עבור לתוכן

Fuji s6000 vs Canon s3 IS

Featured Replies

פורסם

אני מתלבט בין שתי המצלמות הנ"ל, בעיקר בקטע של הזום והייצוב תמונה שקיים בקנון. עד כמה 432מ"מ משמעותי מול ה-300 בפוג'י?(למישהו יש תמונות להמחשה?) עד כמה המייצב תמונה חיוני בצילום בזום מירבי? אילו עוד יתרונות וחסרונות משמעותיים יש ל-2 המצלמות?

תודה.

פורסם

נושא שנטחן...

בכל פורום.

העדשה הרחבה של הפוג'י קריטית הרבה יותר מאשר כמה מ"מ בטלה.

יש קרופ תוכל לפצות על כך. לגבי עדשה רחבה אי אפשר לפצות וזה הרבה יותר שמיש.

איכות התמונה של הפוג'י טובה יותר.

פורסם
  • מחבר

מה לגבי מייצב? לא תהיה בעייה לצלם בזום מירבי בלעדיו?

פורסם

התשובה שלי ענו בקשר לשאלה זאת:

בפוג'י מהירות תריס (ISO) גבוהה ואיכותית יותר מבקנון, מה שמאפשר הקפאת תמונה, כמעט מבלי לרדת באיכות...

חוץ מזה לפוג'י יתרונות רבים...

פורסם

RDS, הייתי שולח אותך לקרוא כמה מושגים בצילום לפני שאתה כותב פה תגובה כזאת.

ISO = רגישות החיישן לאור

ערבבת קצת בין ISO למהירות התריס.. :s07::bash:

פורסם

אחחח... כמה מדבר פעוט עשו תורה.

כן, לפוג'י ייתרון באיכות ה-ISO ולכן מאפשרת לך להשתמש במהירות תריס גדולה יותר ובכך להימנע מבעיות רעידה ואפילו תנועה של האובייקט (מה שמייצב לא עושה).

אבל תאמין לי, השימוש בפוטו לא כזה תדיר לעומת הרחב. והמייצב שהוא אחלה דבר לא קריטי כמו עדשה רחבה ואיכות תמונה עדיפה.

ודי עם השרשורים הללו.

חברה, כיום, אלא אם יש דרישה מאוד ספציפית ושונה, אין עסקה טובה יותר בדמויי ה- DSLR מהפוג'י S6500 / S6000.

פורסם

royia אני יכול לחלוק על דעתך, לפי דעתי העיסקה הכי טובה היא, אם כבר, בסדרת הS9500, המחירים של ה9500 ושל ה9600 שאחריה הפכו לכ"כ אטרקטיביים ששווה להשקיע עוד קצת ולקחת אותם לפי דעתי, הרווח בהתאם (:

בכל מקרה, אני חושב שצריך לכתוב סיטיקי כמו שצריך שייתן הסבר ממצה לכל אחד שיבוא וישאל את השאלה הזאת פה, לגבי כל אחד מהמצלמות של פוג'י, ההסבר הזה נטחן פה כמו שנטחנו פה תמונות של פרחים לפני שנה, אם מישהו זוכר את התקופה ההיא חחח :s07:

פורסם
  • מחבר

מה לגבי מקום הקניה? איפה יתנו שירות ואחריות טובים?

תודה.

פורסם

royia אני יכול לחלוק על דעתך, לפי דעתי העיסקה הכי טובה היא, אם כבר, בסדרת הS9500, המחירים של ה9500 ושל ה9600 שאחריה הפכו לכ"כ אטרקטיביים ששווה להשקיע עוד קצת ולקחת אותם לפי דעתי, הרווח בהתאם (:

אני מעדיף את הפיקסל "העדיף" של ה- S6500.

פורסם

אפשר לדעת על איזה פיקסל "עדיף" אתה מדבר?

פורסם

אני מניח שהוא מעדיף לקבל את הביצועים העדיפים של ה-S6500 ב-ISO גבוה מאשר את הביצועים העדיפים של ה-S9600 ב-ISO נמוך. אם מתייחסים רק לתכונות של החיישן עצמו אז אני מסכים, אבל החיישן זה לא כל הסיפור. ה-S9600 היא הרבה יותר מצלמה מה-S6500, כך שהסטופ יתרון שיש ל-S6500 ב-ISO גבוה לא יכול להחשב כיתרון מכריע, במיוחד למי שקונה פלאש חיצוני בכמה מאות שקלים. בצילום בתאורת חדר חלשה (שהיא הסיבה הכי נפוצה שבגללה אנשים רוצים ISO גבוה) אין שום דרך להוציא מה-S6500 את האיכות הפנטסטית שאפשר לקבל עם S9600 ופלאש חיצוני.

מבין שתי המצלמות האלה, הסיבה הכי טובה ללכת על ה-S6500 היא תקציב מוגבל, לא היכולות של המצלמה עצמה. היא עולה 1500 ש"ח מול 2200 ש"ח ל-S9600 (או כ-2600 ש"ח כולל פלאש חיצוני יד שניה). זה הפרש לא מבוטל.

פורסם

אם תתייחס גם לאיכות הבניה, למאסיביות ולגלגלת השניה שיש ב9600 ששימושית מאוד אני חייב לציין... אני כבר בחרתי את הבחירה הזאת ולא מצטער לשניה ;)

פורסם

ואל תשכח מסך מסתובב, תמיכה בכרטיסי CF, ‏EVF איכותי יותר, ו-50% יותר פיקסלים (יתרון ב-ISO נמוך כשרוצים לעשות קרופים או להגדיל לגודל רציני). לפעמים You really do get what you pay for :cool2:

פורסם
  • מחבר

מישהו יכול בבקשה להמליץ על חנויות?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים