עבור לתוכן

בעיה בכרטיס לוח אם של ASUS M2NPV-VM

Featured Replies

פורסם

יש לי לוח אם ASUS M2NPV-VM בעל כרטיס מסך שלכאורה היה אמור לאפשר לי צפיה בשני מסכים נפרדים ובוידאו, בפועל מתאפשרת לי צפיה כל פעם רק במסך אחד (או במחשב או בטלויזיה) ואיכות הצפיה בסרטים על גבי הטלויזיה היא באיכות ירודה במיוחד למרות כבל קצר ואיכותי רואים שחור לבן מטושטש ועקום

לפני שאני מוציא כסף על כרטיס מסך נורמאלי ידוע למישהו האם ניתן לפתור את הבעיה הנ"ל?

אני משתמש לטלויזיה ביציאת RCA ולמחשב ביציאה אנאלוגית - D-SUB

התמונה מושדרת או לצג המחשב או לטלויזיה לא מצליח לראות בשניהם בו זמנית CLONE

תודה על העזרה, האמת שקניתי את הלוח הנ"ל בדיוק כדי לחזוך כרטיס מסך - אולי בכל זאת משהו בהגדרות??

תודה

פורסם

קודם כל יש להגדיר בביוס של המחשב את הפורמט של שידור הטלוויזיה

שנית כתוב במפורש שכאשר משתמשים ביציאה האנלוגית ויציאת טלוויזיה הם לא יעבדו ביחד-זה כתוב במדריך שלהם

בהצלחה

פורסם

1. חיבור ה VGA וחיבור הטלויזיה לא עובדים יחד בלוח הזה. הפיתרון בשבילך - חבר את המסך לחיבור ה DVI. ככה תוכל להשתמש גם במסך וגם בטלויזיה ביחד.

2. אתה צריך להגדיר את שיטת השידור הנכונה. אני לא חושב שאתה יכול לעשות את זה בביוס, אלא דווקא בהגדרות הדרייבר. בישראל הטלויזיות עובדות עם תקן PAL, ובמיוחד PAL-B, אז חפש את ההגדרה הזו במאפייני כרטיס המסך. כמו כן, תדאג שלא יהיה מחובר מכשיר נוסף לערוץ הדיגיטלי (ה AV) של הטלויזיה כאשר אתה מחבר את המחשב - ייתכן מצב שיש לך רק ערוץ AV אחד ואתה מנסה לחבר לו 2 מקורות. רצוי גם לנתק את חיבור ה RF (האנטנה הישנה) - זה בד"כ משפר קצת את איכות התמונה. בנוסף - תדאג להשתמש בכבל שקיבלת עם הלוח, ואם צריך - חבר אליו מאריכים (לא כל כבל שמתחבר ליציאת הטלויזיה בכרטיס מסך אכן מתאים לו).

פורסם

בלוח הזה דווקא- שיטת השידור מוגדרת בביוס-כמו כן יש לאפשר שידור ביציאת הטלוויזיה -גם כן בביוס

ההגדרות נימצאות בביוס תחת הגדרות הCHIPSET

בהצלחה וחג שמח לכולם :yelclap:

פורסם
  • מחבר

או קיי

קודם כל תודה

שנית אכן הגדרתי בביוס PAL ובדרייבר PAL-B ואני מצליח לראות בטלויזיה באיכות סבירה לא מעבר לכך למרות שהכבל טוב. אני משתמש ביציאת וידאו RCA לתמונה בלבד. S-VIDEO לא עובד בכלל.

מה שחשוב לי זה CLONE - תצוגה דואלית. אכן אני מחבר שני רכיבים אנאלוגיים - טלויזיה רגילה וצג דק שאינו תומך ב-DVI. לפני שרכשתי את הלוח הנ"ל שמתי לב כי אכן קיימת הערה כדלקמן:

RGB AND TV OUT CAN NOT BE USED SIMULTANEOUSLY

אני לא מבין איך מההערה הזו ניתן ללמוד שאין אפשרות לחיבור שני רכיבים אנאלוגים כגול חיבור צג מחשב ב- D-SUB וחיבור הטלויזיה ב- TV-OUT כפי שמחובר אצלי ובכל זאת התוכנה מזהה רק צג אחד, אני יכול לעבוד או עם צג המחשב או הטלויזיה אבל לא בשניהם יחד. נכון שRGB ו TV OUT שניהם אנאלוגיים אך מכאן ללמוד שחיבור D-SUB (שמצוי על כרטיס המסך עצמו) וחיבור tv-out מצוי במודול מצורף המחובר ללוח אם בכבל 8 פינים זה כבר סיפור אחר. כנראה נפלתי ובכל זאת כוונת המשורר - אסוס היא שאין אפשרות לעבוד עם שני רכיבים אנאלוגיים כלשהם במקביל ובכל זאת אני בספק שאכן זה המצב.

ואכן פשוט לפחות כרגע לאחר כל הניסיונות לחבר שני רכיבים אנאלוגיים יחד נכשלו וזה מבאס כי אחרת לא הייתי הולך על לוח עם כרטיס מסך משולב. מה גם קיימת בעיה להגדיר את איכות הטלויזיה כי לקרוא מהטלויזיה את כל הוראות הכיול כפי שהן מופיעות באיכות המחדל זה בלתי אפשרי, דבר שניתן היה לעשות כששני צגים עובדים יחד, כך שבעצם אפילו לראות תוכן על הטלויזיה בלבד זה בלתי אפשרי ואם זה המצב איאלץ להוסיף כרטיס מסך נפרד וזה חבל.

השאלה אם זה באמת המצב? אולי בעיה אחרת?

פורסם

תנסה לעבוד על רזולוציה נמוכה בטלוויזיה ולהגדיל את הפונטים של הווינדוס כדי שתוכל לראות טוב בטלוויזיה.

אכן בחיבור רגיל האיכות לא משהו-נידמה לי שיש בביוס אופציה לבחור בין חיבור רגיל לS VIDEO.

בחיבור הזה יהיה לך שיפור באיכות התמונה מעבר לזה שהאיכות של יציאת הטלוויזיה של כרטיסי NVIDIA נמוכה מזה של ATI.

בהצלחה

פורסם
  • מחבר

הבעיה שאין לי בטלויזיה כניסת S-VIDEO אלא רק RCA. בכל אופן נראה לי שפשוט כמו שאומרים אכלתי אותה. ואיאלץ לקנות כרטיס מסך שעונה על הדרישות. למישהו יש המלצה לכרטיס מסך זול שקט וטוב לוידאו עם אופציה לחיבור טלויזיה עם כניסה דיגיאטאלית בעתיד?

תודה על העזרה.

פורסם
  • מחבר

תודה לכל העוזרים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים