עבור לתוכן

ארגון הבריאות העולמי קבע: ברית מילה מונעת איידס

Featured Replies

פורסם

סתם שאלה לכל אלה שמתנגדים לטקס ה"ברברי", חשבתם על זה שברית מילה לא חייבים לעשות בגיל 8 ימים ע"י מוהל, אלא בגיל שקר כלשהו (כל גיל למעשה) ע"י מנתח מוסמך בכל בית חולים?

• תגובות 63
  • צפיות 5.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

זה לא הנקודה, אתה מטיל מום בחסר ישע בשם המסורת.

נגיד אם המסורת היתה לחתוך את הזרת, היית מוריד לבן שלך בן 8 הימים את הזרת?

פורסם

מטיל מום? לא נסחפת?

פורסם

לא. אתה מוריד חתיכה מהעור -> נשארת צלקת -> מום.

אתה יודע מה, קח דוגמא יותר הגיונית. נגיד שהמסורת היתה הוריד לגבר את הפטמות. הרי אין להן שימוש והצלקת שהיתה נשראת היא בהיקפה וברמת חומרה זהה. אז מה היית עושה? מה גם שזה לא נכון, כי לעורלה יש שימוש, היא משמשת להגנה על קצות העצבים בראש האיבר.

וכתגובה מונעת, כל דיון על אספקט אסטטי בטל מעיקרו, מכמה סיבות, במצב "עבודה" אין הבדל ויזואלי (פרט להיעדר הצלקת כמובן). וכמובן אם אתה מציע לעבור את הפרוצדורה מסיבות אסטטיות, אתה למעשה מציע לבצע "ניתוח" פלסטי בתינוק.

פורסם

גם אם מנתח עושה את זה בבית חולים, זה עדיין פרימיטיבי.

ההחלמה עדיין כואבת, והתפקוד עדיין חסר.

להוריד חלק בריא וחיוני כי ככה עשו במצריים (פולחן לאל הנחש שמסמל חיי נצח, התחדשות, כמו שהנחש משיל את עורו)

במצב "עבודה" אין הבדל ויזואלי (פרט להיעדר הצלקת כמובן).

ההבדל הוא תפקודי

1. העורלה מלאה בקצות עצבים, זה האזור הכי רגיש בגוף

2. מתחת לעורלה יש בלוטות שמפרישות נוזל סיכוך, גם גבר יכול להיות "רטוב" (וגם לאישה אפשר לחתוך חלקים מאיבר המין בשביל "הייגינה" וביטול ההפרשות)

3. העודף העורי מאפשר תנועה של האיבר ללא חיכוך

דרך אגב

פורסם

מחקרים גם מראים שכריתת השדיים מעלימה הסיכוי לחלות בסרטן השד.

תכרות לעצמך עוד אברים בגוף תוריד סיכון שיקרה להם משהו.

בחיים אני לא יעשה ברית מילה לילד שלי (בעתיד אם\כש יהיה לי) מעשה ברברי שאם היה תלוי בי היה יוצא מחוץ לחוק.

מחזק!

פורסם

צלךףלךףף

פורסם

YNET וארגון הבריאות העולמית צריכים לעשות reality check כי בארץ יש 34,000 נשאים וחולים כאשר 75% מהם, הינם סטרייטים וכמעט כולם נימולים.

יש זונה אחת בת"א שלא חזרה לקחת את תוצאות בדיקת האיידס שלה שיצאו חיוביות. I dare you to fuck her dry!

אני לא מאמין שכתבת את זה ... פשוט מצחיק

כתוב שזה מפחית את הסיכוי להידבק ואת מדברת על סטרייטים שנדבקו

נניח ש75% מה34,000 סטרייטים זה אומר 25,500 סטרייטים חולים

אז לפי המחקר 38,250 סטרייטים היו צריכים להיות נשאים אבל בגלל שהם נימולו הם לא נשאים ...

פורסם

ברית מילה חייב לעשות !

בתורה שלנו הכל הולך בגלל הבריאות , ומה שלא עושים וכל האיסורים זה בגלל שיקולים בריאותיים בין היתר..

ואיבר מין בלי ברית מילה זה לא רק שזה לא נוח , זה גם מאוד לא יפה ומגעיל .

ומה לעשות זה מה שרשום בתורה.

וואלק אברהם עקד את יצחק, ואתה לא תעשה ברית ? בושה !

ולא רק מי אתה שלא תעשה

אלא מי אתה בכלל שתערער על זה?

(אני סתם אחד פשוט וקטן אם במקרה שאלת את עצמך)

פורסם

^^

למה להטעות אנשים?

בתורה קודם כל זה לדבר רוחני [הרוצה להעמיק שיעשה חיפוש]

אחר -כך לכל מצןןה ומצווה יש לה גם צד חיובי לגשמיות [בעולם הזה]

נו באמת

ואברהם לא עקד את יצחק [זה רק נסיון שהיה לו]

פורסם

לא יודע מה הקטע שלכם עם הברית הזו.

לכל אלו שרואים בה מום??? כריתת איבר :screwy:

כולה חתיכת עור שאוגרת בינה לבין העטרה חיידקים.

הסרתה רק עושה טוב . אין לה שום תפקיד חיוני.

ציטוט מויקיפדיה:

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A2%D7%95%D7%A8%D7%9C%D7%94

בקרב יונקים, העורלה (לפי כללי הכתיב חסר הניקוד של האקדמיה ללשון העברית, יש לכתוב ערלה) היא קפל עור המהווה שרוול שהעטרה (קצה הפין) נתונה בו. רקמת העורלה מפרישה ריר (מבלוטות סיכוך). הוא משמש להגנה על העטרה מפני התייבשות. אצל הנקבה, העורלה של הדגדגן הרבה יותר קטנה וייתכן שמשמשת בתפקיד דומה.

מתחת לעורלה מצטברת הפרשה סמיכה ולחה הקרויה סמגמה (ובעברית ח?ל?ב העורלה וח?ל?ב הדגדגן). העורלה מכילה תאי עצב רבים התורמים להעצמת התחושה בעת קיום יחסי מין.

בתרבויות רבות נהוג לקיים מילה, שהיא הסרה של העורלה מהפין. אחת מהמצוות העיקריות ביהדות היא ברית מילה, המתבצעת בתינוקות בני 8 ימים.

פורסם

אבירם, אולי כשלא שמעו על סבון היה לזה אפקט בריאותי, היום זה לא יותר מהטלת מום והתעללות בחסר ישע.

אני לא נוהג לענות להומופובים ואנשים שקוראים לאנשים בעלי דעות שונות מהם 'טמאים'.

לא יודע מה הקטע שלכם עם הברית הזו.

לכל אלו שרואים בה מום??? כריתת איבר :screwy:

כולה חתיכת עור שאוגרת בינה לבין העטרה חיידקים.

הסרתה רק עושה טוב . אין לה שום תפקיד חיוני.

ציטוט מויקיפדיה:

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A2%D7%95%D7%A8%D7%9C%D7%94

בקרב יונקים, העורלה (לפי כללי הכתיב חסר הניקוד של האקדמיה ללשון העברית, יש לכתוב ערלה) היא קפל עור המהווה שרוול שהעטרה (קצה הפין) נתונה בו. רקמת העורלה מפרישה ריר (מבלוטות סיכוך). הוא משמש להגנה על העטרה מפני התייבשות. אצל הנקבה, העורלה של הדגדגן הרבה יותר קטנה וייתכן שמשמשת בתפקיד דומה.

מתחת לעורלה מצטברת הפרשה סמיכה ולחה הקרויה סמגמה (ובעברית ח?ל?ב העורלה וח?ל?ב הדגדגן). העורלה מכילה תאי עצב רבים התורמים להעצמת התחושה בעת קיום יחסי מין.

בתרבויות רבות נהוג לקיים מילה, שהיא הסרה של העורלה מהפין. אחת מהמצוות העיקריות ביהדות היא ברית מילה, המתבצעת בתינוקות בני 8 ימים.

הטלת מום לא חייבת להיות כריתת איבר.

פורסם

הוא לא עקד את יצחק , הוא התבקש לעשות זאת ועשה , זה שאלוהים עצר אותו מלעשות זאת שניה לפני

זה לא אומר שהוא לא באמת ניסה....

הטלת מום בחסר ישע?

מליוני יהודים עושים ברית מילה , ואיך זה שעד עכשיו הדבר לא נאסר ?

השיקולים הם בעיקר בריאותיים

לזה , וכמעט לכל מצווה בתורה שלנו .

ואם אתה כבר אומר אז אני מכיר גם ערבים שעשו ברית מילה

הייתי המום ושאלתי למה

אמרו לי שזה יותר בריא וטוב.

NuNaTaK

אתה אומר שזה מום?

במזה מפריע לך ?

ואתה עם או בלי ברית ?

פורסם

הטלת מום לא חייבת להיות כריתת איבר.

אולי. אבל לא צריך להיות יהדופוב על כל נוד שיוצא לתקשורת וקשור ליהדות.

למילה יש רק פאן חיובי.

אם פסילתה מתבטאת רק בהטלת מום, אז אני מברך את ההורים שלי שהחליטו לבצע בי אותה ועל שהכניסו אותי תחת כנפי היהדות.

פורסם

למה אתם מתווכחים? זו מצווה דתית וזהו. אם אתם מאמינים (כמוני) תמולו את בניכם. אם לא אז לא. זה כזה מסובך?

מה שגם מוזר לי שאנשים לא מאמינים חוגגים חגים (ראש השנה, פסח וכו') וזה שהם נחים בשבת. לא מאמינים באלוהים? לכו לעבוד, עצלנים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים