עבור לתוכן

מחפש תשובה סופית לגבי שינוי החומרה בRADEON 9500

Featured Replies

פורסם

האם קומבינת החומרה הידועה הם הRADEON 9500 הופך אותו לR9700 או R97000PRO? כי לפי מה שראיתי בכל המדריכים רשום פרו אך הגרסה החדשה של ריווה טיונר הופכת דרך חומרה "רק" לR9700.

כמו כן, השינוי, הוא הורדת הלחמה בין שני נגדים מסויימים ולהלחים בין אחד מהם לנגד אחר נכון? (אני יודע על איזה שלישיה מדובר)

לא שכחתי משהו(?) :P

• תגובות 36
  • צפיות 3.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אם הבנתי נכון את הפרסומים אז..

ניתן להפוך את ה- 9500 שבנוי על לוח של 9700 ל- 9700 טהור עם חסימת המהרה. כל זאת דרך התכנה ריוה טיונר.

אם אתה רוצה להפוך אותו לפרו אתה צריך לשחק עם ההלחמות.

מקווה שעזרתי

פורסם

אין הבדל בין Radeon 9700 לבין Radeon 9700 PRO למעט מהירויות שעון.

אז ככה...

Radeon 9500 ניתן להפוך בעזרת התוכנה ל Radeon 9500 Pro או ל Radeon 9700, אם הכרטיס בנוי על פלטה של 9700.

אגב, זה לא פועל על כל כרטיסי Radeon 9500 באופן מושלם!

ישנם כאלו שזה פועל, אבל בחלק גדול זה גורם ליצירת הרבה מאוד artifacts בגרפיקה; השערה אחת בנוגע לזה היא שכרטיסים אלו (בהם זה לא פועל בצורה מושלמת) הם בעצם שבבי Radeon 9700 פגומים, שבהם צינור עיבוד אחד או יותר (עד 4) לא עובדים כראוי, ולכן פשוט עשו לו Disable ומכרו את הכרטיס בתור 9500 עם 4 צינורות שפועלים.

פורסם

עכשיו השאלה איפה בכלל אפשר לרכוש את הכרטיס בארץ

ואם כן האם ההבדל במחיר הוא ממש גדול או שלא כדאי להסתכן

אני מדבר על

9500 לבין ה9500 פרו או9700

עכשיו עוד שאלה זה האם ATI לא תתן הוראה לשנות את היצור של 9500 כך שלא ניתן יהיה להפוך אותו

פורסם

אני חיפשתי וחיפשתי ולא מצאתי בארץ את הכרטיס (חייב להיות כרטיס של Sapphire כדי להפוך ל Radeon 9700) בגרסת 128 מ"ב.

פורסם
  • מחבר

אני חיפשתי וחיפשתי ולא מצאתי בארץ את הכרטיס (חייב להיות כרטיס של Sapphire כדי להפוך ל Radeon 9700) בגרסת 128 מ"ב.

ומה עם כרטיס שהוא לא של ספיר אבל עם אותו תכנון PCB ומיקום זכרונות?

ומה עם כרטיס R9500 של ATI?

עכשיו עוד שאלה זה האם ATI לא תתן הוראה לשנות את היצור של 9500 כך שלא ניתן יהיה להפוך אותו

זו אחת השאלות הגדולות שכולנו שואלים.

יותר גרוע - האם ATI לא תשים משהו בדרייברים שימנע מכרטיסים "משופצים" לעבוד?

(שאלה רטורית)

אגב, זה לא פועל על כל כרטיסי Radeon 9500 באופן מושלם!

ישנם כאלו שזה פועל, אבל בחלק גדול זה גורם ליצירת הרבה מאוד artifacts בגרפיקה; השערה אחת בנוגע לזה היא שכרטיסים אלו (בהם זה לא פועל בצורה מושלמת) הם בעצם שבבי Radeon 9700 פגומים, שבהם צינור עיבוד אחד או יותר (עד 4) לא עובדים כראוי, ולכן פשוט עשו לו Disable ומכרו את הכרטיס בתור 9500 עם 4 צינורות שפועלים.

אתה יכול להביא לינק לידיעות על הבעיות שציינת? כי לא ראיתי כאלה

ולגבי הכרטיסי R9700 ש"משופצים" לR9500, אפשר לגלות את זה ע"י הסתכלו בצ'יפ לא, רשום עליהם משהו שונה מן הסתם

פורסם

דווקא יש בארץ את הכרטיס של ספיר 128mb

האתר מתחיל ב-p

ונגמר ב-r

יש בעיות?

פורסם

עד כמה שידוע לי, רק ספיר מייצרת 9500 על PCB של 9700 כך שרק עם הכרטיס שלה תוכל להשתמש ברוחב פס של 256 ביט לזכרון.

עם כל כרטיס אחר אתה יכול פשוט להפעיל 4 צינורות עיבוד נוספים.

בקשר לידיעות, יש הרבה לצערי...

התאוריה נמצאת כאן:

http://www.xbitlabs.com/news/story.html?id=1042408060

ציטוט:

To tell the truth, it is a very unpleasant one. Some RADEON 9500 chips are none other but the defective RADEON 9700 ones. During the chips testing, they check whether all its blocks are functioning properly and if some of them do not work, the chip is marked as defective. However, if the defective blocks are inside the pixel pipelines and there are 4 pipelines at the most that do not work well, then these 4 non-functional pipelines can be simply disabled and the chip can become a RADEON 9500.

דוגמאות לכך:

http://www.hardforum.com/showthread.php?s=&threadid=552448

מומלץ לקרוא את הת'רד במלואו.

פורסם
  • מחבר

ולגבי הכרטיסי R9700 ש"משופצים" לR9500, אפשר לגלות את זה ע"י הסתכלו בצ'יפ לא, רשום עליהם משהו שונה מן הסתם

מה לגבי זה?

פורסם

אני בטוח שכשתבוא לחנות יתנו לך להוריד מכל כרטיס את הסינק ולבדוק.

חוץ מזה, אתה לא מבין, כל ה Radeon 9500, השבבים עצמם, הם בעצם Radeon 9700 שביטלו לו ארבעה צינורות עיבוד.

אתה לא יכול לדעת מי מהם פגום ומי לא ע"י הסתכלות על מה שכתוב על הליבה.

פורסם

ואללה איך שכחתי בושה וחרפה :jump:

לא אבל אין את זה שם .יא בן אדם תביא לינק למוצר או לדף המוצר

מה אתה מפחד לפרסם למה אנחנו בערוץ 2

פורסם
  • מחבר

פלונטר, מן הסתם.

מעיין: אני בטוח שכשתבוא לחנות יתנו לך להוריד מכל כרטיס את הסינק ולבדוק.

חוץ מזה, אתה לא מבין, כל ה Radeon 9500, השבבים עצמם, הם בעצם Radeon 9700 שביטלו לו ארבעה צינורות עיבוד.

אתה לא יכול לדעת מי מהם פגום ומי לא ע"י הסתכלות על מה שכתוב על הליבה.

זה אני אדאג כבר.

ואני יודע, אבל חשבתי שהתכוונת שמה שספיר למשל עשו בנו R9700, ראו שיש 4 צינורות פגומים אז ביטלו אותם ומכרו כR9500

כמו כן, השינוי, הוא הורדת הלחמה בין שני נגדים מסויימים ולהלחים בין אחד מהם לנגד אחר נכון? (אני יודע על איזה שלישיה מדובר)

לא שכחתי משהו(?) :P

?

צריך להחליף ממש גם נגדים או רק הלחמות?

פורסם

ביטול ארבעת הצינורות נעשה על ידי ATi...

ואתה לא צריך לגעת בכרטיס בכלל, הכל נעשה בתוכנה (RivaTuner).

פורסם
  • מחבר

ביטול ארבעת הצינורות נעשה על ידי ATi...

ואתה לא צריך לגעת בכרטיס בכלל, הכל נעשה בתוכנה (RivaTuner).

ואז הם מדפיסים אולי שם אחר... מממממ..... טריקי

אז זהו, אני מדבר על השינוי חומרה. כבר לפי המסמך מהקישור בחדשות יש לו יתרונות (חוץ מהסיכון כמובן).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים