עבור לתוכן

פתרון בעיית התחממות- קירור אוויר או קירור מים?

Featured Replies

פורסם

אני צריך לפתור בעיית התחממות יתר עבור מחשב שלא עומד בעומס. המעבד הוא AMD64 3200, סוקט 939, שלא עבר אוברקלוק. ההיסטסינק הוא היטסינק פשוט של Spire שהגיע עם המחשב, ומאוורר ה-80 מ"מ שעליו רץ ב-1500RPM בערך. המארז הוא Soprano של תרמלטייק, כל המאווררים מחוברים ופועלים.

המחשב מצליח להריץ את WoW, ואחרי פרק זמן מסוים (דקות או שעות), הוא מכבה את עצמו מחימום יתר (נמדדו 87 מעלות על המעבד), וזה כמה ימים אחרי שנוקה ממנו האבק, הכבלים במחשב מסודרים למשעי.

כרגע אני נוטה לכוון שדרוג הקירור, ואני מתלבט בין קירור אוויר וקירור מים. חשבתי על CNPS7700-AlCu של זלמן כאופציה לקירור אוויר, ולגבי קירור מים אני ממש לא בטוח- לתרמלטייק יש מערכות מוכנות באזור ה-500 שקל, אבל אני לא יודע אם בכלל יש צורך בקירור מים בנסיבות האלה.

מומלץ לשדרג את הקירור במצב הזה? אם כן, קירור אוויר יספיק? איזה מוצר ספציפי מומלץ בהתחשב בנסיבות?

פורסם

באיזה תוכנה בדקת את הטמפ'?

בדקת מה המעלות בביוס?

זה לא נראה לי הגיוני 87 מעלות ועוד לא במאמץ..

תבדוק אולי הגוף קירור לא יושב כמו שצריך,תרענן משחה טרמית..

כמו שאמרתי זה נשמע לא הגיוני

פורסם
  • מחבר

באיזה תוכנה בדקת את הטמפ'?

בדקת מה המעלות בביוס?

זה לא נראה לי הגיוני 87 מעלות ועוד לא במאמץ..

תבדוק אולי הגוף קירור לא יושב כמו שצריך,תרענן משחה טרמית..

כמו שאמרתי זה נשמע לא הגיוני

לא הסברתי את עצמי טוב.

המחשב כיבה את עצמו במהלך המשחק, הדלקתי אותו מייד אחרי זה (כדי שהוא לא יספיק להתקרר), בדקתי בביוס וקיבלתי 87 מעלות.

המחשב נקנה לפני שנה וחצי בערך, הגיוני שהמשחה התרמית המקורית הספיקה להתבלות?

פורסם

בדקת שהHEATSINK מחובר טוב?

זאת כנראה הבעיה.

פורסם
[TY][ link=topic=250726.msg2211312#msg2211312 date=1175769801]

בדקת שהHEATSINK מחובר טוב?

זאת כנראה הבעיה.

סביר להניח שזאת הבעיה..תבדוק שוב שהגוף קירור יושב כמו שצריך

וכן יש סיכוי שהמשחה הספיקה להתבלות אבל עדיין המעבד לא אמור להגיע לטמפ' של 87 מעלות

פורסם
  • מחבר

לא מחובר טוב, כלומר איבד את המגע שלו עם המעבד? זה אומר שאני אצטרך לנתק את ההיטסינק מהמעבד, ואז אני אצטרך משחה חדשה בכל מקרה.

אם אני קונה ומורח משחה חדשה כמו שצריך, בטוח שהקירור הזה מספיק חזק, ואני לא אגלה שאני בכל זאת צריך שדרוג?

פורסם

כן תנתק ותחבר שוב אבל כמו שצריך אני מאמין שיהיה שינוי..

ואם תצטרך להחליף..אממממ יכול להיות, יש הרבה גופי קירור למעבד אבל הכל שאלה של תקציב

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים