עבור לתוכן

צריך עזרה במהמשך OC של 6300

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם, קניתי מחשב חדש לפני שלושה שבועות ונתקעתי עם ה OC שלו למרות שאני חושב שאפשר להמשיך איתו עוד.

המפרט המלא שלי בפרופיל אבל בקיצור

Intel Core 2 Duo e6300

gigabyte 965p ga-ds3 (Bios F10)

2x twinmos 1024mb 667mhz

Antec Sonata 2 - 450w PSU

Arctic Cooling Freezer 7 pro

עכשיו, כרגע אני רץ על 420FSB מה שנותן לי 2940mhz על 1:1 עם הזיכרונות, והעלתי רק את המתח של הזיכרונות ב 0.1v בתזמונים 5-5-5-15

הטמפרטורה במנוחה של המעבד היא 35, במאמץ כמעט מגיע ל 55 ואני , הציפסט על 42 במנוחה ובמאמץ וכרגע המחשב יציב (6 שעות של prime95 בלי תקלות)

עכשיו, ברגע שאני מנסה להעלות עוד את ה FSB המחשב לא עולה בכלל, ניסיתי להעלות את המתח של הזיכרונות ושל המעבד וזה לא שינה כלום.

יש למישהו הצעות\הערות לאיך אני יכול להמשיך עם ה OC הזה? שמעתי שאפשר להעלות את המכפלה של המעבד אבל אני לא מצליח לעשות את זה (הביוס נותן לי רק להוריד אותה)

פורסם

שמע.. לי זה נראה כאילו הגעת לקצה היכולת של הזיכרונות.. OC של 667 ל 840 זה לא רע...

מכפלה אפשר רק להוריד במעבדי C2D.. רק במעבדי האקסטרים המכפלה פתוחה גם למעלה (עד 12..)...

עכשיו, ברגע שאני מנסה להעלות עוד את ה FSB באס המחשב לא עולה בכלל, ניסיתי להעלות את המתח של הזיכרונות ושל המעבד וזה לא שינה כלום.

בראל.

פורסם
  • מחבר

אני לא בטוח אם זו שיטה נכונה לבדיקה, אבל הורדתי את הבאס והעלתי את FSB\DRAM ל 5\4 , וככה הצלחתי להגיע ל באס של 364 (2548mhz) והעלתי את המתח של הזיכרונות עוד קצת ל 2.0v ואני רץ דיי יציב (לא בדקתי את זה הרבה זמן) עם זכרונות על FSB של 455 בתזמונים של 5-5-5-15 .

אם הזכרונות מגיעים למהירות הזאת במצב הזה, זה לא אומר שהם גם בטוח יגיעו אליו במצב רגיל של 1:1 ?

פורסם
עכשיו, כרגע אני רץ על 420FSB מה שנותן לי 1940mhz על 1:1 עם הזיכרונות, והעלתי רק את המתח של הזיכרונות ב 0.1v בתזמונים 5-5-5-15

לא מסתדר לי משהו בזה - איך עם BUS של 420 אתה רק על 1940 ?? נראה לי שיש לך טעות בכתב שם ואתה התכוונת ל 2940 .

ולא הייתי מצפה ליותר מזה.. אתה כבר איפשהו על הגבול של המעבד.. זה ללכת על חבל מאד דק מכאן ואילך..

כמובן שזה אפשרי להגיע גם ל 500BUS.. אבל זה כבר נהיה מאד תובעני וידרוש ממך לקרר המון דברים במערכת כדי לקבל יציבות..

פורסם

צ'מע, קודם כל הOC שלך מעולה בהתחשב בזכרונות שלך (Value אני צודק?), הרוב לא מגיעים אפילו ל-400 אם כאלה... וזה שהתזמונים שלך לא השתנו בכלל אחרי תוספת של 100mhz+ בכלל לא נראה לי הגיוני. דבר שני אני לא ממליץ לך להעלות להם מתח כי הם לא תוכננו לעבוד במתחים גבוהים יותר והם בטח מתחממים נורא כי אין להם קירור... שוב בהנחה של זה VALUE. אני מציע לך לחזור למצב הקודם, אתה צריך להיות מרוצה מאוד... וכדאי מאוד שתעשה בדיקות יציבות מקיפות לזכרונות (כולל טמפ').

בנוגע לשאלה האחרונה, אין לי מושג איך אתה מגיע למהירויות כאלה עם זכרונות 667 VALUE אבל במחלק 1:1 אני בספק אם הם יוכלו לעמוד בתדר כזה... אבל אתה יכול לנסות ולהפתיע... :P

(שוב, אני לא מוציע להעלות להם מתח).

פורסם
  • מחבר

כן, הייתה לי שגיאת כתיב תיקנתי אותה עכשיו.

עם העלאת מתח כמעט לכל דבר הצלחתי להגיע ל 435 באס אבל החזרתי את זה ל 420 כי זה כבר התחיל להתחמם.

כנראה שאני אשאר על המצב הנוכחי של 2940mhz יציב וקריר, שזה עדיין 55% תוספת לביצועים והרבה יותר ממה שציפיתי.

אהה וכן, הזכרונות הם Value ועלו לי 743 שקל ב IQPC ;)

בכל מקרה תודה על העזרה לכולם, לא הייתי אפילו מתחיל לעשות OC לפני שקראתי דיונים פה בפורום ואני מאוד שמח שניסיתי :)

אלמוג

נ.ב. מישהו יודע מה הם הטמפרטורות המקסימליות במנוחה\מאמץ של Geforce 8800GTS ?

פורסם

כן, הייתה לי שגיאת כתיב תיקנתי אותה עכשיו.

עם העלאת מתח כמעט לכל דבר הצלחתי להגיע ל 435 באס אבל החזרתי את זה ל 420 כי זה כבר התחיל להתחמם.

אם אתה ממש הולך להשקיע בOC אז תקנה Tuniq Tower ותגיע לדברים לא רעים בכלל

או שאפילו תקנה "רק" BT

כנראה שאני אשאר על המצב הנוכחי של 2940mhz יציב וקריר, שזה עדיין 55% תוספת לביצועים והרבה יותר ממה שציפיתי.

אהה וכן, הזכרונות הם Value ועלו לי 743 שקל ב IQPC ;)

מה?!

בIQPC יש ב709 ש"ח זכרונות של Gskill עם אותו "מפרט" כמו שלך!

בכל מקרה תודה על העזרה לכולם, לא הייתי אפילו מתחיל לעשות OC לפני שקראתי דיונים פה בפורום ואני מאוד שמח שניסיתי :)

אלמוג

נ.ב. מישהו יודע מה הם הטמפרטורות המקסימליות במנוחה\מאמץ של Geforce 8800GTS ?

היו על זה כמה דיונים פה בצע חיפוש

אחלה OC

בקשר לזכרונות לך לIQPC תגיד להם אחרי שתי דקות הם מניבים שגיאות בMEM TEST ותבקש להחליף למה שאמרתי לך או אפילו אם יש כסף 800 Mhz בתוספת מחיר כמובן

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים