עבור לתוכן

אפשר לקבל הסבר על סוגי צריבה ?!?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני לא ידעתי איך בדיוק לקרוא לזה אז:

מה ההבדל בין השיטות האלה:

DISC-AY-ONCE

TRACK-AT-ONCE

DISC-AY-ONCE/96

ומה עדיף לבחור לכל צריבה? {אודיו CD COPY דאטא וכן...}

בתודה מראש ,

יאיר :hi:

פורסם

Disc At Once- בשיטה זו נצרבים דיסקים במכה אחת בלא הפסקה, נורת הלייזר לא נכבית אף לא לרגע אחד וכל קטע האאודיו/דאטה נצרב בSession (מוכרב משני חלקים: 1) טראק/ים 2) נפתח בLead In ונסגר בLead Out [הפותח והסוגר הם לא חלק מהמידע הנצרב, אך הם מכילים מידע אודות החלקה {Session}]) אחד. שיטה זו לא ממש מומלצת לצריבת דאטה אבל היא וגרסאת הX/96 הן האופציות היחידות לצריבת דיסק אאודיו. בכל אופן צריבת אאודיו מומלצת להיצרב בשיטה זו, כי שלא כמו בTAO בו כל טראק נכנס לSession אחר הכולל לד-אין ולד-אאוט, ישנו רק Session (חלקה) אחד, מה שמיטיב בקריאת המוזיקה, ככה שלא יהיו קליקים ורעשים בין השירים.

Track At Once- שיטה זו מומלצת לצריבת דאטה "פשוטה", כאן נורת הלייזר כן נכבית (בין הטראקים והחלקות). היתרון הגדול והיחיד לדעתי של צריבה זו הוא שאם נותר נפח דיגיטלי לצריבה על הדיסק, פשוט ניתן למקם בו חלקה חדשה ובתוכה לצרוב עוד טראק דאטה.

Session At Once- כאן משולבים פיצ'רים של שני שיטות הצריבה הנ"ל. בצריבה זו ניתן לצרוב דאטה ואאודיו כאחד, רק בחלקות נפרדות.(מה שנקרא CD Extra- בכל אופן בכדי שנגני תקליטורים יוכלו לקרוא את הטראקים של האאודיו, חלקת האאודיו נצרבת לפני חלקת הדאטה)

לגבי DAO96 אין לי הסברים, אף פעם לא השתמשתי בזה ואף פעם לא הבנתי את משמעות הדבר, לסיכום אני יכול לומר כך..

DAO- Audio (and CD Copy, as default an non changeable writing mode)

TAO- Data (/Multisession)

SAO- CD Extra

יש גם את הPW ועוד כמה אם אני לא טועה, מגיבים אחרים יעזור לך.. אני ממהר.. (לא, באמת!)

פורסם
  • מחבר

תודה רבה :o 8) :hat::hi: :hi:

יאיר

פורסם

טוב, חזרתי דיי מהר ואני פנוי. בכל אופן הבנת הכל עד עכשיו? כי אני רוצה להמשיך הלאה ואתה צריך להבין את זה.. :P

פורסם
  • מחבר

אם יש המשך, תמשיך...

{הודעה 1000 :smoke: :jump: :jump: :jump: :jump: :jump::hi::hat::lol:}

יאיר

פורסם

well.. :-\

אין עוד .. ;D

אבל שמחתי לעזור ;)

פורסם

DAO96 זה DAO רק עם אפשרויות יותר מתקדמות כמו cd text וכו'.

פורסם

בהמשך לשאלות שנשאלו:

האם מישהו יודע מה עדיף לצריבה יותר איכותית של מידע - מוד1 או מוד 2 ?, אני משום מה צורב שנים על מוד 2 דיסקים של מידע בלי שום אודיו, רק רציתי לדעת אם מוד1 בשביל דיסקים כאלה ייתן איכות קריאה/צריבה טובה יותר או יתן יתרון כלשהו על צריבה במוד2 (או חסרון)...

(אם אין בכלל הבדל בתוצאה הסופית אז לא חושב שזה משנה)

תודה.

פורסם

ממתי קוראים לשיטות מוד1 ומוד2? :P בכל אופן, מה מה זה כל אחד.. אני לא יכול לענות לך ככה..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים