עבור לתוכן

מסך לטקסטים ולסרטים בתקציב של עד 2000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

יצאתי מעט מבולבל מכל המידע שניסיתי לאסוף פה, לכן אשאל כמה שאלות ואשמח לתשובתכם:

1) בתקציב של עד 2000 ש"ח מהו המסך הטוב ביותר לצפיה בסרטים ולקריאת טקסט!!

2) האם לשימושים אלו עדיף מסך רגיל או רחב?

3) שאלת הבן השלישי בהגדה ???: האם כשינם שתי חיבורים - אנלוגי ודיגיטלי יש להשתמש באחד מהם או שיש תועלת משימוש בשניהם?

4) אין לי נסיון כלל עם מסכי LCD, אבל קבלתי לבדיקה מסך LG L1970HR וכשניסיתי לראות איתו סרט, היה משהו לא חלק בתמונה! קשה לי להגדיר, מעין טשטוש. הדבר בלט בקטעים בהם הצבעים היו כהים מאוד ובמיוחד בשחור - היו מעין כתמים כחולים! ממה זה נובע? ומהו המסך איתו לא 'אחווה' מראות כאלו?

פורסם

לתקציב של 2000 יש לך את VS VP930 או את SAMSUNG 971P

שניהם בעלי פאנל VA, אשר מצויין לקריאת טקסטים (בעיקר בגלל זוויות צפיה רחבות וחדות),

והכי טוב היום לסרטים (בגלל ניגודיותו הגבוהה) מבין שלושת בפאנלים (IPS, TN, VA).

אני באופן אישי הייתי הולך על ה-VP930,

אך יש כאלו שיחלקו על דעתי.

כמובן שמומלץ ללכת לראותם בתצוגה.

אין שופט טוב מהעיניים שלך.

לסרטים מומלץ רחב, לטקסטים מומלץ רגיל.

אנא ציין מול מה אתה יושב יותר. והאם תתפשר

על טקסטים במסך רחב, אם כמובן הסרטים הם השולטים אצלך.

אין צורך לחבר שני חיבורים יחדיו.

DVI נחשב איכותי יותר ולדעתי המסך

יקלוט רק אותו במידה וה-VGA מחובר גם כן בו זמנית.

אהההאאא....! בדיוק בזמן שכתבתי, ערכת.

מאד נדיר בשעות האלו.

לשאלה הרביעית-

תופעה זו נקראת "BLEEDING". "זליגה".

התאורה האחורית מופיעה כאשר יש מסך שחור בסרט

או בכלליות במסכים כהים.

זה קורה בדרך כלל בפאנל-TN.

גם בפאנל-VA יש כמה רמות

(נמוכות יחסית) של "זליגה" וזה משתנה ממסך למסך.

מומלץ לבדוק גם כן את רמת הזליגה לפני קניית מסך.

Samsung%20730B%20problem.JPG

פורסם

תשובה מעולה SWG - :xyxthumbs:

לסרטים, אפשר להתפשר על פאנל TN בתנאי שזה 90% מהשימוש שלך ובצפיה ישירה מול המסך. במקרה כזה (ורק במקרה כזה) תוכל לקחת מסך 22' רחב כמו ה-VIEWSONIC VX2235WM - חסרונות ה-TN יתגמדו מול החוויה לצפות בסרט במסך כה גדול.

לטקסט לעומת זאת, לא הייתי לוקח פאנל TN בשום מצב כי הרקע של הטקסט כל הזמן ישנה לך גוונים עם כל הזזה קטנה של הראש. לעבודה מזדמנת זה בסדר, אבל לא לשימוש ממושך. במקרה זה - VP930 ללא ספק.

אם תוכל למתוח מעט את התקציב, יש את ה-DELL 2007WFP ב-IQPC בסביבות 2300 ש"ח ואז תהנה משני העולמות - פאנל איכותי במסך רחב עם רזולוציה עדיפה ושלל כניסות. לטקסט עבור למצב PIVOT ובסרטים - במצב רחב. אם אתה יותר ממוקד בטקסט מאשר ברטים, לך על אחיו הכמעט תאום - DELL 2007FP שזהה לו בכל מלבד היותו רגיל ולא רחב.

ד.א. LG L1970HR מסך מבוסס TN וגם אינו מהטובים שבהם... :nono:

פורסם
  • מחבר

:yelclap: ואאווו.. כמה שאני אוהב את הסגנון של הפורום הזה! תשובות ארוכות, מנומקות, מקצועיות וסבלניות [ואני מתכוין למה שאני אומר!]

ועכשיו לשאלות:

1) מה הרוחב הפיזי [מקצה מסגרת לקצה הנגדי] של הDELL 2007WFP [לא הצלחתי למצוא מידות בסנטימטרים וחשוב לי לדעת אם יש לו סיכוי להכנס בנישה שבה עומד המחשב שלי]?

2) יש מעט תלונות על "רעש" בתנועה בVP930. האם יש בזה משהו? [מצד שני, קראתי על כך ב"זאפ" ושם גם היו תגובות נלהבות ביותר על הLG L1970HR :P]

3) אותו טשטוש-חוסר חדות-מריחה שראיתי בצפיה בסרט בLG לא קיימת [או קיימת פחות] במבוססי פאנלים כVA או IPS??

פורסם
  • מחבר

תודה!

מקוה שאפשר לסמוך על זה... לא תמיד מדייקים [אשמח לשמוע גם ממי שיש לו כזה].

פורסם

אני עדיין מתלבט בין הרחב והרגיל

היה פה טופיק על מישהו שעשה השוואה אבל אני לא מצליח למצוא את הטופיק עכשיו.

פורסם

אני עדיין מתלבט בין הרחב והרגיל

היה פה טופיק על מישהו שעשה השוואה אבל אני לא מצליח למצוא את הטופיק עכשיו.

ברור שאתה יכול לקרוא טופיק, ועוד אחד, ועוד ועוד ועוד....

אבל הוא לא יגיד לך מה נח לך יותר,

כמו שתבקר 15-20 דקות בחנות.

זה לא חייב להיות ה-DELL, אלא אפילו

המחשה בלבד עם מסך בעל פאנל TN.

העיקר שתראה מה נח לך יותר.

שוב, רחב- לסרטים, ריבוע- לטקסט (במקרה שלך) ,

חוץ מזה הוא גם מתאים לתכנות ולגרפיקה.

פורסם

הנה שני קישורים לתגובות עם תמונות קח בחשבון שמדובר ב 2407 ולא ב 2007 אבל חוץ מהפאנל/גודל זה אותו מסך(רחב) :xyxthumbs:

קישור 1

קישור 2

פורסם

את הWFP לא ראיתי בחנויות אבל 19 רחב לואמת 19 רגיל ראתיו אני חייב להגיד שהרחב פשוט קטן.

לא מצאתי עדיין חנות בצפון שמחזקיה את שני המסכים של DELL.

את ההזמנה כבר ביצעתי ואני משאר שאחרי החג אני יקבל את הWFP העניין שיש לי זמן להתחרט.

את הייעוד של המסך לצרכים אני יודע, אני מדבר על מימדים. עכשיו אני עובד על 17 CRT ובעבודה על 19 CRT.

אם הWFP יהייה קטן מה19 CRT אז לא השגתי בזה כלום.

פורסם

הנה שני קישורים לתגובות עם תמונות קח בחשבון שמדובר ב 2407 ולא ב 2007 אבל חוץ מהפאנל/גודל זה אותו מסך(רחב) :xyxthumbs:

קישור 1

קישור 2

(גם לי יש בדיוק את אותם שאלות כמו לפותח התרד)

הקישורים בילבלו אותי לגמרי.. המחשב שאני רוצה לקנות הוא AMD 4600, 1024X2, 7600GT ואת מסך הדל המדובר הרחב. המחשב מיועד לשלוש שנים הקרובות..

אז לפי מה שאני מבין דווקא המסך יהיה בעייתי למשחקים כי הכרטיס מסך לא יתמוך בו? או משהו כזה? (כמובן שאפשר להתסכל על זה גם הפוך :silly: , זה נכון גם לגבי 8600GT ? )

אשמח להבהרה בעניין

פורסם

המשוואה פשוטה למדי, בכדי לשחק ב 1920X1200 שהיא הרזולוציה הטבעית של מסך 24" בה הכל נראה חד

אתה זקוק למחשב חזק מאוד כדי להפעיל הגדרות גבוהות/בינוניות, אם אתה מתפשר על רזולוציה/הגדרות

תוכל להריץ מחשקים "בסדר" גם עם מחשב חלש יחסית. בסופו של דבר לא מדובר על האם המחשב "יתמוך" במסך

כי ברור שהוא "יתמוך". בחלונות לא תהיה לך בעיה של מהירות אבל במשחקים בהחלט יכולה להיווצר בעיה.

פורסם

מישהו יודע איפה אפשר לראות בתצוגה באיזור השרון את 2007FP?

פורסם

כמה פעמים אפשר לשאול את אותה השאלה?? אין חנות שניתן לראות בה את המסכים ה"יקרים" הללו.

מי שקונה אותם יודע לרוב מה הוא קונה ולכן לא צריך לראות לפני, אם אתה לא יכול לקנות על "עיוור"

תצטרך להיסתפק בדברים שכן מציגים אשר בהחלט לא משפקים את היכולת של הדל.

אתה מוזמן לחפש חנות עם מסכי 20" "פשוטים" רק בכדי שתוכל להיתרשם מהגודל/רזולוציה.

פורסם

המשוואה פשוטה למדי, בכדי לשחק ב 1920X1200 שהיא הרזולוציה הטבעית של מסך 24" בה הכל נראה חד

אתה זקוק למחשב חזק מאוד כדי להפעיל הגדרות גבוהות/בינוניות, אם אתה מתפשר על רזולוציה/הגדרות

תוכל להריץ מחשקים "בסדר" גם עם מחשב חלש יחסית. בסופו של דבר לא מדובר על האם המחשב "יתמוך" במסך

כי ברור שהוא "יתמוך". בחלונות לא תהיה לך בעיה של מהירות אבל במשחקים בהחלט יכולה להיווצר בעיה.

אני אשאל את שאלתי אחרת.

האם אמורה להיווצר איזשהי בעיה לשחק במשחקים בהגדרות הגבוהות והטובות ביותר כתוצאה משימוש בכרטיס מסך 7600GT/8600GT יחד עם מסך 2007WFP שלא תיווצר משימוש בכרטיסים אלו יחד עם מסכי 19'.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים