהיה על מסטר?
פורסם 2007 באפריל 1918 שנים קודם בדוק האם עובד מה שאמרתי לעשות והכל עולה.אם כן אז תנסה לשים אותו כמאסטר אם אתה ממש רוצה, יעבוד יופי לא יעבוד אז תשאיר סלייב.אבל זה לא ממש משנה כי אתה מגדיר הרי בביוס איזה דיסק קשיח יעלה ראשון.
פורסם 2007 באפריל 1918 שנים מאסטר סלייב קובע למי לגשת ראשון מבחינה פיסית, העברת נתונים כאשר מופעלים שניהם במקביל.אין לזה ממש קשר ליציבות.בהקשר להמערכת הפעלה אז הביוס הרי קובע למי ניגש ראשון בקריאה הראשונית - הפעלת המחשב.תשאיר את עניין המאסטר סלייב כנוחות/החלטה הכי אחרונה ופחות חשובהבינתיים תגיד האם עובד או לא?
פורסם 2007 באפריל 1918 שנים הערה : אם כאשר D כסלייב לא יעבוד, תנסה כמאסטרואל תשכח בביוס לשנות אם צריך, מי אצלך מוגדר כעולה ראשון (HD0 או HD1 ) תנסה כל צירוף אפשרי
פורסם 2007 באפריל 1918 שנים תנתק את C, תעלה את הדיסק התקנה של XP תכנס לקונסול ע"י לחיץ על R בsetup הראשון לא השני ותעשה את הפקודה fix mbr d: הדבר הזה יתקין את הboostrap והbootmanager לתוך הMBR של הכונן שמזוהה אצלך בתור D לאחר מכן התלות בC תעלם ותוכל לפרמט אותו בלי בעיות.
פורסם 2007 באפריל 2918 שנים מחבר תנסה זאת:תעשה עותק של boot.ini שנימצא בכונן C (קובץ מערכת נסתר)לכונן Dומה עם שאר הקבצים? AUTOEXEC.BAT, CONFIG.SYS, IO.SYS, MSDOS.SYS?? לא להעתיק?
פורסם 2007 באפריל 2918 שנים תעשה את מה שדובי זובי אמר זה אמור לפתור לך את הבעיה. הפתרון השני לא משנה את הboot flag כך שהוא לא יעזור
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.