עבור לתוכן

כיצד בודקים תקינות לוח אם?

Featured Replies

פורסם

היי,

אחד המחשבים שלי התחיל להתנהג מוזר בזמן האחרון, עושה ריסטים ישר כשהוא מגיע לווינדוס וקצת קולות מוזרים בזמן הBOOT.

אף על פי שאיתרתי וירוס מסויים במחשב אני לא בטוח שהוא הוא זה שגורם לבעיות, ואני לא ממש רוצה לפרמט אותו אלא אם לא תהיה ברירה אחרת כדי לבדוק שזה לא הוירוס - אז במקום זאת כיצד אני מוודא שזה לא הלוח אם?? אין לי לוח אם חלופי להרכיב עליו את המחשב, אלו הם חלקים בני 4 שנים [סלרון 3.6GHZ]

חשוב לציין של SAFE MODE הוא נותן לי להגיע לווינדוס.

תודה לעונים.

פורסם

נראה לי שהלוח בסדר זה יותר בעייה של זיכרון כי במצב בטוח אין הרבה משאבים אבל תחכה לאנשים יותר מבינים

פורסם
  • מחבר

לצערי המחשב עבר 10~12 שעות של MEMTEST 86 V3.3 עם 0 שגיאות.

פורסם

אם עשוה רעשים מוזרים בהפעלה אולי כדאי לבדוק מגעים של הרכיבים עם הלוח אם. תנקה חריצים ותנסה להפעיל שוב.

אם לא פועל תחזור לפה.

פורסם

אולי בזמן ה BOOT הרעש המוזר שאתה שומע או אחד מהמאוררים שבתוך המחשב תפתח את המחשב ותראה מאיפה מגיע הרעש

דבר שני תנסה להריץ Memtest86+ 1.70 ו Windows Memory Diagnostic ותחזור עם תוצאות

אם זה ממשיך למרות שהבדיקות תקינות סביר להניח כי הוירוס גורם לכול הבלאגן

פורסם
  • מחבר

עדכון קצר,

ניסיתי לפרמט את המחשב פעמיים, בשתי הפעמים - עם כונן CD אחר, המחשב נתקע בדיוק הקטע שבו אתה בוחר על איזה כונן להתקין את מערכת ההפעלה החדשה, בעצם, בכונן הראשון גם לזה לא הגעתי אלא במסך שבו הוא טוען רכיבים והתקנים [המסך הראשון של התקנת הWINDOWS למעשה] הוא נתקע, מה הולך פה?... למישהו יש כיוון?

פורסם

דיסק קשיח אולי? ניסית לבדוק עם תוכנות דיאגנוסטיקה שונות?

פורסם
  • מחבר

אבל... עוד לא הגעתי לחלק שהדיסק הקשיח קשור אליו....... זה נראה לי יותר כמו הלוח אם, מה שמקשר בין המעבד לזכרונות.... יכול להיות?? כי אני לא חושב שיש קשר בין הדיסק הקשיח לזה, עוד לא הגעתי לשלב של הפירמוט אפילו....

פורסם

תריץ את MHDD (יש אותה בHIRENS BOOT CD), זה תוכנה שבודקת ת'דיסק הקשיח. אם היא אומרת שאין בעיות אז הכל בסדר. תביא את התוצאות לפה.

אבל אני אישית חושב שרוב הסיכויים שזה לוח אם. הבעיה היא שאין דרך לבדוק את זה חוז מלוודא שאין בעיה בכל שאר הרכיבים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים