עבור לתוכן

עזרה למשתמש מתחיל, בפירמוט Win98 והתקנה מחדש.

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

יש לי מחשב שכבר כמעט 3 שנים אצלי.

מותקן עליו Win98 ואני רוצה גם להשאיר את המערכת הזאת.

העניין הוא שעם הזמן צברתי על המערכת כל מיני שטויות, למרות שהשתדלתי להימנע,

ועכשיו ניראה לי שהיגיע הזמן להתחיל מחדש.

מישהו יכול לעזור לי ולהסביר איך מתקינים מחדש Win98 ?

יש לי את CD מערכת ההפעלה, אני רוצה לפרמט הכל ולהתקין מחדש.

אני צריך תיאור של צעד צעד, או הפניה לאתר אמין שמסביר.

ניסיתי לחפש פה באתר ולא הצלחתי למצוא.

תודה על העזרה.

פורסם

תכוון בביוס שהמחשב יתחיל מהדיסק... אני לא בטוח שאפשר בדיסק של 98 אבל בזה של XP אתה יכול למחוק וליצור מחיצות... אחרי זה התקנה רגילה...

פורסם

דבר ראשון: תבדוק טוב טוב מה אתה רוצה לשמור ותגבה, על דיסקים או כוננים אחרים או בדרך אחרת. הפירמוט הוא צעד אל-חזור. פרטים לחשוב אם כדאי לגבות:

- מסמכים

- Favorites או Bookmarks

- הגדרות רשת, דואר, תוכנות, סיסמאות

- קבצי דואר, רשימות דיוור

- קבצי היסטוריה של ICQ וכולי

- שמירות של משחקים

צעד שני: לפני הפירמוט, הורד מהרשת דרייברים מעודכנים לכל פריטי החומרה שבידיך, ושמור אותם לאחרי ההתקנה. יתכן שעד שהמחשב יעלה ויוכל להיות מחובר שוב תזדקק להם.

צעד שלישי: תיצור דיסקט איתחול (אם עדיין אין לך) דרך ה Control Panel - Add remove Programs אם אני לא טועה.

אחרי שוידאת שכל מה שעל הכונן הקשיח ניתן למחיקה בלב שקט, תאתחל את המחשב דרך דיסקט האיתחול. כשתגיע לשורת הפקודה, כתוב Format C: /u /q

בסוף הפעולה הזאת הכונן הקשיח שלך יהיה ריק לחלוטין. כעת, התחל את ההתקנה מכונן הסי-די ( Setup ).

במהלך ההתקנה, תוכנית ההתקנה תשאל אותך כל מיני שאלות. חלק זה הגנה מפני העתקות (הכנסת הקוד), אבל השאר, אם תבחר Typical installation זה די ללחוץ Next עד שהוא מודיע לך שהוא סיים את ההתקנה.

במהלך ההתקנה הוא יאתחל את המחשב פעם פעמיים, זה נורמלי.

אני מדבר כרגע בכלליות כי עברו כמה שנים מאז פעם אחרונה שהתקנתי אצל מישהו Win98, אבל עשיתי את זה עשרות פעמים בחיים שלי.

לאחר סיום ההתקנה, תלחץ עם הכפתור הימני של העכבר על My computer ותבחר Properties. לך שם ל Device manager ותבדוק על אילו התקנים יש סימן שאלה צהוב. עבור התקנים אלה תזדקק להתקין ידנית את ה Drivers שהורדת קודם.

מעבר לזה, לא זכורות לי בעיות מיוחדות בהתקנה.

פורסם
  • מחבר

הי,

עולות לי כרגע עוד 2 שאלות:

1) לא צריך לפרמט גם את כונן D ?

2) מה קורה אם המחשב, אחרי restart לא מזהה את ה- CD rom ?

פורסם

1 -> לא , אם אתה רוצה למחוק אותו אז תמחוק אם לא אז לא...

2 -> למה שהוא לא יזהה? , אז עדיף שתעתיק את ההתקנה לכונן D וממנו תתקין על כונן C ...

פורסם

2 -> למה שהוא לא יזהה? , אז עדיף שתעתיק את ההתקנה לכונן D וממנו תתקין על כונן C ...

כי הבוט סיקוונס לא מוגדר (?)

מצטרף לשאלה.

פורסם

כי הבוט סיקוונס לא מוגדר (?)

מצטרף לשאלה.

אז אמרתי, אם אתם מפחדים אז תעתיקו את ההתקנה למחשב...

פורסם

Bios-ים ישנים לא ידעו לגשת לכונן CD-ROM לחפש את ה Boot Sector. אבל אם המחשב שלך נקנה בכמה שנים האחרונות, לא אמורה להיות לו בעיה כזו. אם יש לך ב Bios את האופציה לעשות Boot מדיסק, אז הוא תומך בזה, ואתה יכול לבדוק את זה לפני הפרמוט.

קצת הסברים על מה בדיוק קורה שם:

במחשב שלך (על ה Motherboard) מותקן צ'יפ ש"צרובה" עליו תוכנה בשם BIOS שזה (Basic Input Output System). מה שהוא יודע לעשות זה לעשות את ה POST (שזה Power On self test), ולחפש את המידע של איך להמשיך להעלות את המחשב. המידע הזה בדרך כלל נמצא בסקטור הראשון של הדיסק הקשיח שלך שנקרא ה Boot Sector, אבל לאחר פירמוט, אין שם כלום. לכן, אתה זקוק לדיסק התקנה שיש לו הוראות למחשב ב Boot Sector. אם חיברת את הכונן בצורה נכונה, והביוס שלך עדכני יחסית, הוא אמור לדעת לחפש את ה Boot sector בכונן CD-ROM. כמובן שאתה צריך לסדר את ההגדרות של הביוס שידע שהוא אמור לחפש שם. מכיוון שיש הרבה סוגים שונים של ביוס, אני לא יכול לדעת מראש איפה זה בדיוק אצלך, תאלץ לחפש שם קצת.

בקשר לכונן D, לא נראה לי שאתה צריך לפרמט אותו (שוב, בלי לדעת מה קורה אצלך ספציפית). אגב, גם את הכונן הראשי אתה לא חייב לפרמט, אבל זה מומלץ כדי להפטר מהרבה זבל שמצטבר על הכונן.

פורסם

כשאתה מפעיל את המחשב מהדיסקט הוא מתקין לך דרייבר של CDROM לדוס. אם הדיסקט boot שלך ישן (לפני 98), הוא לא תומך בזה.

לגבי כונן D, אם ה-windows לא מותקן שם אין לך מה לגעת בו. למעשה, במקרה כזה, הייתי מעתיק את ההתקנה מהדיסק לכונן D ונהנה מהתקנה מהירה יותר ומזה שאתה לא תלוי בדיסק בשלבים מאוחרים יותר (לפעמים כשאתה מתקין משהו הוא מבקש ממך את הדיסק של windows. במקרה של התקנה מהדיסק הקשיח הוא ידע לקחת אותם אוטומטית).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים