עבור לתוכן

ארגון הבריאות העולמי קבע: ברית מילה מונעת איידס

Featured Replies

פורסם

בתום סדרת מחקרים באפריקה שהראו כי ברית המילה מפחיתה את הסיכון להידבק בנגיף ה-HIV בשיעור של עד 60 אחוז, ממליצים מומחי ארגון הבריאות העולמי להגביר את המודעות לברית המילה כאמצעי נוסף למיגור האיידס. על פי נתוני הארגון רק 30 אחוז מהגברים ברחבי העולם נימולו

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3382952,00.html

• תגובות 63
  • צפיות 5.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

סנסציה עולמית:נקיון איבר המין מפחיתה את הסיכון להידבק בנגיף ה-HIV.

הכותרת מטעה הוא לא מונע אלא מפחית יש הבדל גדול.

פורסם

עכשיו למוהלים תיהיה הרבה עבודה :lol: :lol: :lol:

איפה לומדים מוהלות :lol: :lol:

פורסם

אתה משהו.

פורסם

איזה מזל שעשו לי!!

פורסם

מחקרים גם מראים שכריתת השדיים מעלימה הסיכוי לחלות בסרטן השד.

תכרות לעצמך עוד אברים בגוף תוריד סיכון שיקרה להם משהו.

בחיים אני לא יעשה ברית מילה לילד שלי (בעתיד אם\כש יהיה לי) מעשה ברברי שאם היה תלוי בי היה יוצא מחוץ לחוק.

פורסם
:xyxthumbs:
פורסם

איך ידעתי שתגיב פה.........

מה אכפת לך כל כך על כל דבר שנוגע ליהדות!

דרך אגב לעשות ברית זה לא כמו לכרות איבר

פורסם

לפעמים כדאי לחשוב טיפה לפני שמגיבים... אתה מכיר תרופה כלשהי בעולם שמונעת מחלה ב-100%?

בכתבה נאמר "כי ברית המילה מפחיתה את הסיכון להידבק בנגיף ה-HIV בשיעור של עד 60 אחוז" זה אחוזים

פנטסטיים! ברור שזה לא יפחית לחלוטין, כמו כל תרופה/עזר רפואי אחר. סתם לשם השוואה, לפני זמן מה קראתי רעיון עם

מנכ"ל פייזר (חברת התרופות הגדולה בעולם), הוא אמר שהמדענים שלהם כשהם מפתחים תרופה מראש מכוונים לכך

שהיא תעזור למקסימום 50% מהאנשים, כי עקב השוני במטען הגנטי בין האנשים לא אפשרי לפתח תרופה שתעזור לאחוזים גבוהים יותר.

ד"א קטע מעניין שהועלה במחקרים קודמים הוא שמניעת האיידס התרחשה רק בזוגות הטרוסקסואלים,

זוגות הומוסקסואלים שעשו ברית המשיכו לחלות באותו שיעור.

פורסם

א' לא חושב שאפשר להסתמך על זה.

ב' זה לא מה שיקבע אם אנשים יעשו\לא יעשו ברית מילה.

ג' שמתי לב שיש פה מלא אנשים ששונאים יהדות, ורובם יהודים, אז במקום לשנוא אולי תסתכל על הדברים החיוביים?

בשבילי זה מוזר שדווקא במדינת היהודים, תמצא הרבה אנטי-יהדות מיהודים.

פורסם

האנשים מתרחקים מהדת במדינת היהודים פר הגררה.. תחשוב על זה ככה, בגולה אנשים מתקרבים אל הדת כדי לשמור על הצביון היהודי הלאומי.

בארץ קורה מצב הפוך- אנחנו אותו עם גם בלי הדת.

פורסם

לא שונא יהדות אבל אני שונא אנשים מקובעים שלא חושבים שחלק מהמנהגים שכתובים בתנך לקוחים מהמצב שהיה נתון באותם זמנים ולא בדיוק דברים שהם שחור ולבן שעושים אותך יהודי או לא. לדעתי לחתוך לתינוק חלק מהזין זה מעשה ברברי ואם אלוהים דורש שאני יעשה את זה אני יגיד לאלוהים שילך להזד--ן וילך לעבוד אלילים. הרבה דברים שכתובים בתנך הם הגיוניים מבחינה בריאותית אבל הזמנים משתנים ולא כל מה שהיה מתאים אז מתאים היום.

פורסם

אתה צודק, הזמנים משתנים ולכן חלק מהמנהגים השתנו.

אבל ברית מילה זה משהו אחר לגמרי.

אין פה קטע של הגיון, יש פה קטע של סימליות.

דווקא במקום הכי גברי אתה מוריד ממך משהו כסמל להתחייבות לאל.

יש הרבה דברים בתורה שהם הגיוניים, ויש חלק שלא.

והחלק שלא, הוא גם לא כזה מטומטם (וגם לא דורש ממך הרבה).

פורסם

איך אני שמח שלא עשית ברית מילה.

אתה לא מאמין :D

פורסם

לא דורש הרבה? לחתוך חלק מהזין זה לדרוש ולדרוש הרבה מאוד.

אני לא רואה שום הצדקה לחתוך למישהו חלק מהזין אלא רק במקרה שזה מציל חיים. אני אישית לא מאמין באלוהים אבל אם יש אלוהים וזה מה שהוא מבקש לעשות מהמאמינים בו הוא כנראה לא כזה אל טוב.

ובבקשה שאף אחד לא יבוא ויכתוב לי איך החלק הזה לא משפיע וזה סתם עור וכו'. לפני זה לכו לקרוא כמה עצבים יש בחלקת עור שחותכים ואם מזה אנשים לא מבינים שזה פוגם בהנאה של הגברים ושהמעשה הזה הוא מעשה ברברי באמת אין לי מה להוסיף. כל אחד ודעותיו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים