עבור לתוכן

התייעצות בקשר למכירת ציוד יד שניה

Featured Replies

פורסם

אני שוקל כרגע ברצינות למכור את הפוג'י שלי ולעבור למשהו קצת יותר " כבד " ומכיוון שאין לי מושג לגבי כמה שאני יכול להשיג עליה החלטתי להתייעץ אתכם קצת ( מקווה שזה לא נוגד איזה חוק בפורום פה או משהו ).

אז ככה, הערכה שיש לי ( אני מוכר הכל ביחד ) כוללת :

- את המצלמה עצמה ( פוג'י S9500 ), שמורה, במצב מעולה, עם אחריות יבואן מקורית עד ינואר 08

- פילטר UV MRC של B+W

- פילטר מקטב של Tiffen

- תיק מעולה של lawpro

- כרטיס xD 1 ג'יגה ( שוקל אם להשאיר אותו אצלי או לא - ההפרש במחיר איתו או בלעדיו אמור להיות ממש לא מורגש.. )

- כרטיס CF 2 גי'גה מהיר יחסית ( X 50 ) של קינגסטון

- חצובה קלה - SLIK SDV - 10

- תיק לחצובה

יש לציין שכל הציוד שמור ובמצב מעולה, יש ברשותי עדיין את המסמכים המקוריים של הקניה של המצלמה, את כל התעודות / הספרים / הדרייברים ואפילו את הקופסאה המקורית שלה ושל הפילטרים - באמת בהזדמנות.

אז מה אתם אומרים?

פורסם

מחירי יד שניה בד"כ נעים בין 50% (ממחיר חדש) לציוד לא אטרקטיבי במצב שנראה משומש ועד ל-85% לציוד אטרקטיבי במצב מעולה. יש מקרים קיצוניים יותר, מצלמות רפלקס פילם נמכרות היום במחירים של 10% עד 30% מהמחירים המקוריים שלהן (בגלל שאין שוק ואף אחד לא רוצה לרכוש אותן), ועדשות טלה פריים לפנטקס נמכרות במחיר גבוה יותר כי יש כרגע ביקוש גדול יותר מהיצע (אני מכיר מישהו שמכר ב-eBay סיגמה 400 מ"מ שעלתה לו לפני עשר שנים $250 חדשה, במחיר של $370 משומשת).

במקרה שלך, המצלמה כבר לא ממש אטרקטיבית כי היא הוחלפה ע"י ה-S9600, והמחיר בכל מקרה לא יהיה מאוד גבוה כי הדגם החדש נמכר במחירים מאוד זולים. אני מכיר מישהו אחר עם S9000 שבדיוק קנה DSLR (מינולטה 5D), ואין לו שום כוונה למכור את המצלמה היישנה. הוא יודע שהמחיר שייקבל עבור הפוג'י קטן יותר מהתועלת שהיא יכולה להמשיך לתת לו (צילום ווידאו, מסך מסתובב, צילום שקט וכו...)

דבר נוסף - התעקשות למכור את כל הציוד ביחד (ובמחיר ריאלי לכולו) תקשה עליך מאוד למצוא קונה. רוב האנשים לא מעוניינים לשלם על דברים שהם לא רואים כהכרחיים. עדיף לפרסם מחירים נפרדים לכל פריט, ואולי אפילו לפרסם אותם בנפרד.

החלטת כבר על איזו DSLR אתה הולך?

פורסם
  • מחבר

את המצלמה הזאת בתור חדשה אפשר לקנות היום בלי אחריות של יבואן ב 2300 בערך, אני מניח שאפשר יהיה למצוא מישהו שיקנה את הכל ב2600 לא? זה מחיר ממש אטרקטיבי לפי דעתי, בכל מקרה, אם אני לא אמצא אז אני אצטרך עוד חודשיים לחסוך את הכסף ואני אשמור אותה כנראה.

< עריכה:

האירוניה, עכשיו ראיתי בזאפ שהמחיר הנמוך ביותר של ה9500 חדשה גבוה ב100 שקל בערך מהמחיר הנמוך ביותר של ה9600 חדשה ( מחירי יבואנים אפורים כנראה ) >

אמממממ עדיין לא סגור על עצמי, יש לי קשרים שיכולים להביא לי את הD80 עם כל הציוד ( עדשה - כנראה ניקון 18-70 בתור התחלה - עדיין קיימת התלבטות מול הסיגמא 17-70 , גריפ, עוד סוללה ופלאש ) במחיר ממש טוב עם אחריות יבואן והכל ככה שכרגע אני נוטה לכיוון שלה...

אם אני אשמור את הפוג'י אני אצטרך לקנות לה פלאש חיצוני שזאת עוד הוצאה, זה אחד הדברים שהכי חסרים לי איתה כרגע ( אני אבדוק אם הלינק ששלחת לי עדיין רלוונטי ).

פורסם

את המצלמה הזאת בתור חדשה אפשר לקנות היום בלי אחריות של יבואן ב 2300 בערך, אני מניח שאפשר יהיה למצוא מישהו שיקנה את הכל ב2600 לא? זה מחיר ממש אטרקטיבי לפי דעתי, בכל מקרה, אם אני לא אמצא אז אני אצטרך עוד חודשיים לחסוך את הכסף ואני אשמור אותה כנראה.

אני חושב שגם במחיר הזה יהיה לך קשה למצוא קונה. רוב האנשים יעדיפו לקנות S9600 חדשה מהחנות (עם כרטיס ותיק no-name) ולהשאיר דברים כמו חצובה ומקטב לעתיד.

לדעתי, קנה את הפלאש ותראה כמה שפתאום פחות דחוף לך לקנות את ה-DSLR. אתה לא יכול לתאר לעצמך אילו תוצאות תוכל לקבל איתו עם קצת שליטה והבנה של איך עובד האור.

נקודה נוספת בעד השארת המצלמה - אם ה-D80 שלך תהיה בתיקון, תיהיה לך מצלמה טובה אחרת לצלם איתה. ואני מדבר על צילומים כחובב, לא על עבודות בתשלום ( שבשבילן תצרך גוף נוסף).

אמממממ עדיין לא סגור על עצמי, יש לי קשרים שיכולים להביא לי את הD80 עם כל הציוד ( עדשה - כנראה ניקון 18-70 בתור התחלה - עדיין קיימת התלבטות מול הסיגמא 17-70 , גריפ, עוד סוללה ופלאש ) במחיר ממש טוב עם אחריות יבואן והכל ככה שכרגע אני נוטה לכיוון שלה...

לכמה זמן האחריות?

פורסם
  • מחבר

כן, זה בהחלט שיקול בקשר לפוג'י.

אחריות יבואן מקורית לשנתיים + קשר טוב מאוד עם היבואן ככה שלא תהיה בעיה אפילו לסחוט ממנו עוד שנת אחריות על הדרך ותמיד תהיה לי שם עדיפות מסוימת ככה שלא תהיה לי בעיה לגשת למעבדה בכל זמן שאני אצטרך...

בקשר לDSLR, אני מתכוון להתחיל לעשות מהצילום קצת כסף, לא להשאיר את זה בתור תחביב בלבד, אז אני אצטרך לשדרג את עצמי בשלב כזה או אחר...

פורסם

החצובה מתאימה לקנון S3?

פורסם
  • מחבר

היא מתאימה לכל מצלמה שיש לה תושבת לחצובה... אבל אם אני אשאיר את המצלמה אצלי אני אשאיר גם את החצובה, היא ממש נוחה לטיולים - קלה מאוד...

פורסם

אוקיי..עוד שאלה..

כל חצובה אמורה להתאים לקנון S3?

פורסם

יוסי אתה מצלם לג'י קלאב נכון???

לדעתי מחיר סביר להכל (במצב טוב) הוא 2500 שקל

השאלה אם תמצא בן אדם שיקנה הכל - לא נראה לי

תנסה למכור ביחד את המצלמה + כרטיסים (למרות שCF 50 קצת איטי בשבילה) + תיק. את שאר הציוד תנסה למכור בנפרד

פורסם
  • מחבר

לא, הייתה תקופה שצילמתי לרזידנט, עכשיו אני מצלם לBIN אבל לאחרונה אני לא פעיל כ"כ

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים