עבור לתוכן

מה היא המצלמה האולטרא קומפקטית עם הצילום הוידיאו האיכותי ביותר ?

Featured Replies

פורסם

שלום !! הנה אני מציק לכם שוב.. כן אני מאוד בררן במצלמות.

אז פעם שעברה פתחתי פוסט בנושא "המצלמה האולטרא קומפקטית עם הזום הגבוה ביותר" כאשר חשבתי שהריקו 6 תהיה הטובה בשבילי.

אך לא היה כך הדבר כאשר צפיתי באיכות הסירטונים שלה, שהוא לא רע אך פחות ממה שאני רוצה. החלטתי שאני מוכן לוותר על זום גבוה

תמורת איכות וידיאו הכי טובה שאפשר לקבל במצלמה אולטרא קומפקטית.

לפי מה שבדקתי באינטרנט MPEG4 הוא קידוד איכותי יותר וגם מכווץ יותר מצילום וידיאו JPG (בניגוד לCANON SD800)

ולכן אפשר לצלם הרבה יותר זמן וידיאו על כרטיס זיכרון אחד.

צפיתי באיכות הסירטונים של מצלמת CASIO V7 (למרות שאותה אני חושש לקנות מסיבות אחרות)

והאיכות טובה בהרבה משל הSD800, וגם בתנאים עם אור נמוך האיכות נקייה ללא רעשים.

אפשר לצלם בה גם בפורמט רחב 16:9, בהתחלה חשבתי שזה לא משהו חשוב אבל ההרגשה היא כאילו צופים בסרט וזה בהחלט מרגש.

דבר אחד קצת הפריע לי שהצבעים בוידיאו לעיתים נראים קצת לא מציאותיים.

קישור לקטעי וידיאו של המצלמה:

http://sthapit.googlepages.com/v7

http://www.brainassembly.org/V7/

כרגע אני בודק את האיכות של מצלמות CASIO דגם: S770.

מישהו יודע האם יש מצלמות לא של CASIO עם וידיאו מסוג MPEG4 ?

פורסם

למיטב ידיעתי - ה-T9 או ה-T7 של SONY. ניסית לקרוא ביקורות ב-DPREVIEW? הם ה-מקור למידע כזה.

באופן עקרוני אל תצפה ליותר מדי מצילום וידאו במצלמת סטילס - ודאי לא באולטרא-קומפקטית.

פורסם
  • מחבר

למיטב ידיעתי - ה-T9 או ה-T7 של SONY. ניסית לקרוא ביקורות ב-DPREVIEW? הם ה-מקור למידע כזה.

באופן עקרוני אל תצפה ליותר מדי מצילום וידאו במצלמת סטילס - ודאי לא באולטרא-קומפקטית.

אין לי למה לצפות? כך גם אני חשבתי עד שראיתי את הסירטונים של CASIO V7 - דווקא אהבתי אותם מאוד וזה פחות או יותר מה שאני מחפש.

אני רק ממש מקווה שזה לא יבוא על חשבון דברים אחרים במצלמה ! אני עדיין צריך שהיא תצלם טוב וכל השאר

פורסם

זה כבר עניין של העדפה... לדעתי ה-T9 מעולה ביחס למצלמות אחרות.

פורסם

עצה כללית: בוידאו מייצב תמונה זה חיוני בשביל איכות טובה, בימינו כבר קיימות דיי הרבה מצלמות קומפקטיות עם מייצב תמונה אז זה לא בעייה רצינית.

נ.ב. "ייצוב תמונה" ע"י העלאת ISO כמו שיש כמה חברות שמפרסמות את זה עוזר רק בסטילס בשביל וידאו אתה צריך ייצוב אופטי.

פורסם

הקסיו שנתת לא הכי קומפקטית. יש קסיו EX SLIM CARD כמו S600 וכו. הם יותר קטנים ודקים. יש לי S600 ואיכות הוידאו גבוה מאוד. יש גם אופציה להוסיף מנגנון ליצוב תמונה גם בהקלטת וידאו וגם בצפיה. כלומר גם כשאתה צופה בוידאו אתה יכול להפעיל מנגנון זה, ואז הוידאו ירעד פחות.

אצלי הוידאו ב640X480 באיכות הכי גבוה נותן לי לצלם כ20 דקות על חצי ג'יגה. ועכשיו הקסיו שיחררו עדכון חומרה המאפשר למצלמות הקטנות לקבל כרטיסי זיכרון בנפחים העולים על 8 ג'יגה. אז ניתן לצלים שעות! :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

Sony DSC-T9 - לצערי היא מצלמה בלי עדשה רחבה (כמו הCASIO V7) שזה כבר דיי מוריד אותי ממנה. קראתי כמה ביקורות לא משהו עליה ובגלל שזה SONY היא קצת יותר יקרה ולא בהכרח מסיבות טובות. התאריך יצוא שלו גם הוא שנת 2005.

צפיתי בסירטון אחד שלה שצולם בחוץ ביום שמש ורואים טוב. אבל אין לה צילום רחב 16:9 אלא רגיל. גם דגם מתקדם יותר של אותה SONY

לא משתמש בצילום רחב וגם לפי תגובות בDPREVIEW אומרים שאין כמעט שיפור מהשנים הקודמות באיכות הוידיאו.

הS770 היא גם מסידרת EXLIM היא דגם ההמשך של S600 והיא מאוד קומפקטית - הגודל שלה: 95.0 x 61.0 x 17.0mm x

לעומת S600 -

90 x 59 x 16 mm - שזה ממש כמעט אותו דבר, הבדל העובי בינהם הוא הבדל של 1 מילימטר !!

המידות של V7 מצלמה: 96 x 60 x 25 mm - קצת פחות קומפקטית.

קטעי וידיאו שצולמו על ידי חובבן במצלמה S770 :

http://forums.dpreview.com/forums/read.asp?forum=1015&message=22007735

שימו לב שהוא עשה קידוד כלשהו לסרטים שצילם ובכך הצליח להפוך אותם לאיכותיים יותר, בצילומים באור רגיל אין הבדל

משמעותי אבל כשהוא צילם במקום עם אור נמוך יש הבדל משמעותי באיכות בין הקידוד העצמי לבין הקידוד המקורי ! עם הקידוד העצמי

האיכות טובה בהרבה.

CHENRP מצחיק שאצלך הוידאו ב640X480 באיכות הכי גבוה נותן לצלם כ20 דקות על חצי ג'יגה.

כי אצלי בCANON SD200 וידיאו 640X480 באיכות הכי גבוה נותן לצלם רק 4 דקות על חצי ג'יגה. כי אין לו MPEG4.

מצלמה נוספת מכובדת יותר Fuji F30 - מצאתי כמה קטעי וידיאו שלה בתנאי תאורה נמוכים - ורואים טוב מאוד בלי רעשים (בניגוד לS200 וגם לS770 שאת זה אפשר לתקן עם קידוד). דוגמאות לקטעי וידיאו שלה:

http://www.zenadsl5251.zen.co.uk/photos/videos.html

על ידי הצלם נאמר שקטעים אלה כווצו אך עדיין מציגים את אותה איכות מהקבצים המקוריים.

כרטיס 1 ג'יגה יכול להכיל 15 דקות של וידיאו בFUJI.

לי יש כרטיס 4 ג'יגה שם יכנס בידיוק 60 דקות לעומת SD200 שם ב4 ג'יגה נכנסים רק 30 דקות.

הבעיה זה הרוחב שלה 27 מילימטר לעומת 17 של הCASIO (אפשר להכניס אותה לכיס בלי שתהיה בליטה עזה ולא נוחה במכנס?)

ושאין לה וידיאו פורמט רחב 16:9.

פורסם

אי אפשר לעשות קידוד לסרטים כדי שהם יהיו איכותיים יותר. מקסימום אפשר לדחוס אותם. לעשות ייצוב תמונה ולשפר צבעים. אבל האיכות הכוללת תשאר.

פורסם

תזכור שמצלמות של פוג'י משתמשות בכרטיסי xD ואם אני לא טועה בכלל לא קיים xD של 4 ג'יגה.

פורסם

אני דיברתי על מצלמות של קסיו.

פורסם

טעות שלי כנראה בזה שלא ציטטי את מה שאני מגיב אליו. :-\

הנה מה שהתגובה הקודמת שלי התייחסה אליו:

מצלמה נוספת מכובדת יותר Fuji F30 - מצאתי כמה קטעי וידיאו שלה בתנאי תאורה נמוכים - ורואים טוב מאוד בלי רעשים (בניגוד לS200 וגם לS770 שאת זה אפשר לתקן עם קידוד). דוגמאות לקטעי וידיאו שלה:

http://www.zenadsl5251.zen.co.uk/photos/videos.html

על ידי הצלם נאמר שקטעים אלה כווצו אך עדיין מציגים את אותה איכות מהקבצים המקוריים.

כרטיס 1 ג'יגה יכול להכיל 15 דקות של וידיאו בFUJI.

לי יש כרטיס 4 ג'יגה שם יכנס בידיוק 60 דקות לעומת SD200 שם ב4 ג'יגה נכנסים רק 30 דקות.

פורסם
  • מחבר

תזכור שמצלמות של פוג'י משתמשות בכרטיסי xD ואם אני לא טועה בכלל לא קיים xD של 4 ג'יגה.

גרוע מאוד.

אי אפשר לעשות קידוד לסרטים כדי שהם יהיו איכותיים יותר. מקסימום אפשר לדחוס אותם. לעשות ייצוב תמונה ולשפר צבעים. אבל האיכות הכוללת תשאר.

אני הבאתי לך הוכחה חיה שאפשר ! כנס לקישור, תוריד את שני הסירטונים בשם DARK. ואתה תראה את אותו סירטון אחד מקורי ושני לאחר קידוד עצמי

ואתה תיראה שיש שיפור משמעותי!!!

אני דיברתי על מצלמות של קסיו.

גם אני. V7 = מצלמה של קסיו. S770= מצלמה של קסיו.

מישהו יודע לגבי הS770 האם באופן כללי היא מצלמה טובה? מהירה? איכות תמונות טובה? מאקרו טוב? צילום ביתי טוב? צילום נוף טוב?

אני מקווה שהיא לא פחות טובה מהCANON SD200 שלי.. אך אני חושב שאני מוכן לוותר על איכות טיפה בשביל וידיאו איכותי יותר. בעיקרון אני רוצה

מצלמה שטובה בהכל ולא גרועה באפשרות מסוימת כך שאני אצטרך שתי מצלמות.

אתם מכירים אולי חנות שיש בה מגוון גדול של מצלמות במלאי ואפשר במקום לראות ולנסות אותם? (בעיקר להכניס לכיס ולראות אם זה נוח או לא :)

אני צריך חנות שיש בה את panasonic tz1,2,3 - וגם את הcasio s770

פורסם

כמו שאמרתי, אפשר לסדר את הצבעים אולי את החדות אבל לא לשפר משמעותית את איכות הסרט.

בכל מקרה, S770 היא כמו ה S600 רק שהמסך יותר גדול במקצת ויש יותר מגה פיקסל. גם ה S600 הוא כמו ה S500. הבדלים קטנים. כולם מצלמים באיכות מצויינת. לפעמים הצילום האוטומטית מאכזב וצריך לבחור באופציה מוגדרת מראש. חוץ מזה, הסוללה מחזיקה זמן רב, ממליץ לקחת עוד אחת לא מקורית(זולה יותר עם יותר זרם).

פורסם
  • מחבר

כמו שאמרתי, אפשר לסדר את הצבעים אולי את החדות אבל לא לשפר משמעותית את איכות הסרט.

בכל מקרה, S770 היא כמו ה S600 רק שהמסך יותר גדול במקצת ויש יותר מגה פיקסל. גם ה S600 הוא כמו ה S500. הבדלים קטנים. כולם מצלמים באיכות מצויינת. לפעמים הצילום האוטומטית מאכזב וצריך לבחור באופציה מוגדרת מראש. חוץ מזה, הסוללה מחזיקה זמן רב, ממליץ לקחת עוד אחת לא מקורית(זולה יותר עם יותר זרם).

סבבה אחי, אני מבין שעדיין לא הסתכלת בסרטים שהבאתי לך :nono:

מה הכוונה סוללה עם יותר זרם? בזמן צילום אני עוד עלול להתחשמל??

הרעיון של קניית בטרייה נוספת הוא רעיון מצוין שאני ארצה ליישם. יש לי שאלה, המצלמה מגיעה עם תחנת עגינה שמתחברת למחשב,

בעיקרון אני לא חייב את המחשב כדי להטעין את הסוללה נכון?

אין מצלמת פוג'י קומפקטית יותר עם וידיאו טוב?

פורסם

עזוב את הסרטים. אני למדתי עיבוד תמונה ואני גם מכיר את הנושא טוב.

"מה הכוונה סוללה עם יותר זרם? בזמן צילום אני עוד עלול להתחשמל??" -> לא! יש לה יותר זרם, כלומר מחזיקה יותר זמן. אתה יכול לצלם איתה יותר!(ניסיתי להיות הכי ברור שאני יכול... ;)).

"המצלמה מגיעה עם תחנת עגינה שמתחברת למחשב,בעיקרון אני לא חייב את המחשב כדי להטעין את הסוללה נכון?" ->נכון. בתחנת העגינה יש חיבור מתאם ל RCAלוידאו ולסאונד. חוץ מזה, יש שם חיבור לכבל חשמל (כדי להטעין את המצלמה) וגם USB. דרך USB לא ניתן להטעין את המצלמה אלא רק לחברה ל PICTBRIDG או למחשב בתור כרטיס זיכרון.

כדי להטעין את הסוללה, קסיו הוציאו מטען מיוחד שבו אתה לא צריך את המצלמה. רק את הסוללה. אבל אין טעם לקנות מטען זה. שכן בתחנת העגינה, יש כבל חשמל שבעזרתו ניתן להטעינה.

בתחנה יש גם עפתור PLAY או משהו כזה,(לא זוכר) ואז אתה יכול להניח בה את המצלמה, לחברה לTV ואז יראו את התמונות/וידאו בטלויזיה. :yelclap:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים