עבור לתוכן

נורות פלורסנט

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

מישהו יכול לפרט לי קצת על נורות פלורסנט? יש לי נורה כזאת של 6 W וכמה רעיונות בראש :)

פורסם

מנורת פלואורסנט - ספקטרום פליטה רציף הכולל גם ספקטרום בדיד של גז הכספית בתוך השפופרת. נפלטת קרינה של אור בתחום הנראה, בהספקים של עשרות וואטים. מכיוון שספק המתח הוא רשת החשמל בה המתח משתנה 50 פעמים בשנייה, הקרינה הנפלטת משתנה בעוצמתה בתדר של 100 הרץ (פעמיים תדר רשת החשמל). תהליך יצירת האור הוא פליטת קרינה אוטרא-סגולה מאדי הכספית ועירור החומר הפלואורסצנטי המצפה את דפנות השפופרת, לפליטת אור לבן.

חלק מהנתונים תלויים בנורה הספציפית שלך.

פורסם
  • מחבר

אוקי.............................

מה אם אני רוצה לחבר למעגל חשמלי (זרם ישר)

איך עושים?

פורסם

אז אתה צריך ממיר DC TO AC

פורסם

תפרט. מהו מקור המתח?, מה כמות המתח הנדרשת להפעלת הנורה?

פורסם
  • מחבר

מקור המתח הוא מצבר ישן שנותן 6.7 וולט וזרם של קצת פחות מ 1.2 אמפר.

כל מה שאני יודע על המנורות הוא שהן צורכות 6W.

איך אני הופך DC ל AC?

פורסם

מי אמר שצריך להפוך?

כמות הוולטים שהנורה צורכת כתובה בד"כ ליד ההספק (וואטים). אתה חייב לדעת את הנתון הזה אם את רוצה להפעיל את הנורה.

ולמה מצבר?

פורסם

אין כספית בנורה פלורסנתית. רק גז ועוד חומר. כספית יש במנורות הגדולות שמאירות מגרשי כדורגל!

פורסם
  • מחבר

אוקי אבל עדיין לא עניתם לשאלה...

על המנורת פלורסנט כתוב רק 6 וואט לא יותר.

איך אני מפעיל אותה? (ולא חיבור למקור מתח שמספק 6 וואט לא עובד)

פורסם

כל עוד אתה לא יוגע כמה ולט היא צורכת לא תוכל להפעיל אותה ... מה הצורה שלה ? אם אפשר תמונה

אין כספית בנורה פלורסנתית. רק גז ועוד חומר. כספית יש במנורות הגדולות שמאירות מגרשי כדורגל!

איזה שתויות :nono: כל מנורה פלורסנטית מכילה אדי כספית וכשפוגעים בהם אלקטרונים שמטענם מינימום 4.9 אלקטרון ולט (רמות מסוימות .. 4.9, 9.8 וכו..) הניפלטים מהקטודה אטומי הכספית פולטים קרניים אולטרה סגולות וכאשר קרניים אלא פוגעות במעטפת הפלורסנטית של המנורה המעטפת פולטת אור לבן :screwy:

פורסם

תקנה קטודה וזהו.. זה לא יצליח לך

פורסם
  • מחבר

תודה על העידוד יוני אבל אם כל אחד היה משתמש בשיטה שלך לא היה קיים הפורום הזה :nono:

הנה התמונה

http://www.lightingsale.com/fluorf6tub6w.html

מקווה שזה יעזור.

פורסם

מנורות מסוג זה מחייבות חיבור למתח חילופי

כלומר AC דרך אגב לא רשום על המנורה במיקרה

מתח שהמנורה דורשת להפעלה כגון 220 50/60H

פורסם
  • מחבר

במקור המנורה הייתה מחוברת למתח ישר... עם הרבה חלקים שלא קשורים להפעלת המנורה. רציתי רק את מה שעקרוני להפעלתה.

ולא לא כתוב שום דבר חוץ מזה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים