עבור לתוכן

שאלה לגבי זיכרונות. מחפש 2GB בטווח מחירים של עד 800 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

אני עובד כרגע על מפרט מחשב עבור מעבד E6600 שקניתי והתחלתי לחקור קצת על זכרונות.

אני מחפש לקנות 2GB של זכרון בטווח מחירים של עד 800 ש"ח.

עכשיו, במאמר שקראתי כאן:

http://www.madshrimps.be/?action=getarticle&number=3&artpage=1964&articID=472

הבנתי שבcore2 יש בעייה שקשורה לתזמונים כמו שהיה למעבדי AMD בזמנו, ובגלל שהFSB עובד ב1066MHZ אז זכרונות של 553x2 הם אידיאלים עבורו וזכרונות מהירים יותר יכולים אפילו לפגוע בביצועים בגלל שהם לא מסונכרנים. גם מבחני הביצועים מראים נפילה בביצועים ב667MHZ ואפילו ב800MHZ השיפור אינו משמעותי.

השאלה הראשונה שלי היא עד כמה זה מדוייק?

מבירורים בזאפ ראיתי שמחירי זכרונות במהירות 667MHZ כמעט זהים לזכרונות 553MHZ ולכן רציתי לדעת מה עדיף? לקנות זכרונות של 533 עם CL4 או זכרונות של 667 עם CL5 בהנחה שמדובר במחירים דומים? ראיתי למשל שזכרונות של קינגסטון מהסוגים הנ"ל עולים בעצם אותו דבר (~650 ש"ח לזוג סטיקים).

בנוסף, ראיתי מבחר זכרונות תקציביים בטווח המחירים הזה. למשל זכרונות 667MHZ של טווינמוס, G.Skill או NCP בCL5 וגם זכרונות 553MHZ של קורסייר בCL4. כולם בטווח המחירים של עד 800 ש"ח לזוג.

ובכן, מה עדיף? בהנחה שאני לא מתכנן OC, יש טעם לקנות משהו יקר יותר מהזכרונות של קינגסטון או סמסונג? ובמידה וכן אחליט על OC מתישהו, איזה שיפור ביצועים אוכל לראות בעבור ההפרש של ה-100 ש"ח שבקניית זכרונות שטובים לOC?

ודבר אחרון: ראיתי גם זכרונות של 800MHZ, אבל של חברות שמעולם לא שמעתי עליהן כמו kreton, AeNeon, LD וגם של PQI שאני מכיר, אבל אין לי מושג איך היא בזכרונות. האם להתרחק מהם אם אני רוצה לשמור על עצמי? או שמא למישהו היה ניסיון איתם?

הרבה שאלות, אני יודע. אבל חכו, אני הולך לפתוח גם תרד עם שאלות לגבי לוח אם... :sleep:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים