עבור לתוכן

שאלה על זיכרונות ויחס FSB היתעוררה בעיה...(לא OC)

Featured Replies

פורסם

שלום בניתי לאבא שלי מחשב פנטיוםD הדגם (805) והFSB שלו זה 533 עכשיו קניתי זיכרון של קינגסטון 667MHZ ובCPU-Z הוא מזוהה כ533

עכשיו שמתי לב שביחס הFSB לזיכרון זה 1:2 האם זה מה שגורם לזיכרון לעבוד לאט ממה שהוא צריך?

כלומר הלוח הזה בנוי ככה ובגלל שהFSB של המעבד נמוך אז זה גורם לזיכרון ליהיות ככה? יש דרך לשנות זאת?

דרך אגב הלוח זה הלוח הזה: http://www.ksp.co.il/hmain.php

קישור לאתר היצרן: http://www.asrock.com/PRODUCT/ConRoe945G-DVI.htm

ד"א: בדקתי באתר היצרן ובחוברת של הלוח הלוח תומך DDR2 667MHZ אז ממה שאני חושב זה היחס של הFSB לזיכרון....יש דרך לשנות?

פורסם

חבל שלא שאלת לפני

התדר הכי מהיר שאפשרי עם D805 זה DDR2-533 שהתדר האמיתי שלו זה 266

הבאס של ה-D805 הוא 133 ולכן התדר האמיתי המקסימלי של הזיכרונות הוא פי 2 (כלומר 266)

ומכיוון שהזכרונות הם מסוג DDR התדר האפקטיבי שלהם יהיה DDR2-533

פורסם
  • מחבר

צודק פשוט בניתי לאבא את המחשב ומעבד כבר היה לי את ה805 כי החלפתי לדוד שלי ממנו ל4300 וכבר היה לי אז החלטנו להחליף לו את המחשב אז הישתמשתי כבר במעבד....אני פשוט כבר יצאתי מדעתי למה הזיכרון עובד לאט ממה שהוא צריך לעבוד....לא נורא ביחס לעבודה מול זה למול הפנטיום 3 עם 128 מגה שהיה לו ההבדל שמיים וארץ!..

תודה אבל בכול מקרה הנחתי זאת התשובה פשוט רציתי אישור לזה שאוליי לא עשיתי טוב משהו (פעם ראשונה שאני בונה מחשב מ0 לחלוטין :silly: יצא אחלה מחשב)

פורסם

כמו שליאור אמר - ה BUS של ה D805 הוא 133MHz, כלומר ביחס 1:1 הזיכרון אמור לעבוד ב 266MHz. אתה קנית זיכרון שהוא יותר מפי 2 מהיר מתדר זה, ומה שקרה הוא שהלוח הפעיל את הזיכרון ביחס המקסימלי שהוא מסוגל, שהוא 1:2, מה שגורם לזיכרון לעבוד ב 533MHz. אני לא חושב שיש יחס BUS:DRAM של 133:333, כלומר 2:5 (או בכלל יחס שגדול מ 1:2), אז בתצורה הנוכחית של המחשב שלך, לא נראה לי שתוכל להפעיל את הזיכרון ב 667MHz.

בכל מקרה, המצב הזה מצויין - לא רק שהמעבד לא מבזבז מחזורים על המתנה לגישה לזיכרון, אלא הזיכרון מסוגל לבצע 2 מחזורים שלמים בזמן שהמעבד עושה מחזור אחד, מה שיכול להביא לשיפור בביצועים כשיש צורך בהרבה פעולות של הזיכרון.

פורסם

גם אם זה היה אפשרי, לא היית מפיק תועלת מזכרון שעובד בתדר 667MHz כאשר ה-805 בסטוק.

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה...

עכשיו עוד שאלה: בלוח יש 4 סלוטים וכרגע הוא עם סטיק אחד של קינגסטון 512 של 667 כדאי להשים לו 2 של 256 של 533MHZ כדי שיהיה דואל?....כאילו זה יותר ביצועים אז ניראה לי כדאי ככה גם אני יוכל לקחת את ה512 שלו לקנות עוד אחד ולהשים לאחים שלי ואז גם להם יהיה 2GB(לי כבר יש)

וגיא אתה כבר לא אחראי פורום OC וקירור?!

פורסם

בטח שהוא אחראי

וכל אתה יכול לשחק עם המספר זיכרונות איך שבא לך

התועלת לא תהיה אותו דבר

אבל תהיה תועלת מסוימת

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים