עבור לתוכן

שאלתי כבר והתשובות אכזבו במקצועיותן. Shim??

Featured Replies

פורסם

I already asked in PCTip and was dissapointed.

I am buying (from Pandas) an Athlon XP 1700+ 0.13m, and a Vantec Aeroflow heatsink + fan.

My question is about cpu copper protector SHIMS. I ordered one, but they say they don't have them any more. How badly do I need one?

A friend of mine said the risk of chipping the core is ENORMOUS. A quick search in google returned sites that say it's a big risk, sites that say I could easily do without a shim (the risk is small), sites that say it's good for protection but bad for getting rid of the heat, and sites that say that it's BETTER for getting rid of more heat.

???? :-\

My questions are:

- Is the danger to the core only during installation of the new heatsink, or can the pressure damage it with time?

- Who is right about the risk level? About the heat conduction levels?

- If the answer is "You must get one!" - where do I get it?

Pandas.co.il doesn't carry them anymore, and a search in zap.co.il returned on Pandas.co.il as a source... :-*

Any help (from pros) will be much appreciated.

AliasName

עריכה של MAPHISTO :

יש דברים שאני לא מוכן ,אני לא מסכים שילכלכו על אתר אחר גם את לא עזרו לך בו

ערכתי לך את הכותרת

פורסם

אתה בכלל לא צריך SHIM. ההיטסינק שלקחת לא כבד מספיק בשביל להצריך אחת. אפילו עם הSLK-600 שלי אני לא שם SHIM

פורסם

You don't need it bad.

The risk of chipping the core exists, no doubt about that, but if you're not in a frenzy while mounting the heatsink, that risk is unsignificant at best.

I, for example, have an AX7 heatsink on my CPU, which is quite heavy - reaching approximately 0.5Kg with the fan installed.

I have never used a shim, nor have I ever needed one.

It is simply a measure to protect the core from careless users, nothing more.

As to heat, I can't speak from experience but I don't think it matters much if there is a shim on the CPU or not, since the only thing that's generating the heat is the core itself, which is exposed at all times.

פורסם

על השניים שלי יש Shims (שהזמנתי מחו"ל), אבל אני לא מאמין שזה חובה.

בקשר למוליכות חום - אני מניח שזה תלוי בחומר ממנו עשוי ה-Shim.

היסכון היחידי הוא בזמן ההתקנה.

אגב צריך לבדוק מאיזה חומר ה-Shim, כי אם היא מוליכה יש סיכוי של לגרום קצר וגם כן לגרום נזק למעבד.

אם כי אני לא בטוח מה הסוג הנכון לחפש.. בחו"ל בד"כ מזכירים אם הן לא מוליכות.

חיפשתי ב-Plonter ומצאתי את ה-Shim של TT. אבל אני מניח שזו אותה אחת מפנדה מה שאומר שאולי גם להם אין.

תלמד - תמיד שיש איזה משהו שאין בשום מקום אחר - חפש בפלונטר. :)

הם פשוט מנסים להכניס לרשימת מוצרים שלהם כל דברים שהם רואים בלי להחזיק כמעט כלום במלאי.. :P

פורסם

אין צורך בshim.. הסיכון קטן מאוד. במיוחד עם ההיטסינק הזה.

פורסם

לא שווה את זה בגרוש, מעלה את המעלות (לפעמים בצורה קיצונית) היות והוא מגדיל לעיתים קרובות את הרווח בין הליבה ל?HSF, והסיכוי למעיכה כל כך קטן... חוץ מזה שבאמת הסיכון הוא רק בהתקנה, כלומר פשוט תזהר!

תחסוף כסף ותחסוך טמפ'

פורסם

הממ , יש לי SHIM אם אתה צריך... אין לי שימוש בו

פורסם

אני עם SLK800 (הכי כבד שיש נדמה לי) 503 גרם נחושבת + מאורר שיושב עליו ואני לא ממש רואה צורך בshim

פורסם

אני עם SLK800 (הכי כבד שיש נדמה לי) 503 גרם נחושבת + מאורר שיושב עליו ואני לא ממש רואה צורך בshim

גם אני לא רואה צורך ב shim (יש לי אותו היטסינק)

פורסם
  • מחבר

שאלה לא קשורה לי אליכם:

למה אתם מתייחסים לshim בנקבה? לאיזו מילה עברית אתם מתרגמים את זה?

סתם תהייה של בלשן...

פורסם

לא שווה את זה בגרוש, מעלה את המעלות (לפעמים בצורה קיצונית) היות והוא מגדיל לעיתים קרובות את הרווח בין הליבה ל?HSF, והסיכוי למעיכה כל כך קטן... חוץ מזה שבאמת הסיכון הוא רק בהתקנה, כלומר פשוט תזהר!

תחסוף כסף ותחסוך טמפ'

לא ייתכן שה-shim מעלה לך את המעלות, אלא אם כן מדובר באחד שלא מתאים למעבד שלך (או שהתקנת אותו על הגומיות שבאות בפינות של המעבד). shim מתאים שמותקן נכון יושב בול בגובה של הליבה.

AliasName555 - אתה לא חייב shim. אפשר לשים אותו ואפשר לא לשים אותו - זה לא משנה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים