עבור לתוכן

שאלה חשובה - אורך חיים של AMD 4600+

Featured Replies

פורסם

אם אני קונה מע' מחשב עדכנית וחזקה מאוד עם מעבד כזה, האם אחרי שנתיים אני "אתקע" איתו ואגיע למצב שצריך לשדרג?

אני חושב על הכיוון הזה כי אולי כדאי לי לקחת את ה-E6600 של אינטל. ה-AMD יצא ב-2005 וייתכן שלא יעשה את משימתו נאמנה לעוד הרבה זמן, ביחס ל-E660 שיצב ב-2006 שעוד בשיאו, וכנראה יחזיק יותר זמן.

חשוב לי שהמחשב שאני אקנה יחזיק ארבע שנים בערך, ולא פחות. אם הוספת 1000 שקל וקניית מעבד אינטל (בהנחה שאני לא עושה OC) תעזור לאורך חיי המחשב (כי הרי שדרוג המעבד בעוד שנתיים יהיה לא רלוונטי בגלל הלוח אם, כנראה), אז זה כדאי.

אשמח לשמוע דעתכם

פורסם

ה-6600 יחלש באותו היחס של ה-4600+ או של ה-6300 של אינטל...

פורסם

איזה יופי לאינטל שיש אנשים שמוכנים לשלם 1700 ש"ח על ה-E6600 בזמן שה-4600 נותן קצת פחות ביצועים בשליש מחיר. נאמנות כזו באמת שווה זהב.

פורסם
  • מחבר

יחלש באותו יחס, רק שה-AMD התחיל לאבד את שוויו לפני שנתיים והאינטל התחיל לפני חצי שנה.

ונכון, יש לי נסיון עם אינטל בלבד ואין לי תלונות - הם אמינים. AMD לעומתם עשו בעיות לכמה אנשים שאני מכיר.

פורסם

כלל לא משנה מתי יצא המעבד. שוויו הכלכלי כלל לא קשור לעניין.

ה-E6600 מעט חזק יותר, אולם כאשר ה-4600 יתחיל להרגיש ממש חלש ה-E6600 יצעד קרוב מאחוריו.

פורסם
  • מחבר

השווי הכלכלי לא רלוונטי, אני מעדיף לתת יותר ושיהיה לי מחשב טוב ל-4 שנים במקום פחות עם ה-AMD. בהנחה שזה יהיה באמת ככה...

זהו, השאלה כמה קרוב אחריו. המעבדים יצאו בהפרש של כשנה וחצי, לא סביר שה-6600 יהיה קרוב אחריו.

פורסם

ה-E6600 לא רחוק מאחוריו.

את ה-1100 ש"ח שתחסוך אתה יכול לשים בצד לקראת השדרוג, לקנות 4 ג'יגה זכרון במקום 2 (דבר שישפיע הרבה יותר על הביצועים בעתיד מאשר מעבד טיפה יותר מהיר), כרטיס מסך יותר מהיר וכדומה.

ה-E6600 עולה פי שלוש, ומהיר יותר באיזה %15 עד 20%.

ממש לא כדאי אלא אם כן יש לך סיבה ממש ממש טובה.

פורסם
  • מחבר

ממה שקראתי יש הבדל של 29% מבחינת הביצועים. פלוס OC בעתיד, והשמיים הם הגבול.

גם הבנתי שההבדל מבחינת ביצועים (לפחות כיום) בין 2 ג'יגה ל-4 הוא מאוד זניח, עד לא מורגש.

פורסם

אם אני קונה מע' מחשב עדכנית וחזקה מאוד עם מעבד כזה, האם אחרי שנתיים אני "אתקע" איתו ואגיע למצב שצריך לשדרג?

אני חושב על הכיוון הזה כי אולי כדאי לי לקחת את ה-E6600 של אינטל. ה-AMD יצא ב-2005 וייתכן שלא יעשה את משימתו נאמנה לעוד הרבה זמן, ביחס ל-E660 שיצב ב-2006 שעוד בשיאו, וכנראה יחזיק יותר זמן.

חשוב לי שהמחשב שאני אקנה יחזיק ארבע שנים בערך, ולא פחות. אם הוספת 1000 שקל וקניית מעבד אינטל (בהנחה שאני לא עושה OC) תעזור לאורך חיי המחשב (כי הרי שדרוג המעבד בעוד שנתיים יהיה לא רלוונטי בגלל הלוח אם, כנראה), אז זה כדאי.

אשמח לשמוע דעתכם

קודם כל הלוח AM2 שתקנה היום יהיה טוב למעבדי K10, הדבר היחיד שתאבד ביחס ללוחות AM2+ הוא מהירות הבאס של HT.

לגבי המעבד e6600 הוא בסה"כ שווה למעבד fx בסטוק.

דבר נוסף, קח בחשבון שויסטה ב-64 ביט תעבוד פחות טוב על e6600 לעומת XP 32 ביט, בגלל התמיכה העלובה של אינטל ב-64 ביט.

10% פחות טוב!

והסיבה:

http://www.theinquirer.net/default.aspx?article=33347

פורסם

או שתקנה את ה4600 שמאוד מישתלם כעת או שתחכה פשוט ל22 באפריל...יש הורדת מחירים דרסטית ואתה תוכל לקחת את ה6600 בזול יותר....בערך במחיר של 6300-6400 כיום....

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים