עבור לתוכן

אני בונה מערכת קירור מים זקוק לרעיונות

Featured Replies

פורסם

אני בונה מערכת קירור מים, איך אני יכול לקרר את המים ללא רדיאטור? תציעו רעיונות.[br]פורסם בתאריך: 18.04.2007 בשעה 18:48:20

מה אתם אומרים? אני ישים אקווריום קטן, מלא במים, ובתכו תהיה משאבת מים ומעליו יהיו 2 מאווררים של 120 סנטימטר ובצד תאורת UB. ככה החום של המעבד לא ישפיעה כלל על הטמפ של המים ביחס לכמות, וגם ומאווררים יקררו את המים.

אגב שתיתי קפה חם ונשפתי עליו כדי לקרר אותו מה שנתן לי את הרעיון. האקווריום יהיה כמובן מחוץ למארז ודי רחוק ממנו ככה שגם בזמן שהמים עוברים בצינורות הם יתקררו. אני יודע שעדיף רדיאטור, אבל מה לעשות? אין.

פורסם

חשבת לקנות? :hat:

זה יהיה ממש בלאגן.

ואיך נשפכת על קפה ועוד קיררת אותו? מעניין.

פורסם
  • מחבר

חבל שאתה לא רואה שרשום נשפתי ולא נשפכתי

פורסם

אם בא לך להשקיע, קח צינור גז ארוך ותכופף אותו בצורה כזו-

| |--|

|_| |

ועליו שים רצועות מהצינור (שישמשו בתור צלעות קירור ולא יעבור בהם מים)

בצינור המפותל תעביר מים וזה ישמש בתור ראדיטור. (אני חשבתי לעשות את זה, אבל לא תהיה בעיה להשיג אחד...)

פורסם
  • מחבר

רעיון מעניין, אבל נראה לי שהצלעות יהיו עוות מידי מלשמש צלעות קירור.

בכל אופן, מאיפה אתה משיג?

פורסם

ממוסך. (יקח זמן, אבל לא נורא, במילא יקח לי זמן לגמור עם כל שאר המערכת)

אם אתה מוצא ברחוב מקרר או מזגן זרוקים, כדאי לך לפרק אותם. יש בהם ראדיטור.

פורסם
  • מחבר

אני יודע, זה לא כל כך קל למצוא מזגן או מקרר. בכלל, כל המאחורה של המקרר זה רדיאטור אחד גדול.

הלוואי שיכולתי להביא רדיאטור, אפילו שלא נראה לי שקירור כמו שאמרתי יהיה הרבה יותר גרוע.

פורסם

דווקא לבנות רדיאטור זה לא קשה במיוחד

אני אסביר את עיקרון הבניה, ותוכל לפתח אותו כרצונך

קח פלטת נחושת\אלומיניום

תחתוך אותה לרצועות

ברצועות תקדח חורים בקוטר מסויים

תלביש על הצינור (נחושת\אלו') את הרצועות הנ"ל, וכל 1 CM (עדיף חצי), תלחים\תרתך את הרצועה - שמעכשיו תהווה סנפיר, על הצינור

מן הסתם יהיו כמה צינורות, ובכל סנפיר יהיו מספר חורים כמספר הצינורות, בסוף תקבל אוסף צינורות, שהדבר המאחד אותם הם הסנפירים..

לגבי הקצוות (איפה שיהיו צינורות פתוחים) אפשר לאחד את כולם לאחד , ואפשר לעשות "180" מעלות בעזרת מתאם U..

בהצלחה

פורסם

מצטער על הבורות. :s07:

פורסם

ודרך אגב, אם המשאבה תהיה בתוך המים, היא תיפלוט את החום שלה למים...

פורסם
  • מחבר

ודרך אגב, אם המשאבה תהיה בתוך המים, היא תיפלוט את החום שלה למים...

כן, זאת בעיה. אבל המשאבה יכולה להיות מחוץ למים

דווקא לבנות רדיאטור זה לא קשה במיוחד

אני אסביר את עיקרון הבניה, ותוכל לפתח אותו כרצונך

קח פלטת נחושת\אלומיניום

תחתוך אותה לרצועות

ברצועות תקדח חורים בקוטר מסויים

תלביש על הצינור (נחושת\אלו') את הרצועות הנ"ל, וכל 1 CM (עדיף חצי), תלחים\תרתך את הרצועה - שמעכשיו תהווה סנפיר, על הצינור

מן הסתם יהיו כמה צינורות, ובכל סנפיר יהיו מספר חורים כמספר הצינורות, בסוף תקבל אוסף צינורות, שהדבר המאחד אותם הם הסנפירים..

לגבי הקצוות (איפה שיהיו צינורות פתוחים) אפשר לאחד את כולם לאחד , ואפשר לעשות "180" מעלות בעזרת מתאם U..

בהצלחה

הבנתי, ויש לי רעיון לשיפר. אני יעשה כמו שאמרת, אבל איפה שבא הU אני יחבר צינור גומי וחסכתי עבודה וכאב ראש. רק הבעיה היא איך אי יחבר בין יריעת האלומיניום לצינור הנחושת? לא נראה לי שהלחמה תחזיק וצריך טונות של בדיל אם אני בונה רדיאטור בגודל 120

פורסם

דבק טרמי, אפילו דבק 3 שניות...

פורסם
  • מחבר

השאלה האם מעבר החום יהיה טוב? ודבק טרמי לוקח לו מלא זמן להתייבש והוא יקר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים