עבור לתוכן

מהו ההבדל המהותי בין axp1600 ל-2000 מלבד המכפלה

Featured Replies

פורסם

אתה אמרת :

לגבי השיפור באחוזים. זה שמעבד מסויים בא מהמפעל ב166 לא אומר כלום כי הוא זהה לחלוטין למעבד שבא ב133. ובדרך כלל מי שמגיע לבאס כזה גבוה הבעיה היא לא המעבד כי המכפלה פתוחה, אלא הלוח והזכרון. אז הטיעון שלך לא קביל לגמרי. אך עדיין ילקח בחשבון

אני שאלתי:

אז תן לי להבין משהו ( שכנראה אני לא מבין )..

אם יש לי לוח אשר תומך במכפלה עד 12.5.

אז אני אקנה AXP1600 ( מכפלה 10.5 ) ופשוט אפתח את המכפלה וישים אותה

על 12.5 אז בעצם יש לי מעבד בדיוק כמו של חבר שלי שקנה AXP2000.

אז למה בעצם חברות מאפשרות פתיחת מכפלה אם זה כל כך פשוט ?

ואם כמו שאמרת, אין הבדל בין המעבד עם באס 133 למעבד 166 אז למה

לא לקנות AXP1600 ולשם אותו על לוח שתומך ב- 166 FSB וחבל

על הכסף של AXP2600 וכו'...

אנא הסבר ופרט - כי כנראה, אני לא מבין איך החברה מחליטה אם מעבד שהוציאה

הוא 1600 או 2600, ולמה לקנות מעבד חדש יותר אם זה אותו מעבד ?

• תגובות 32
  • צפיות 1.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

בין ה 1600 החדשים (agoia) ובין ב2100 בישנים יותר כלומר הפלמינו אין הבדל פרט למכפלה

פורסם

1600+ עד 2100+ הם בליבת פלומינו בתהליך ייצור של 0.18 מיקרון. הדבר היחיד ששונה בהם חוץ ממכפלה זה הסטפינג.אם אתה מקבל סטפינג טוב אתה מגיע בלי שום העיה למהירות של 2100+

היום מתחילים לייצק גם אותם בתהליך ייצור של 0.13 (מ1700+ ומעלה כי את 1600 הפסיקו לייצר)

2200+ הוא בליבת T-BRED A ליבה דיי כושלת בתהליך ייצור של 0.13

2400+ עד 2800+ המעבדים החדשים בליבת T-BRED B גם כן מיוצרת בתהליך ייצור של 0.13 מיקרון. מייצרים הרבה פחות חום ובעלי יכולת OC גדולה במיוחד.

מכאן שמעבד עם סטפינג טוב יכול להגיע בלי בעיה למקסימום מהירות מאותו תהליך ייצור ויותר.

פורסם
  • מחבר

אני לא מבין בכל זאת :

"1600+ עד 2100+ הם בליבת פלומינו בתהליך ייצור של 0.18 מיקרון. הדבר היחיד ששונה בהם חוץ ממכפלה זה הסטפינג.אם אתה מקבל סטפינג טוב אתה מגיע בלי שום העיה למהירות של 2100+

היום מתחילים לייצק גם אותם בתהליך ייצור של 0.13 (מ1700+ ומעלה כי את 1600 הפסיקו לייצר)"

אם אתה אומר בדוגמה שציינת כי אין הבדל ביניהם אז למה אתה אומר באותו משפט כי אם מקבלים סטפינג טוב

ניתן להגיע למהירות של +2000 בלי בעיה - אם אתה אומר שהם אותו דבר אז באותו סטפינג ניתן להפעיל אותם באותו תדר ?

דוגמה להמחשת השאלה :

אם אני לוקח בחנות שני מעבדים אחד - 1600 והשני- 2100 והם במקרה מאותו סטפינג ! ( וכמובן שניהם פלומינו )

אז אם אפתח את המכפלה של ה- 1600, לפי טענתך אקבל אותו מעבד כמו השני שקניתי - בדיוק ?!

זה נשמע לי מאוד מוזר,

אני כנראה לא מבין משהו בסיסי - אתה מוכן לחדד...

פורסם

אותו הדבר בדיוק!

פורסם

דוגמה להמחשת השאלה :

אם אני לוקח בחנות שני מעבדים אחד - 1600 והשני- 2100 והם במקרה מאותו סטפינג ! ( וכמובן שניהם פלומינו )

אז אם אפתח את המכפלה של ה- 1600, לפי טענתך אקבל אותו מעבד כמו השני שקניתי - בדיוק

כן פשוט מאד .

למה זה קורה ,כי החברה כבר מיצצרת את המעבדים היותר מהירים ומי שקונה את האיטים יותר לרוב מקבל את אותו מעבד (המהיר)

בDOWNCLOCK !

לכן לדעתי תמיד צריך לחכות עם מעבד חדש עד שיצאו הרבה יותר מהירים ממנו אבל עם אותה ליבה וכך תקבל מעבד מהיר מאד רק

שעובד לאט יותר .

למה אתה חושב שה 1600 שלי מגרד 2000MHZ ?

בגלל שהוא יחסית חדש (אמצע 2002) שכבר אז היו מעבדים הרבה יותר מהירים והוא לדעתי גרסה מוחלשת של משהו יותר חזק.

למשל לדעתי היום אין הרבה הבדל בין ה2400+ לבין ה2800+ ,אפשר לקחת 2400+ על המכפלה המקורית שלו ולשים אותו על 166

ללא בעיה.

פורסם
  • מחבר

אתה אומר בעצם שההבדלים הם רק בין ליבות שונות,

כלומר, נעשה קצת סדר בדברים :

T-BRED A

T-BRED B

פלומינו

agogia

הם ליבות שונות - כאשר ההבדל בין פלומינו ל- agogia זה רק 0.18 לעומת 0.13 !

השאלות המתבקשות הן :

1. איך יודעים איזו ליבה יותר טובה - האם זה כמו סטפינג - על פי סטטיסטיקה פרקטית ?

2. איך אני מברר בחנות איזו ליבה יש למעבד הפוטנציאלי שלי ? האם זה רשום על המעבד עצמו כמו סטפינג ?

3. היכן אני מוצא את הסטטיסטיקות לגבי הספינגים ל- 2400 ומעלה ? ובכלל ?

4. האם השינוי של ה-FSB ל-166 מתאפשר רק בליבות החדשות ( בתור התחלה כמובן ).

אני מתנצל על כמות השאלות שהמטרתי עליך אך אני חושב שתרד זה יוכל לתרום רבות לכולם !

תודה מראש...

פורסם

א. AGOIA זה לא ליבה אלא סטפינג מאד מוצלח של פלומינו.

1.T-BRED B הכי טובה. אין מה לבדוק אפילו

2. ליבה אתה יכול לשאול בדיוק כמו סטפינג.

3. מחפש בפורומים בחו"ל בינתיים

4. כל העלאה ל166 זה OC. מפיסטו גם עבר את זה...

פורסם
  • מחבר

כתבת:

"בין ה 1600 החדשים (agogia) ובין ב2100 בישנים יותר כלומר הפלמינו אין הבדל פרט למכפלה "

כנראה אני לא מבין את המשמעות של הסטפינג:

1. מה זה בדיוק סטפינג ?

2. למה AMD מוציאה סטפינגים שונים ?

3. למה AMD מוציאה 1600 אם סטפינג כזה שמאפשר להגיע ל- 2100 אם הם רוצים שיקנו את ה-2100 המקורי ?

4. האם משלוח שמגיע לארץ, מגיע כולו באותו סטפינג ? או שיכול להיות על אותו מגש ( מה שחנויות קונות ) המכיל הרבה מעבדים,

יהיו כמה מסטפינגים שונים ?

5. איך אני יודע אם החנות שלי מוכרת 1600 חדש או ישן ? איפה רשום את הנתון של המיזעור ?

תודה...

פורסם

סטפינג זה גרסת יצור ,למה כמה כאלה ? כי כל הזמן AMD משפרים את המעבדים למרות שהם כבר ביצור ולכן הם מקבלים סטפינג שונה.

שיקולי תמחור קובעים איזה מעבדים יש בשוק (בדומה לליט און שמוציא את הצרובים זהים רק עם גרסת קושחה שמאטה את החשלים וכך המחיר שלהם יורד) .

אם לא יהיו כמה סוגי מעבדים אז ללקוח לא תהיה בחירה של איזה מעבד לקנות ויותר חשוב לא יהיה מעבד לכל תקציב.

כל משלוח מגיע מעורבב ,אין דרך לדעת מראש איזה מעבד מגיע לארץ !

תשאל את החנות שאתה קונה בא איזה סטפינג המעבד זה רשום על הליבה (מוטבע בליזר) הסטפינג זה מילה (צרוף של אותיות)

ומספר שמציין את שבוע היצור ואת שנת היצור לדוגמה המעבד שלי :

AGOIA 1202 מה שאומר שהוא יוצר בשבוע ה 12 של שנת 2002 והסטפינג שלו הוא כאמור AGOIA .

פורסם
  • מחבר

אם סטפינג זו גרסת יצור,

אז לפי ההיגיון שלי לפחות, המגשים עם הציפים עליהם יוצאים מאותה גרסת ייצור, מן הסתם ( כמו ארגז של קופסאות שימורים

אשר כולם מאותו תאריך ומאותה שעה +/- 5 דקות למוצר בארגז ),

ואם אני חנות שקונה 40 מעבדים, אז קיבלתי לידי 2 מגשים ( בהנחה כי יש 20 במגש ),

אז איזו סיבה קיימת שבמגשים הללו יהיו סטפינגים שונים, הרי ככה זה הגיע מהמפעל, חם מהתנור...

האם הלוגיקה שלי נכונה ? ואיך זה מסתדר עם מה שאמרת ?

אני פשוט מנסה לחתור להבנה, וזה לא ממש הולך...

פורסם

אז רגע

איזה ליבה יותר חדשה/טובה

agogia

או

AGOIA

דרך אגב על המעבד שלי רשום

AGOIA 0212

המעבד שלי

זה אומר שהוא יוצר בחודש 12 2002? קניתי אותו בחודש ה-11 2002 :)

פורסם

קודם כל זה לא ליבה אלא סטפינג. (דבר מאד עקרוני וחשוב)

תראה אם מפיסטו הגיע עם הAGOIGA שלו לכמעט 2 GHZ אני חושב שהיא מוצלחת...

ולא זה לא החודש ה12 אלא השבוע ה12..ואם כל חודש הוא בערך 4 שבועות זה אומר באיזור ה3/12

פורסם

חברים תודה זה היתה טעות כתיבה (זה מה שקורה ב 0200 )

AGOIA תוקן .

לא כלהחנויות קונות מאותו מקום ולא כל היבואנים קונים ישירות מ AMD כך שאין בכלל הבטחה שאם מזמיני יותר משני מעבדים

תקבל אותו סטפינג.

זה אומר שהוא יוצר בחודש 12 2002? קניתי אותו בחודש ה-11 2002

לא ! זה אומר שבוע 12 בשנת 2002 !

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים