עבור לתוכן

הכרטיסמסך עוד שנייה נשרף והמעבד לוהט.. מה עושים?

Featured Replies

פורסם

סתכלו על הטמפרטורות:

Temperatures:

CPU 57 °C (135 °F)

GPU 62 °C (144 °F)

GPU Diode 74 °C (165 °F)

GPU Ambient 54 °C (129 °F)

WDC WD1600JB-00REA0 36 °C (97 °F)

אני ממש ממש ממש לא מבין מה הולך פה.

פתחתי את המארז וסידרתי את החוטים (אל תדאגו, כמו שצריך, חנות מחשבים עשתה לי את זה) מרחתי משחה תרמית, ניקיתי את כול האבק עם ספריי לחץ אוויר.. שום דבר לא עוזר. מה עושים עכשיו? אני רוצה להוריד את הטמפרטורות של הכרטיס מסך כי זה מטורף.. אני לא רוצה לחשוב מה קורה כשאני רואה סרט או משהו.

בקיצור מה אפשר עוד לעשות? לפי מה שאמרו לי, לא כדאי לשים מאוורר לכרטיס מסך כי יש עליו את המתכות האלה שמקררות (Gigabyte 6600GT) וזה סתם יקצר את חייו, אבל אני עושה מה שאתם אומרים לי לעשות :yelclap:.

פורסם

יעזור אם תגיד לנו באיזה מעבד מדובר..

בכל מקרה תבדוק עם הגוף קירור מחובר למעבד כמו שצריך..

בקשר לכ.מסך אל תדאג..הטמפ' נורמאלית יחסית לכרטיס מקורר פסיבית וגם הכרטיס שלי עם טמפ' דומות מאוד.

לגבי המעבד אם כלום לא יעזור אולי תצטרך לקנות קירור חדש

פורסם
  • מחבר

יעזור אם תגיד לנו באיזה מעבד מדובר..

בכל מקרה תבדוק עם הגוף קירור מחובר למעבד כמו שצריך..

בקשר לכ.מסך אל תדאג..הטמפ' נורמאלית יחסית לכרטיס מקורר פסיבית וגם הכרטיס שלי עם טמפ' דומות מאוד.

לגבי המעבד אם כלום לא יעזור אולי תצטרך לקנות קירור חדש

הגוף שלו מחובר יופי. כאמור לעיל, חנות מחשבים (pc-com.co.il - הקרובה ביותר לביתי) עשתה את העבודה וראיתי שהכול מחובר יופי.

המעבד הוא AMD Athlon 64bit 3000+ socket939.

פורסם

טוב ידוע לי וודאי שזו לא צריכה להיות הטמפ' (אלא אם כן היא במאמץ ואז הכל תקין..)

נסה לבדוק עם Core Temp למשל

פורסם
  • מחבר

טוב ידוע לי וודאי שזו לא צריכה להיות הטמפ' (אלא אם כן היא במאמץ ואז הכל תקין..)

נסה לבדוק עם Core Temp למשל

אני לא יודע מה זאת אומרת "מאמץ" אבל הווינדוס פתוח ואיתו גם המסג'ר והביטורנט.

התוכנה שלך מציגה תוצאה יותר מדאיגה- 70,71,72.

היום בצהריים הטכנאי מרח את המשחה הטכנית והעיף את כול האבק עם לחץ אוויר (הוא בעל הסמכה בג'ון ברייס וטכנאות כול מיני..) איך זה יכול להיות?

אם יש צורך אני יקנה מאוורר ואז תגיד לי מה מומלץ מפה:

http://www.ksp.co.il/hmain.php

פורסם

אני לא יודע מה זאת אומרת "מאמץ" אבל הווינדוס פתוח ואיתו גם המסג'ר והביטורנט.

התוכנה שלך מציגה תוצאה יותר מדאיגה- 70,71,72.

היום בצהריים הטכנאי מרח את המשחה הטכנית והעיף את כול האבק עם לחץ אוויר (הוא בעל הסמכה בג'ון ברייס וטכנאות כול מיני..) איך זה יכול להיות?

אם יש צורך אני יקנה מאוורר ואז תגיד לי מה מומלץ מפה:

http://www.ksp.co.il/hmain.php

חשבת אולי לשאול את האיש הזה שאתה קורא לו "טכנאי" למה הטמפ' שלך כאלה גבוהות?

אישית כשזה קשור לחלקים במחשב אני לא סומך על אף אחד חוץ מעל עצמי ובמיוחד לא על כל הטכנאים האלה שמחפפים (תחשוב על זה אחי הם מרכיבים 5 מחשבים ביום...) .

פורסם

ו.... מזה אתה אומר שמי מרכיב 5 מחשבים ביום ויש לו תכנאי מוסמך הוא חייב להיות חאפר?!

חוצפן!

יש הרבה ישרים והרבה טכנאים שמועדכנים ויודעים מה לעשות ובטוח שיותר טוב מימך

פורסם
  • מחבר

היום חג והוא עשה את זה אתמול.

כשהדלקתי את הביוס הוא הציג טמפ' יחסית טובה (30) משום מה שנדלק הווינדוס אז הוא קופץ ל60.

אולי כדאי לקנות איוורור חדש? או שכדאי לנסות את הכול מההתחלה (מריחת המשחה התרמית וכו')?

אולי המעבד עצמו חרא ובגלל זה הוא מתחמם כל-כך?

פורסם
  • מחבר

אני מצטער על זה שאני מקפיץ נושאים וכו'.. אבל אמממ מה עושים? אתם יודעים אני די לחוץ והמחשב שלי עובד לאט יותר כנראה גם בגלל זה.

אם תגידו שהבעיה כנראה היא האיוורור אז אין בעיה, אני קונה איוורור חדש.. כבר חשבתי על ‏Zalman Fatal1ty FS-C77 LED‎..

פורסם

תיבדוק טמפ בתוכנה של הלוח..

פורסם
  • מחבר

לא מצליח להיכנס לתוכנה של הלוח (יש לי לוח אם של GIGABYTE אז אני מניח שהתוכנה היא G-vga.exe? אם כן, לא מצליח להיכנס).

בכול מקרה, אני מאמין לטמפרטורות האלו.. השאלה איך מתחילים להוריד אותם..

המעבד הוא כאמור לעיל, AMD Athlon 64bit 3000+ socket939

המארז הוא Raidmax Scorpio 868 הספק הוא זה שמגיע עם המארז (400W של RAIDMAX) והאיוורור הוא כפי שהגיע עם המארז ולא שונה.[br]פורסם בתאריך: 3.04.2007 בשעה 23:37:37

הנה תמונת מצב מHmonitor.. כפי שניתן לראות מדאיגה לחלוטין..

כפי שאלתי קודם.. מה לעשות כדי להוריד את הטמפ'?!

1511om3.jpg

פורסם
  • מחבר

בדקתי והבנתי מה הגורם לבעיה.

הגורם לבעיה הוא האמצעי איוורור.

פתחתי את המארז בזמן שהמחשב כבר עלה וראיתי שהאיוורור של המעבד לא עובד.

תופעה אחת היא המוזרה, כשאני פותח את המחשב האיוורור עובד יופי (מתחיל לנוע) ואז כשעולה הווינדוס או אפילו טיפה לפני, האיוורור מפסיק להסתובב ולא עובד.

הבעיה היא באיוורור עצמו? בחיבור שלו ללוח אום? בספק?

פורסם

לגבי הכרטיס מסך הייתי ממליץ לך להתקין עליו מאוורר מקצועי כדוגמת ZALMAN VF700 CU http://www.zalman.co.kr/usa/product/view.asp?idx=149&code=013 שמתאים לסדרת ה-6600. אני אישית התקנתי אותו לפני מספר חודשים והוא הוריד לי את הטמפרטורה של ה-GPU בכ-10 מעלות עם חיבור של 12 וולט. ניתן לחבר אותו גם ל-5 וולט למצב שקט יותר.

המאוורר עצמו מגיע עם חוברת הכוללת הסברים על ההתקנה וונוח מאוד להתקנה באופן כללי.

לגבי המעבד נשמע לי קצת מוזר שהוא קבוע על 60+ מעלות. הוספת מאוורר על צד הדלת מול המעבד יכול להוריד את החום בכ-2-3 מעלות, יותר מזה אין לי מושג o_O

פורסם
  • מחבר

לגבי הכרטיס מסך הייתי ממליץ לך להתקין עליו מאוורר מקצועי כדוגמת ZALMAN VF700 CU http://www.zalman.co.kr/usa/product/view.asp?idx=149&code=013 שמתאים לסדרת ה-6600. אני אישית התקנתי אותו לפני מספר חודשים והוא הוריד לי את הטמפרטורה של ה-GPU בכ-10 מעלות עם חיבור של 12 וולט. ניתן לחבר אותו גם ל-5 וולט למצב שקט יותר.

המאוורר עצמו מגיע עם חוברת הכוללת הסברים על ההתקנה וונוח מאוד להתקנה באופן כללי.

לגבי המעבד נשמע לי קצת מוזר שהוא קבוע על 60+ מעלות. הוספת מאוורר על צד הדלת מול המעבד יכול להוריד את החום בכ-2-3 מעלות, יותר מזה אין לי מושג o_O

קרא תגובתי האחרונה.

אינני בטוח שאני מעוניין בקניית מאוורר לכ.מסך שהרי בקרוב אני מתכנן קניית כ.מסך חדש (GTX\GTS תלוי במחירים שיהיו).

פורסם

יש לי את אותו מעבד רק ששלי עוד ב OC ל 2400MHZ והטמפ' שלי לא עוברת את ה 40 על קירור סטוק..

יש לך כנראה בעיה איפשהו.. קשה לי לשער ככה איפה היא..אולי איכשהו המתח למעבד לא מוגדר טוב בביוס ? מישהו נגע שם לאחרונה?

*בכל מקרה הקירור ששאלת עליו לא מומלץ. יש קירורים טובים יותר..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים