עבור לתוכן

האם חייבים כ. מסך Dual DVI ע"מ להציג שני מוניטורים בו-זמנית?

Featured Replies

פורסם

כמו שכתבתי בתרד הקודם (כן, זה שאף אחד לא ענה לי...) ,אני מתכוון להתחיל לעבוד עם שני מסכים (יש לי רק אחד בינתיים ובקרוב אני אקבל את השני) -שניים של 19". התכוונתי לקנות N6200 של ASUS ולחבר מסך אחד ל-DVI ואת השני ליציאת ה-VGA . הכוונה היא כמובן לראות בכל מסך משהו אחר ולא אותו הדבר בשני המסכים. מכיון שכולם כאן היו נורא נורא עסוקים ולא ראו את השאלה שלי בתרד הקודם אז נרשמתי לפורום של NVIDIA ושם מישהו ענה לי בפסקנות שה-N6200 לא יוכל להציג שני מסכים בו זמנית! יתירה מכך ,הוא גם טען שרק כ. מסך עם Dual DVI יכול לעשות את העבודה........האומנם?.....מצורף הקישור :

http://forums.nvidia.com/index.php?showtopic=33172

אה ושכחתי לציין שיש לי חיבור AGP אם זה משנה לגבי הסוגיה.

תודה מראש לעונים!

פורסם

לא יודע לגבי הכרטיס שלך, אבל הכרטיס שלי עובד מעולה עם שני מסכים כשאחד ב-VGA ואחד ב-DVI.

פורסם

נראה לי שהבחור שם מתבלבל, באתר של נבידיה, וגם פה http://www.beyond3d.com/content/reviews/5 רשום שלכל סדרת כרטיסי 6 יש dual ramdac ולכן נראה לי שלא אמורה להיות בעיה.

פורסם
  • מחבר

לא יודע לגבי הכרטיס שלך, אבל הכרטיס שלי עובד מעולה עם שני מסכים כשאחד ב-VGA ואחד ב-DVI.

לא כתבת איזה כרטיס יש לך..כל כרטיס שהוא ל א Dual DVI יכול לסתור את מה שכתבתי, לאו דווקא N6200 . אם יש לך N6200 אז בבקשה כתוב של איזה פירמה ,האם הוא 64bit או 128bit,(זה נתון בעל חשיבות כנראה כפי שמיד אפרט), ואיזה חיבור יש לו, AGP (כמו שלי) או PCI-E .אם יש לך AGP 6200 64bit הרי שדי פתרת לי את הדילמה.

עובד בחנות מחשבים (חנות אהובה למדי כאן בפורום ..)התעקש שמנסיונו N6200 לא יכול להציג שני מסכים ביחד אלא להציג כל מסך לחוד...

ובכן ,אותו עובד טען גם שחייבים 128bit ע"מ להציג שני מסכים בו זמנית ו-64bit לא יצלחו למטרה זו... וה-ASUS שאני מתכוון לרכוש הוא 64bit ...

http://www.asus.com/products4.aspx?modelmenu=2&model=484&l1=2&l2=7&l3=155

נראה לי שהבחור שם מתבלבל, באתר של נבידיה, וגם פה http://www.beyond3d.com/content/reviews/5 רשום שלכל סדרת כרטיסי 6 יש dual ramdac ולכן נראה לי שלא אמורה להיות בעיה.

אז נכנסתי לקישור הזה ,ושם כתוב בפירוש רק על כרטיסי 128bit !.....הכרטיס הספציפי של ASUS שאני מתכוון לרכוש הוא 64bit (ראה קישור למעלה). וכן, אני יודע שכל הסידרה הזאת תומכת ב- NVIDIA® nView multi-display technology ...השאלה אם זה אומר שני מסכים בו זמנית כשבכל מסך רואים משהו אחר...

שוב תודה לעונים וכמובן למי שכבר ענה.

פורסם

אחי עם הכרטיס שלי אפשר להריץ שני מסכים באותו הזמן (DVI + VGA). (ואני עושה את זה)

לא נראה לי שעם סדרה 6 תהיה בעיה.

(יש לי FX5600)

פורסם

יש לי 6800GT של ASUS, VGA+DVI+TV-OUT ולפי האתר של ASUS, בו זמנית אפשר להריץ אותו על שני מסכים + טלויזיה.

לא אמורה להיות בעיה.

ובמקום שתקרא בפורומים עם מסטולים ששם (חוץ מפורום שלנו, כמובן), תבקר באתר היצרן, זה לפי לינק שאתה הבאת לאתר ASUS :

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

אחי עם הכרטיס שלי אפשר להריץ שני מסכים באותו הזמן (DVI + VGA). (ואני עושה את זה)

לא נראה לי שעם סדרה 6 תהיה בעיה.

(יש לי FX5600)

אם הכוונה שלך לכרטיס הזה:

http://www.zap.co.il/models.asp?Sog=C-GraphicCard&DB68806=68807&DB112601=150007

אז הוא יקר כמעט פי 3 מה-6200 והוא 128bit ולא 64bit כמו ה-ASUS . אז אני לא בטוח שזה יעבוד..לא כל כרטיס מסדרה 6 בהכרח יותר טוב מכרטיס מסדרה 5.

יש לי 6800GT של ASUS, VGA+DVI+TV-OUT ולפי האתר של ASUS, בו זמנית אפשר להריץ אותו על שני מסכים + טלויזיה.

לא אמורה להיות בעיה.

ובמקום שתקרא בפורומים עם מסטולים ששם (חוץ מפורום שלנו, כמובן), תבקר באתר היצרן, זה לפי לינק שאתה הבאת לאתר ASUS :

קרמן למה אתה חושב שלא קראתי את זה?....זה הדבר הראשון שבדקתי לפני שחשבתי לקנות אותו אבל כמו שכתבתי מקודם עובד מחנות מחשבים אהובה מאד כאן בפורום אמר לי בטלפון שמנסיונו כרטיסי 64bit אינם מסוגלים להציג שני מוניטורים בו זמנית. אז דווקא בגלל המסרים הסותרים פניתי לעזרה כאן בפורום....

פורסם

בינתיים לפי התגובות שקראתי אף אחד לא ענה לך למה ששאלת - האם אפשר להציג דברים שונים על כל מסך?

והתשובה היא - לא.

אין כרטיס שיכול להציג על כל מסך משהו אחר. יש לך אפשרות לפצל את האות של יציאת הכרטיס לשני מסכים שונים..

והאמת , זה גם נראה לי פחות קשור לכרטיס הגרפי ויותר קשור למערכת המחשב ולמערכת ההפעלה..

זה לשלוח לכרטיס מסך שתי משימות שונות לחלוטין בו זמנית ולדעת לעבור בצורה חלקה בין משימה למשימה.. - אני לא מכיר מערכת ביתית שיודעת לעשות את זה.

פורסם

בינתיים לפי התגובות שקראתי אף אחד לא ענה לך למה ששאלת - האם אפשר להציג דברים שונים על כל מסך?

והתשובה היא - לא.

אין כרטיס שיכול להציג על כל מסך משהו אחר. יש לך אפשרות לפצל את האות של יציאת הכרטיס לשני מסכים שונים..

והאמת , זה גם נראה לי פחות קשור לכרטיס הגרפי ויותר קשור למערכת המחשב ולמערכת ההפעלה..

זה לשלוח לכרטיס מסך שתי משימות שונות לחלוטין בו זמנית ולדעת לעבור בצורה חלקה בין משימה למשימה.. - אני לא מכיר מערכת ביתית שיודעת לעשות את זה.

יש אפשרות לפצל שולחן עבודה לשני מסכים, שבאחד נגיד יש פוטושופ או נגיד סרט במסך מלא, ובשני תיקיות פתוחות שאתה עובד איתם.

אבל אי אפשר לעשות דבר כזה, נגיד, שבמסך אחד יש סרט אחד ובשני - שני.

פורסם

יש אפשרות לפצל שולחן עבודה לשני מסכים, שבאחד נגיד יש פוטושופ או נגיד סרט במסך מלא, ובשני תיקיות פתוחות שאתה עובד איתם.

אבל אי אפשר לעשות דבר כזה, נגיד, שבמסך אחד יש סרט אחד ובשני - שני.

נכון, אבל זה כבר משהו אחר. זה קשור לאופצייה "הצגת וידאו במסך מלא" שנמצאת בדרייבר..

הוא לא יכול לשחק במשחק על מסך אחד ולעבוד אפילו עם צייר במסך השני..

פורסם

הוא לא שואל בתאוריה, הוא שואל ספציפית לגבי הדגם שהוא קונה האם האופציה הזו קיימת או לא...

וסרטים זה קשור ל overlay (שאפשר לבטל ע"י ביטול hardware acceleration ואז אפשר לראות כמה סרטים שרוצים איפה שרוצים), ומשחקים קשורים ל exclusive resource usage (שאין כלכך מה לעשות נגד זה).

פורסם
  • מחבר

ועדיין אף אחד לא ענה לי על מה ששאלתי... :kopfpatsch: למי שלא ברור אז אולי הקישור הבא יסביר במה דברים אמורים ( אני מדבר על שני מסכים ולא על 4 אבל העיקרון זהה):

http://www.naplestech.com/shopcart/quad_demo.asp

פורסם

אני יודע שזה לא בדיוק תשובה אבל הנה קצת עובדות:

זה פשוט לא משנה כמה ביט הגישה של הכרטיס לזכרון מה שמשנה זה אם יש לו שני RAMDACים ושתי יציאות.

לפי מה שידוע לי כל כרטיס בימינו גם של נבידיה וגם של ATI יכול להציג דברים שונים על שני מסכים שונים.

פורסם
  • מחבר

סליחה על הבורות אבל תוכל להסביר בלשון הדיוטות מה זה RAMDAC?.. ::)

פורסם

Random Access Memory Digital-to-Analog Converter

בגדול הוא ממיר את המידע שיש בחוצץ שמכיל את התמונה שאמורה להיות מוצגת על המסך בזכרון כרטיס המסך למידע (אנלוגי ב VGA ודיגיטלי ב DVI) שהמסך בפועל יכול להציג.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים