עבור לתוכן

איך לחבר תצוגת 7-SEG של 2 ספרות למחשב ?

Featured Replies

פורסם

לקחתי מהפנטיום 1 הישן שלי את המסך LCD הזה שיש בפאנל הקידמי ואמור להציג את הMHZ או משו ואני רוצה לחבר אותו למחשב שלי ולהציג את הטמפ' של המעבד נגיד...

המסך הזה יכול להציג 2 ספרות והוא מורכב על איזה PCB קטן כזה שעליו יש כמה נגדים, טנזיסטורים והרבה פינים של ג'אמפרים וכמה ג'אמפרים שמורכבים עליהם, בעע איזה הסבר צולע :-\

ועל המסך הזה כתוב PARA LIGHT A-402G BL כנראה שזה הדגם של הרכיב...

מקווה שיש מישהו שיודע איך לחבר את זה למחשב ;D

עריכה:

ערכתי את הכותרת.

פורסם

תשעה חיפוש בגוגל יש המון מדריכים.

גם חיפוש בפורום ימצא הרבה תוצאות

פורסם
  • מחבר

חיפשתי אבל אין שום דבר בתוצאות שעוזר לי...

אני גם לא בטוח שאפשר לקרוא לדבר הזה LCD בכלל, זה כמו שתי מספרי 8 כאלה שכל פעם כמה פסים אחרים מוארים ויוצרים מספר

משהו כזה :

_ _

| _ | | _ |

| _ | | _ |

אם למישהו יש רעיון זה באמת יוכל לעזור לי...

פורסם

תביא תמונה של המכשיר הזה

פורסם

חיפשתי אבל אין שום דבר בתוצאות שעוזר לי...

אני גם לא בטוח שאפשר לקרוא לדבר הזה LCD בכלל, זה כמו שתי מספרי 8 כאלה שכל פעם כמה פסים אחרים מוארים ויוצרים מספר

משהו כזה :

_ _

| _ | | _ |

| _ | | _ |

אם למישהו יש רעיון זה באמת יוכל לעזור לי...

זה תצוגת שבעה מקטעים

http://www.iguanalabs.com/7segment.htm

פורסם
  • מחבר

תביא תמונה של המכשיר הזה

הייתי מת להביא תמונה אבל גנבו לנו תמצלמה :bash:

וכנראה רק אחרי פסח אני יצליח להשיג איזה פלאפון עם מצלמה.

זה תצוגת שבעה מקטעים

http://www.iguanalabs.com/7segment.htm

בדיוק !

רק שמה שיש לי כאן זה שתי תצוגות כאלה על רכיב אחד שמולחם על PCB קטן שעליו יש כמה נגדים, טנזיסטורים והרבה פינים של ג'אמפרים וכמה ג'אמפרים שמורכבים עליהם בצורות משונות.

זה ההסבר הכי מפורט שאני יכול לתת, אם יש לכם רעיון איך לחבר את זה למחשב או איזה מדריך זה יעזור מאוד :)

נ.ב.

כשזה היה מחובר בפנטיום 1 שהוצאתי את זה ממנו התחברו אל המעגל הזה שתי חוטים, אחד שיוצאים ממנו 2 חוטים ועוד אחד שיוצאים ממנו 3 חוטים וכנראה הזה של ה 2 הוא המתח והאדמה והשני נתונים, עכשיו אני רק צריך להבין איך הדבר הזה עובד בכלל...

פורסם

יש לך אולי מצלמת אינטרנט? איתה אפשר לצלם...

ואני ישמח לדעת איך מחברים כזה דבר גם... היה לי אחד כזה, אבל שרפתי אותו בניסיון לבדוק איך הוא פועל :kopfpatsch:

פורסם
  • מחבר

לא גם את זה אין לי, בעיקרון אין לי שום דבר שקשור איכשהו למצלמה דיגיטאלית :-\ (אחרי פסח בטוח יהיה לי :P)

אם מישהו יכול לעזור....

פורסם

חיפשת על הדגם הזה בגוגל? סביר להניח שאין פה מישהו שחיבר אחד בדיוק כזה, ובמסכים זה כל מסך שונה (או כל בקר, אבל לא משנה) אחד מהשני.

בלי קשר, תצוגה דו-ספרתית Mhzים של המעבד? :lol:

פורסם

מה לאפחד לא היה פנטיום אחד ?

זה נראה בערך ככה רק לא חתוך כזה שהוציאו ממנודברים בצורה ברוטלית כמו שלי

(תמונה מצורפת)

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

חיפשת על הדגם הזה בגוגל? סביר להניח שאין פה מישהו שחיבר אחד בדיוק כזה, ובמסכים זה כל מסך שונה (או כל בקר, אבל לא משנה) אחד מהשני.

בלי קשר, תצוגה דו-ספרתית Mhzים של המעבד? :lol:

כן :D המעבד P1 שלי היה 100MHZ אז ברכיב הזה הוא הראה עד 99MHZ חח, גנבו לו אחד :P

מה לאפחד לא היה פנטיום אחד ?

זה נראה בערך ככה רק לא חתוך כזה שהוציאו ממנודברים בצורה ברוטלית כמו שלי

(תמונה מצורפת)

זה ממש דומה לזה רק שה PCB אצלי הוא בצורה שונה ויש עליו עוד הרבה רכיבים (שאתה כנראה התעללת בהם :lol: )

נו באמת מה קשה לחפש בגוגל

http://www.alldatasheet.com/datasheet-pdf/pdf/102376/ETC/A-402G.html

תלחצו שם DOWNLOAD

דרך אגב שים לב שהרכיב שלך הוא מסוג אנודה משותפת .

(תשנה את הכותרת,זה לא LCD זה 7-SEG)

באמת תודה על העזרה אבל אני לא יודע ממש מה לעשות עם ההסברים האלה ב PDF ואני גם לא בדיוק יודע מה זה "אנודה משותפת" ::)

פורסם

לי גם היו מסכים כאלה אבל... רק עם לוח PCB ופינים בלי ג'מפרים וכל השטויות שיש אצלך...חחח

היו לי 3 מסכים כאלה, אחד שהוצאתי מרדיו +שעון מעורר והיה לו אפשרות להראות 5 מספרים,אחד שהוצאתי מרדיו-דיסק עם 2 ספרות ועוד אחד ממחשב פנטיום 1 שגם עם 2 ספרות...

הקטע שרק למסך עם ה5 ספרות היה מולחם לוח PCB ועליו מלא כפתורים ובלגן בגלל זה היה מסובך לחבר....

אני גם מעונין לחבר מסך ולדעת איך מחברים....

וכן זה מראה את המהירות של המעבד כי זה היה מחובר אצלי ללוח ולכפתור TURBO חחח

פורסם

אולי יש דרך לגרום לו להציג טמפ' של המעבד?

השגתי אחד של 2 מספרים, הפעם אני מקווה לא לשרוף אותו :lol:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים