עבור לתוכן

צריך מעבד מתאים לכ. מסך 8800?

Featured Replies

פורסם

קראתי ב-tomshardware שכדי לנצל את הכרטיס כמו שצריך, יש להשתמש במעבד חזק. הם מתכוונים שם למעבדים של אינטל החדשים.

אני קונה מחשב לפי המלצתכם עם AMD 4600+. אתם חושבים ששווה להוסיף עוד 1200 שקל ולקנות את ה-6600 של אינטל?

• תגובות 30
  • צפיות 1.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ה-E6600 הוא בהרבה!!!! יותר חזק מה-4600 של AMD,

אבל זה תלוי גם בתקציב שלך - אם יש לך את ה-1200 הנוספים שצריך בשביל לקנות את ה-E6600 אז תקנה ואז ה-G8800 ינוצל בהרבה יותר טוב.

פורסם

משחקים עדיף AMD .

בשל התמיכה 3DNOW .

ממחקרים רבים שעשיתי AMD מנצחת בתחום הזה .

פורסם
  • מחבר

מה זה 3DNOW?

פורסם

הרחבת פקודות מעבד אשר פותחה על ידי חברת AMD כשיפור של ה-MMX של חברת Intel. הרחבה זו מוסיפה יכולות עיבוד נקודה צפה (Floating Point) בנוסף ליכולות המספרים השלמים (Integers) של ה-MMX. הרחבה זו נועדה לאפשר למעבדי AMD להתמודד טוב יותר עם חישובי וקטורים עבור יישומים מבוססי גרפיקה רבים.

פורסם

לא נראה לי שהמעבד משפיע כלכך מתי שרמת הגרפיקה במקסימום אם תוריד את הרזולוציה המעבד יתחיל להשפיע אבל הביצועים יהיו כלכך גבוהים שלא תשים לב להבדל.

קראתי את הכתבה הזאת יחסית גרועה לאתר - הם משווים רק שני מעבדים שהם יחסית חזקים ולא בדקו את המעבדים היותר חלשים בכלל. תבדוק את הcpu chart בביצועים גרפיים במשחקים ותשים לב שההבדלים שם זניחים. הם השתמשו ב 1900xtx אני חושב אבל שחלש מה8800 אבל באיזה שהיא נקודה הוא היה החזק בשוק.

פורסם

הם צודקים שצריך מעבד חזק כדי להוצאי את המקסימום - כי הכרטיס מסך מצליח לעבד תמונה ולשלוח אותה למסך יותר מהר ממה שהמעבד (CPU) מצליח לשלוח לו..

אבל , מה זה כזה חשוב אם יהיה הבדל נגיד בין 160 FPS במשחק ל 120 FPS לדוגמא ?? בשני המקרים המשחק יטוס לך ולא תוכל לשים לב להבדל..

AMD היום, לצערי, לא מתקרבים בביצועיהם שלהם למעבדי ה CORE2 של INTEL . זאת עובדה. ואני יודע שיצוצו לי פה כל מיני תגובות פאן בויז של AMD שיגידו שיש באנצ'ים שמראים אחרת.. עדיין, לרוב האינטל קורע. במיוחד אחרי OC כאשר שניהם רצים על אותו התדר..

לא צריך להסחף ולקנות את ה E6600 , אפשר גם ללכת על ה E6300 ולהרים אותו בקלות לתדר של ה E6600 והרבה מעבר לכך..

פורסם
  • מחבר

גם אני ראיתי את זה, בגלל זה הכתבה שם קצת הפתיעה אותי.

מה שכן מבחינת ביצועים במחשב (תוכנות) יש הבדל משמעותי.

ה-6300 עם 2MB באפר, ל-6600 יש 4. מבחינת OC זה לא יביא אותו בדיוק לאותה רמה, נכון?

פורסם

אין קשר בין המעבד לבין כרטיס המסך. אם המעבד לא סוחב, זה יהיה באותה מידה גם עם 8800GTX וגם עם 7100GS. ואם הוא סוחב, אז הוא סוחב.

פורסם

LOADSTONE , מה השימוש של המחשב שלך ?

אני לא חושב שצריכה להיות לך הצדקה להוסיף את הכסף על E6600.. אפשר להגיע עם OC לתדרים שלו פחות או יותר וההבדלים שקיימים בין ה E6300 ל E6600 באותו התדר הם מינורים..

ובכל מקרה, בשום מקרה לא הייתי הולך היום על AMD. רק אולי במקרה של בעית תקציב חמורה ביותר שכל 100 שקל יעזרו לי בחיים..

פורסם
  • מחבר

אני רוצה לחזור לשחק במשחקי מחשב (עד עכשיו לא יכולתי בגלל המחשב), פלוס יכולת לעבוד על המחשב במהירות טובה מאוד, גלישה, אופיס 2007, פוטושופ, פרמייר, אימיול וכו' ודגש על מולטיטסקינג בין התוכנות. בקיצור, לקרוע את הצורה למחשב ושהוא יעבוד בלי בעיה.

למה כדאי לדעתך להמנע מה-AMD? הוא ישן מדי?

אני לא ממש יודע איך עושים OC ומפחד לפגוע במחשב. ככה שאני מוכן לבלוע רוק ולהשיל 1000 שקל נוספים על ה-6600 אם צריך באמת.

פורסם

הארכיטקטורה החדשה של מעבדי ה CORE של אינטל יעילים פי כמה יותר משל AMD.. ככה שאם הם עובדים באותו התדר , אלו של INTEL יעשו את העבודה הרבה יותר טוב. (כמו שפעם AMD הובילו על INTEL עם מעבדי ה ATHLON) אתה מוזמן לעבור על המאמר הזה ולראות במה ובכמה המעבדים יותר טובים :

http://www.tomshardware.com/2007/03/26/the_gigahertz_battle/page13.html

לגבי ריבוי מטלות - בדרך כלל מי שיגביל אותך בריבוי מטלות זה נפח הזכרון שלך ופחות המעבד, במיוחד המעבדים של הדור האחרון (אלא אם תפעיל תוכנות עיבוד מעמיסות..)

אם יש לך את העודף כסף (700 ש"ח אקסטרא) להוסיף על ה E6600 אז למה לא.. אבל אני, לא הייתי קונה אותו בכל מקרה.

חבל שאתה לא משקיע איזה כמה שעות כדי ללמוד מעט על אוברקלוק.. ותראה שזה לא כזה סיפור או סיכון כמו שזה נשמע.. בתקופה האחרונה יותר ויותר אנשים מגלים שהכלב הזה בכלל לא נושך.. כל ילד בן 10 היום כבר חוגג בהמהרות.. אפשר לחסוך בזה המון כסף..

לדוגמא, אתה יכול ללכת על E6400 וזכרונות DDR667 ולהמהיר את התדר הבסיסי מ 266 ל 333 בקלות וללא שום שינוי מתחים או הוספות קירור וכו' וקבלת E6600 בהרבה פחות כסף..

אבל שוב, אני מניח שיש אנשים שלא רוצים להכנס לזה ואני מכבד את זה..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים