עבור לתוכן

מעבד חם אחרי פירוק- משחה תרמית טמפרטורות וכל מה שקשור עזרה!

Featured Replies

פורסם

המעבד שברשותי הוא pentium 2.4 GHz northwood סוקט 478 והוא מותקן על לוח של MSI .

היום בבוקר החלטתי שהגיע הזמן לנקות את המאווררים אז פירקתי את המאוור וניקתי אותו ושמתי לב שבין הצלעות קירור יש מלא אבק אז הוצאתי אותו גם ויחד איתו יצא המעבד שהיה דבוק ניקיתי את צלעות קירור וכך הסתיימו שלבי הנקיון.

לא הצלחתי להחזיר את הצלעות למקום ביחד עם המעבד אז פירקתי את המעבד עם מברג והחזרתי אותו ואז שמתי את הצלעות קירור בחזרה התקנתי את המאוורר אך משום מה שנראה לי שהפירוק(משחה תרמית) גרם למעבד שלי להיות חם מעבר למידה.

אז בדקתי אותו עם SANDRA ועם SPEEDFAN וגםEVERESET והתוצאות הם כאלה המעבד במצב מנוחה על 49 מעלות יש לציין שהמאוורר תקין.

עכשיו המעבד אמור להיות הרבה יותר קר ולכן קניתי משחה תרמית בשביל לחבר מחדש את המעבד לצלעות קירור בצורה טובה.

צירפתי תמונות של הצלעות קרור והמעבד עכשיו אשמח מאוד לקבל המלצות מאנשים שעשו את זה כבר כמה פעמים איך אני מורח? איך אני מוריד את השאריות שנשארו מהמשחה התמית הקיימת?(אין לי ספריי מגעים שמעתי שאפשר עם אלכוהול) ממה צריך להזהר?

אשמח מאוד לקבל תגובות....

[attachment deleted by admin]

פורסם

אני חושב שלא חיברת את גוף הקירור כמו שצריך...

ורק להבנה כללית

מה זה בתמונה הראשונה (על המעבד)

ובאיזה מצב המעבד בתמונה השניה? (אחרי מריחה חדשה..לפני?)

פורסם

כדי שהטמפ' תרד אתה צריך למרוח את משחה טרמית חדשה ולנקות את הישנה

פורסם
  • מחבר

התמונה הראשונה זה הצלעות קרור מלמטה יש שמה רק שאריות של משחה תרמית.

התמונה השנייה זה המעבד יושב על הסוקט עם כל השאריות של המשחה.

עכשיו אני שמתי את הצלעות קרור במסגרת השחורה ונעלתי על זה את המאוור יש אפשרת מסויימת להזיז קצת את הצלעות במסגרת(2 -3 מילימטר לכל צד) אבל לא נראה לי שזה הבעיה..

כדי שהטמפ' תרד אתה צריך למרוח את משחה טרמית חדשה ולנקות את הישנה

זה בדיוק מה שאני צריך עזרה. יש לי משחה תרמית ב20 שקל. עכשיו מה צריך לעשות ואיך.....

איך אני מנקה את המשחה הישנה??

ממה צריך להזהר?

איך למרוח?

פורסם

יש לך צלעות קירור מוזרות או שמשהו לא בסדר בעיניים שלי...

--

בעקרון כדי למרוח

1. להוציא את המעבד

2. לנקות את השאריות על הצלעות קירור והמעבד בעזרת מקל אוזניים/מטלית כזאת של מטבח ספוגה קצת באלכוהול

3.לשים בערך כמות של גרגר אפונה (לא משהו גדול במיוחד) על הפינה של המעבד ולהתחיל למרוח לכל הכיוונים עד שכל המעבד מרוח בשכבה אחידה של משחה

4.למרוח גם אותה כמות בערך על צלעות הקירור (באזור של המעבד)

5. לסגור ולתת כמה ימים למשחה לפעול בצורה אולטימטיבית

--

להיזהר!

שהמשחה לא תיגע בלוח אם/סוקט רק בצלעות קירור ועל המעבד

פורסם
  • מחבר

יש לי אציטון זה אפשרי או שהחומר הזה יכול לפגוע לי במעבד.????

פורסם

יש לי אציטון זה אפשרי או שהחומר הזה יכול לפגוע לי במעבד.????

אני מניח שכן (רק אל תנסה להדליק את המעבד) תייבש את המעבד אחרי הניקוי

פורסם
  • מחבר

אוקיי אני אחרי...

בהתחלה ניקיתי את המעבד ואת הצלעות קרור חיברתי וזה הגיע ל46 מעלות מעלות במנוחה (בממוצע).

אחרי מריחת משחה תרמית לא ניכר שיפור משמעותי וזה הגיע ל45 מעלות במנוחה.

סה"כ הצלחתי להוריד 4\3 מעלות מה אתם אומרים???

פורסם

לוקח כמה ימים עד שהמישחה משפיעה טוב

פורסם

או שהוא מרח מעט/יותר מידי

פורסם
  • מחבר

שמתי קצת בצד ומרחתי על המאוורר ועל הצלעות קרור (לא שכבה שקופה ולא עבה מדי)

יכול להיות שהבעיה היא בכלל האיוורר בתוך המארז יש לי את המאוורר על המעבד(המאוורר הפשוט שבא עם המאוורר עוד מאוורר קטן ומסכן על הלוח אם מאוורר של הספק וזהו אין לי שום מאוורר בתוך המארז....

המעבד שלי הוא northwood שאמור להיות קר אני עוד חושב על OC אבל אם עכשיו הוא לא ירד לפחות מתחת ה40 אני כנראה יוותר....

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים