עבור לתוכן

CANON IXUS 30 האם ישנה אפשרות לשדרג למצלמה דומה עם זום גבוה?

Featured Replies

פורסם

שלום ! יש ברשותי מצלמה אולטרא קומפקטית של CANON דגם: IXUS 30 (או בשם השני שלה SD200)

דוגמא למצלמה שיש לי רק דגם יותר מתקדם:

http://www.isramarket.com/product.aspx?p_id=7200

יש לי אותה יותר משנה ואני באופן כללי דיי מרוצה ממנה. ברצוני שתעזרו לי לדעת האם שווה לשדרג אותה למצלמה דומה וטובה יותר !

לצערי אני לא בטוח שבדגם מסוג אולטרא קומפקטי יש שיפורים משמעותיים בין המצלמות החדשות לבין המצלמה שלי.

למשל זום אופטי, הייתי מת לקבל זום אופטי יותר גדול אבל תקנו אותי אם אני טועה הזום האופטי במצלמה אולטרא קומפקטית הוא עדיין נשאר כפול 3 ?

אני בכל זאת מתקשה לוותר על הגודל של המצלמה בשביל זום אופטי. אחת מהעקרונות שלי זה שהמצלמה חייבת להיות בגודל שיכנס לכיס, אחרת זה מבאס

להסתובב איתה ביד כל הזמן. אולי יש מצלמה בגודל שעדיין נכנס לכיס אך עם זום אופטי גדול יותר?

בקשר לגודל מגה פיקסל: יותר מ-3 (שזה כבר מה שיש לי) אני לא חושב שאני צריך.

חוץ מזום אופטי, הייתי רוצה מאוד לשדרג את איכות הוידיאו של המצלמה. האיכות שלה ממש לא רעה אבל בכל זאת אם יש כסף לשדרג ויש שיפור משמעותי משהו

אז למה לא?

אני רוצה לשמוע את דעתכם בנושא ומודה מראש לעונים !

שלכם,

צחי

פורסם
ריקו R6 קמפקטית בעלת זום גדול, אבל אפשר לקנות אותה רק בחו"ל. לאורן (boren) מהפורום יש את הדגם הקודם R5, הוא אמר שהיא טובה מאוד חוץ מהפיקוס האיטי בלילה וכפתור הזום לא נוח. אני מקווה ששיפרו את זה בדגם החדש.
פורסם
  • מחבר

האמת שכל המצלמות הקודמות שלי תמיד היו של CANON. אבל אם אתם אומרים מניסיון שהRicoh באמת טובה אז הנתונים שלה

הם בידיוק מה שאני מחפש. זום אופטי כפול 7 ! מסך 2.7 אינץ' !

ולפי הנתוני גודל שלה זה נראה שהיא יכולה להכנס לכיס ! (100 55 x 23 mmX מול שלי: 86 x 54 x 21 mm)

בהשוואה מול שלי נראה שברוב הפרמטרים הנתונים שלה יותר טובים..

בארץ אני רואה שיש רק את Ricoh4 ולא את Ricoh6. בRicoh4 יש זום אופטי כפול 5.7 שזה גם טוב אבל הרזולוצית וידיאו נמוכה מהמצלמה שלי (320X240) ועל דבר כזה אני בחיים לא אוותר, הוידיאו חשוב לי.

יש לי מספר שאלות בקשר למצלמה RICHO6 או RICHO5 (למי שיש):

1. אז כפי שאמרת אני אצטרך לקנות מחו'ל.. עכשיו להזמין מהאינטרנט וכל זה? אני ממש חושש לעשות דבר כזה. אני גם לא יודע כמה זה עולה עם המשלוח, ואם תהיה בעיה במוצר או תקלה מי יתקן לי? אני נמצא פה בבעיה.. יש פיתרון?

2. רשום באתר שלRICOH6 אין Viewfinder - זאת אומרת שאין לה עינית? אז איך אני אמור לדעת מה אני מצלם אם אני נמצא בחוץ ביום שמש חזק אני אראה מה שרואים במסך הLCD?

3. האם במצב וידיאו אפשר לשחק עם הזום במהלך ההקלטה? איך האיכות והרגישות של הקלטת הוידיאו? למשל אם אני מצלם וידיאו בחוץ ונכנס לתוך בית חשוך אז הוא מרגיש את זה ומשנה את הרגישות? או אם התחלתי לצלם וידיאו במצב קרוב לאוביקט ולאחר מכן אני ממשיך לצלם נוף האם הפוקוס ישתנה בהתאם? כי במצלמה שלי כל זה לא עובד!

4. האם כשרואים את הסרט וידיאו שצילמתי במצלמה עצמה אז יש רמקול ואפשר גם לשמוע את הסרט?

5. האם יש אפשרות עריכה בתוך המצלמה עצמה? למשל אם צילמתי קליפ וידיאו ולאחר מכן בא לי לחתוך חלק מהסוף אפשרי? במצלמה שלי כן.

פורסם

1. אז כפי שאמרת אני אצטרך לקנות מחו'ל.. עכשיו להזמין מהאינטרנט וכל זה? אני ממש חושש לעשות דבר כזה. אני גם לא יודע כמה זה עולה עם המשלוח, ואם תהיה בעיה במוצר או תקלה מי יתקן לי? אני נמצא פה בבעיה.. יש פיתרון?

המחיר לאחר משלוח סביר, אבל אם יש לך תקלה אז זה אומר לשלוח את המצלמה לחו"ל. בסופו של דבר הבעיות של ה-R5 במתג הזום והפוקוס באור חלש הכריעו את הכף, והחלטתי לשלוח את המצלמה בחזרה לחנות (popflash.com). לשמחתי השירות שם מצויין והתאפשר לי להוסיף כסף וללכת על דגם יקר יותר (GX8). אני אמור לקבל את המצלמה בכל יום. החיסרון המהותי היחידי של ה-GX8 שגרם לי ללכת על ה-R5 הוא העדר ווידאו ברזולוציה גבוהה, אבל החלטתי להתפשר על זה. יש לה המון תכונות אחרות שמתאימות בדיוק למה שאני מחפש. אני לא לוקח כאן הימור כלשהו, כי יש לי ניסיון חיסוי מאוד עם GX8 של ידידה שלי.

בכל מקרה, כשניתן להשיג בארץ מצלמת כיס טובה עם עדשה רחבה, כמו הקנון SD800, אז אני לא רואה סיבה לייבא מחו"ל (אלא אם מדובר בזיכוי כמו שיש לי ב-popflash.com). כשאני קניתי את ה-R5, ה-SD800 עדיין לא יצאה לשוק, כך שלא היו לי הרבה אפשרויות. המצב שלך שונה.

2. רשום באתר שלRICOH6 אין Viewfinder - זאת אומרת שאין לה עינית? אז איך אני אמור לדעת מה אני מצלם אם אני נמצא בחוץ ביום שמש חזק אני אראה מה שרואים במסך הLCD?

תעיף מבט כאן:

http://boren.sent.com/photography/articles/LCDvsOVF

3. האם במצב וידיאו אפשר לשחק עם הזום במהלך ההקלטה?

לא.

איך האיכות והרגישות של הקלטת הוידיאו?

איכות הווידאו מספיקה לצרכים שלי, אבל המייצב עובד רק בצילום סטילס, לא בווידאו. ב-SD800 הוא עובד גם בווידאו.

למשל אם אני מצלם וידיאו בחוץ ונכנס לתוך בית חשוך אז הוא מרגיש את זה ומשנה את הרגישות?

המצלמה משנה את החשיפה במקרה כזה, אבל שינוי החשיפה מתבצע בקפיצות.

או אם התחלתי לצלם וידיאו במצב קרוב לאוביקט ולאחר מכן אני ממשיך לצלם נוף האם הפוקוס ישתנה בהתאם?

למיטב זכרוני הפוקוס נעול. אין לי אפשרות לבדוק את זה, כי ה-R5 שלי כבר חזרה לחנות.

4. האם כשרואים את הסרט וידיאו שצילמתי במצלמה עצמה אז יש רמקול ואפשר גם לשמוע את הסרט?

אפשר.

5. האם יש אפשרות עריכה בתוך המצלמה עצמה? למשל אם צילמתי קליפ וידיאו ולאחר מכן בא לי לחתוך חלק מהסוף אפשרי? במצלמה שלי כן.

אין במצלמות של ריקו אפשרות כזו.

לסיכום כל התגובה הארוכה הזו, לך על הקנון SD800. היא נמכרת בארץ במחיר סביר, היא עונה על כל הדרישות שלך, והיא תהיה שדרוג משמעותי בהשוואה למצלמה שיש לך היום.

פורסם

אחרי הדגם שלך יצאה סדרת ה 40 והסדרה הנוכחית היא ה 60 שכרגע יש לך את ה 65 עם מסך 3 אינץ'.

פורסם
  • מחבר

תודה חברים על התגובות :) אבל משהו אחד לא הבנתי. מה יש בSD800 שיותר טוב מהSD האחרים?

הרי גם לו אין זום אופטי יותר מ3 או 4... כפי שכתבתי בהתחלה, אחת מהסיבות העיקריות שאני רציתי את הריקו זה הגודל היחסית

קטן שלה לעומת הזום הגבוה. אם השיפור של הSD800 לעומת SD200 שלי זה רק בוידיאו ולא בזום אז אני לא חושב שאני ארצה לקנות אותה. מן הסתם יש בSD800 שיפורים אבל כפי שכתבתי אני מרוצה מהמצלמה שלי באופן כללי ורוצה בעיקר לשפר רק את הזום והוידיאו.

אני מרגיש מבואס... כניראה שלא קיימת בעולם מצלמה מהסוג שאני רוצה :( (בגודל שאפשר להכניס לכיס!)

אולי בכל זאת יש דברים ששיפרו בRICOH 6 לעומת 5 ובכל זאת כדאי לי ללכת עליה? (פוקוס בערב.. צילום וידיאו איכותי יותר..)

ויש לי שאלה נוספת: האם אפשר לקבוע זום מסוים ולאחר מכן להפעיל הסרטת וידיאו וזה יצלם וידיאו עם זום?

פורסם

תודה חברים על התגובות :) אבל משהו אחד לא הבנתי. מה יש בSD800 שיותר טוב מהSD האחרים?

העדשה הרחבה לבדה היא יתרון מאוד משמעותי שקיים בסדרה הזו רק ב-SD800, אבל למצלמה יש גם מייצב תמונה, מסך LCD גדול ואיכותי יותר וזיהוי פנים. היא המצלמה היחידה של קנון בשנים האחרונות שהייתי שוקל לקנות לעצמי, וזה אומר הרבה.

הרי גם לו אין זום אופטי יותר מ3 או 4... כפי שכתבתי בהתחלה, אחת מהסיבות העיקריות שאני רציתי את הריקו זה הגודל היחסית

קטן שלה לעומת הזום הגבוה. אם השיפור של הSD800 לעומת SD200 שלי זה רק בוידיאו ולא בזום אז אני לא חושב שאני ארצה לקנות אותה. מן הסתם יש בSD800 שיפורים אבל כפי שכתבתי אני מרוצה מהמצלמה שלי באופן כללי ורוצה בעיקר לשפר רק את הזום והוידיאו.

אז אולי תבדוק את ה-TZ1. היא לא קומפקטית כמו הקנון, אבל יש לה זום X10 (‏35-350), ווידאו מיוצב, ואפשרות לשנות את הזום האופטי בזמן צילום סרטונים. היא גם יותר זולה מהקנון. היא עומדת להיות מוחלפת בשני דגמים חדשים (TZ1 ו-TZ2), אבל בהם אין אפשרות לשנות את השום במהלך צילום סרטונים.

אולי בכל זאת יש דברים ששיפרו בRICOH 6 לעומת 5 ובכל זאת כדאי לי ללכת עליה? (פוקוס בערב.. צילום וידיאו איכותי יותר..)

אולי. חכה לביקורות.

ויש לי שאלה נוספת: האם אפשר לקבוע זום מסוים ולאחר מכן להפעיל הסרטת וידיאו וזה יצלם וידיאו עם זום?

אני לא מכיר מצלמה שבה לא ניתן לשנות את הזום לפני צילום הסרטון.

פורסם
  • מחבר

מה היתרון של העדשה הרחבה של SD800 לגבי הSD האחרים?

לגבי הTZ1 בינתיים נראה לי שהיא בסדר וגם נמכרת בארץ ולא רק בחו'ל, הבעיה היחידה זה הגודל שלה אני חושב שאני אחפש חנות

שבה מוכרים אותה ואבדוק עד כמה היא נוחה בתוך הכיס (אם אפשר להכניס אותה לכיס בכלל).

ממש באסה שאין אפשרות זום וידיאו בדגמים החדשים של הפנאסוניק... כי בדגם האחרון יש מסך 3 אינ'ץ.

אני אשתדל גם לחכות לביקורות.. אשמח אם תוכל לעדכן אותנו לגבי הביקורת (בעיקר לגבי הפוקוס בשעות הערב ואפשרויות בצילום וידיאו (חשיפה, מייצב תמונה, זום)- עוד כמה זמן בערך אתה חושב יהיו ביקורות עליה עם המידע שאני רוצה לדעת ואיפה יש ביקורות? ויש חנות או מישהו אמין בחו'ל שאפשר לשלוח לו את השאלות האלה במייל והוא יענה ?

עריכה: הסתכלתי בתמונות דוגמא של TZ1 - בחלקן קצת התאכזבתי מהאיכות.. יש נקודות כאלה של איבוד איכות במקומות מסוימים לדוגמא בתמונה הזאת:

http://img2.dpreview.com/gallery/panasonictz1_samples/p1040712.jpg כל הנקודות האלה על הקיר.. זה מגעיל

פורסם

מה היתרון של העדשה הרחבה של SD800 לגבי הSD האחרים?

תשובה כאן:

http://boren.sent.com/photography/articles/Lenses/zoom.htm

אני אשתדל גם לחכות לביקורות.. אשמח אם תוכל לעדכן אותנו לגבי הביקורת (בעיקר לגבי הפוקוס בשעות הערב ואפשרויות בצילום וידיאו (חשיפה, מייצב תמונה, זום)- עוד כמה זמן בערך אתה חושב יהיו ביקורות עליה עם המידע שאני רוצה לדעת ואיפה יש ביקורות?

ביקורות בטוח יהיו, אבל כנראה שלא באתרים הגדולים. ריקו לא משווקים באופן רשמי בארה"ב, וזה די מוריד אותם מהכוונת של אתרים כמו dpreview.com.

ויש חנות או מישהו אמין בחו'ל שאפשר לשלוח לו את השאלות האלה במייל והוא יענה ?

אתרי ביקורות לא עונים במייל. חנויות יכולות לענות לך, אבל אי אפשר לסמוך על התשובה שלהן כי יש להן אינטרס למכור לך.

עריכה: הסתכלתי בתמונות דוגמא של TZ1 - בחלקן קצת התאכזבתי מהאיכות.. יש נקודות כאלה של איבוד איכות במקומות מסוימים לדוגמא בתמונה הזאת:

http://img2.dpreview.com/gallery/panasonictz1_samples/p1040712.jpg כל הנקודות האלה על הקיר.. זה מגעיל

אין מצלמה שכוללת את כל התכונות שאתה רוצה ומציעה גם איכות תמונה מעולה. תצטרך להתפשר על משהו.

פורסם
  • מחבר

אני בקונפליקט קשה, אבל אני ממתין בסבלנות ומקווה לטוב.

קראתי בפורום של DPRIVIEW עוד ביקורת של מישהו שיש לו את המצלמה ואמר שהTZ1 בעלת איכות לא טובה בצילום בתוך הבית ומקומות עם אור נמוך,

אלא מתאימה יותר לצילומי נוף. ואני מחפש מצלמה שטובה בהכל. (פחות או יותר..)

אבל מצאתי משהו מעניין, מצלמה נוספת שנכנסת למערכה ולא הועלתה פה. CASIO EX-V7 - מדובר בדגם קטן ודק יותר מהTZ1 בעל זום אופטי X7

מצלם וידיאו באיכות טובה יותר ובכיווץ גבוה יותר (כרטיס SD בגודל של 4 ג'יגה יכנס 4 שעות של סרט) והקלטת קול בסטריאו + אפשרות לשנות

את הזום במהלך הסרטת הוידיאו. המצלמה לא נמכרת בארץ לצערינו, יצאה לשוק רק לפני קצת פחות מ4 חודשים: 9.1.2007

השוואה בין המצלמה שלי CANON SD200 לבין המצלמה של CASIO EX-V7 (שימו לב אין הרבה הבדל בגודל, מדובר במצלמה אולטרא קומפקטית)

http://www.dpreview.com/reviews/compare_post.asp?method=sidebyside&cameras=casio_exv7%2Ccanon_sd200&show=all

קישור לאתר המכיל דוגמאות של סרטי וידיאו של המצלמות: CASIO EX-V7 , panasonic TZ1 ,Sanyo XACTI

http://www.anjoyplanet.com/video/sample.html

כתבה המסקרת את המצלמה CASIO EX-V7

http://www.digitalcamerainfo.com/content/Casio-Exilim-EX-V7-First-Impressions-Review.htm

מה דעתכם על הממצא החדש??

משהו שקצת מוזר לי, איך הCASIO בעלת זום אופטי X7 ויש לה כזאת עינית קטנה? העדשה גם כלל לא נראת רחבה.

ושאלה נוספת, מישהו בפורום שם כתב שככל שבמצלמה יש מגה פיקסל יותר גבוה אז למצלמה קשה יותר לצלם באיכות טובה באור חלש בבית

ואם רוצים שהאיכות תהיה טובה יותר אז לצלם בגודל מגה פיקסל קטן יותר. זה נכון?

פורסם

rבל מצאתי משהו מעניין, מצלמה נוספת שנכנסת למערכה ולא הועלתה פה. CASIO EX-V7 - מדובר בדגם קטן ודק יותר מהTZ1 בעל זום אופטי X7

העדשה שלה מתחילה ב-38 מ"מ. באופן אישי לא הייתי קונה אותה בגלל זה (גם ה-F30 של פוג'י נפלה על זה אצלי, ושם המצב טיפה פחות גרוע)

משהו שקצת מוזר לי, איך הCASIO בעלת זום אופטי X7 ויש לה כזאת עינית קטנה? העדשה גם כלל לא נראת רחבה.

העינית מן הסתם לא שמישה. לגבי העדשה, ראה למעלה.

ושאלה נוספת, מישהו בפורום שם כתב שככל שבמצלמה יש מגה פיקסל יותר גבוה אז למצלמה קשה יותר לצלם באיכות טובה באור חלש בבית

ואם רוצים שהאיכות תהיה טובה יותר אז לצלם בגודל מגה פיקסל קטן יותר. זה נכון?

לא, זה לא נכון. עדיף לקחת תמונה ברזולוציה המלאה, לבצע לה הסרת רעש במחשב ואז להקטין אותה (גם כן במחשב). אם אתה נותן למצלמה להקטין לא תוכל לבצע הסרת רעש אפקטיבית במחשב.

פורסם
  • מחבר

מה בעצם החיסרון בזה שהעדשה קטנה? רק בגלל זה שהיא לא יכולה לתפוס יותר מקום בתמונה?

אני דיי מבולבל בפורום היו 3 אנשים שממש היללו את המצלמה של הCASIO ועכשיו אני רואה מישהו שפתח סקירה אישית שלו עליה

ואומר שהאיכות וידיאו ואיכות התמונות וגם שאר הדברים גרועים עד כדי כך שהוא החזיר את המצלמה לחנות..

http://forums.dpreview.com/forums/read.asp?forum=1015&message=22417816

מה דעתכם על Sony DSC-T100 ?

http://www.dpreview.com/reviews/compare_post.asp?method=sidebyside&cameras=casio_exv7%2Csony_dsct100&show=all

אמנם יש לה רק זום אופטי כפול 5... אבל עדיף 5 עם איכות תמונות ווידיאו טובה במקום זום 7 והשאר על הפנים

אולי אני אחכה גם לביקורות של TZ3 כי הבנתי שדווקא כן אפשר להשתמש בזום בזמן וידיאו איתו

פורסם

כנראה שפספסת את זה קודם:

על עדשות, מכפלת זום ואורכי מוקד (או למה "כפול כמה הזום?" היא לא השאלה הנכונה)

וסתם לידע כללי - כשמצלמה מתחזה לכרטיס אשראי, זה רמז שהיא לא עומדת להיות מצלמה טובה. עקרונית אין קשר בין העיצוב החיצוני לבין היכולת, אבל ההיסטוריה מראה שהמצלמות האלה תוכננו קודם כל להיות אביזרי אופנה ורק אח"כ מצלמות, והתוצאות בהתאם. וזה לא משנה אם כתוב עליהן סוני, קאסיו או פוג'י.

אני אעשה לך את החיים קלים: בתקציב שלך יש שלוש מצלמות שהגיוני לרכוש:

פוג'י F31 אם חשובה לך קומפקטיות ואיכות צילום טובה בחדר.

קנון SD800 אם חשובה לך קומפקטיות ואתה רוצה ווידאו מיוצב ועדשה רחבה (28 מ"מ).

פנסוניק TZ1 אם אתה יכול להתפשר על קומפקטיות ועל איכות תמונה עבור טלה רציני (350 מ"מ), ווידאו מיוצב ואפשרות לשינוי הזום במהלך צילום סרטונים.

אתה יכול להפסיק לחפש מצלמה שכוללת את כל התכונות הנ"ל, כי היא פשוט לא קיימת ולא עומדת להיות קיימת בזמן הקרוב (כי רק לפוג'י יש איכות צילום טובה בחדר, ולהם אין מייצב ועדשות רחבות במצלמות קומפקטיות). ככל שתלך יותר לכיוון של מצלמות דמויות-כרטיס-אשראי כך תתרחק יותר ויותר מהמצלמה שאתה מחפש (וממצלמות ראויות לרכישה באופן כללי).

פורסם
  • מחבר

אני חושש מהאיכות של הTZ1 בצילומים ביתיים. רק מהתנסות אישית איתה או של מישהו אחר (אם יש פה) אני אדע.

הפוג'י לא עם זום גבוה, וכך גם הSD800. אני בטוח שהSD800 יותר טובה אבל מכיוון שמבחינתי היא לא תהווה שידרוג רציני כי אין לה זום

אני מעדיף להשאר עם המצלמה שלי ולחכות לעוד ביקורות על המצלמות החדשות.

אתה בתור אחד שמבין יכול להגיד לי מה דעתך על התמונות האלו? האם האיכות שלהם נחשבת טובה?

הם צולמו במצלמה Casio Exilim EX-V7 שעליה רשמתי מקודם (שאין לה עדשה חח)

http://www.photo.net/photodb/member-photos?user_id=438268&include=all

http://forums.dpreview.com/forums/read.asp?forum=1015&message=22690186

כאן מישהו מהפורום שם נתן קישור לתמונות בגודל מלא שצילם עם Casio Exilim EX-V7

http://www.yousendit.com/transfer.php?action=download&ufid=55F8E7D1529F4DF0

פורסם

;

אני חושש מהאיכות של הTZ1 בצילומים ביתיים. רק מהתנסות אישית איתה או של מישהו אחר (אם יש פה) אני אדע.

אתה יכול להיות בטוח שהיא פחות טובה מהאיכות של הפוג'י. בהרבה.

הפוג'י לא עם זום גבוה' date=' וכך גם הSD800. אני בטוח שהSD800 יותר טובה אבל מכיוון שמבחינתי היא לא תהווה שידרוג רציני כי אין לה זום

אני מעדיף להשאר עם המצלמה שלי ולחכות לעוד ביקורות על המצלמות החדשות.[/quote']

ה-SD800 תהיה שדרוג משמעותי מול ה-SD200 שלך, והסברתי קודם מדוע.

אתה בתור אחד שמבין יכול להגיד לי מה דעתך על התמונות האלו? האם האיכות שלהם נחשבת טובה?

אין שם תמונות בתאורה קשה וב-ISO גבוה, כך שאין הרבה מה לדבר על האיכות של המצלמה. בתנאים טובים כל המצלמות מספקות תמונות טובות, במיוחד אם יודעים להשתמש בהן נכון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים