עבור לתוכן

האם האוברקלוק מקצר את חיי הכרטיס מסך ?

Featured Replies

פורסם

OK , יש לי Leadtek GeForce4 Ti4400 עם אוברקלוק : זיכרון 533@648 וליבה 275@305

אז רציתי לדעת כמה זמן יחייה הכרטיס עם האוברקלוק הזה ?

האם בכלל האוברקלוק מקצר את חיי הכרטיס ?

leadtek1.jpg

leadtek2.jpg

IronEddie אמר לי לשאול פה איך מורידים את הפלסטיקים , שהם בצבע הכחול

פורסם

אף אחד לא יכול לענות.

אני יכול להביע את דעתי לך שאין בעיה עם האובר ושהכרטיס יחזיק לדעתי (עם קירור טוב) הרבה זמן.

שוב זה דעה !

פורסם

ואין כמו הקירור הקטלני של לידטק..אם אתה מעוניין להחזיק את הכרטיס בO/C תמידי, אני ממליץ לך לפתוח את ההיטסינק של הכרטיס, ולמרוח Artic Silver 3 לליבה ולזכרונות. כמו שאני עשיתי ;D

פורסם
  • מחבר

אף אחד לא יכול לענות.

אני יכול להביע את דעתי לך שאין בעיה עם האובר ושהכרטיס יחזיק לדעתי (עם קירור טוב) הרבה זמן.

שוב זה דעה !

מה אתה מגדיר הרבה זמן ? ומה אתה מגדיר קירור טוב ? , אני לא רוצה לגעת בכרטיס , אני משאיר אותו איך שהוא עם שתי מאווררים שהוא בא.

פורסם

אם Leadtek מייצרים מוצרים איכותיים אז הכרטיס אמור להחזיק עם הקירור הזה אפילו ב-OC כמה שנים טובות, ותאמין

לי שזה לא משנה כי מתישהו בכל מקרה עוד שנה-שנתיים תחליף את הכרטיס {והוא יפעל גם כמה שנים אחרי זה}.

הקירור שבא עם הכרטיס חייתי ולא נראה לי שתמצא קירור לקנייה ברמה של הקירור הזה אולי רק הקירור של Zalman אבל הביצועים דיי

דומים.

אם אתה רוצה טמפרטורות יותר נמוכות תמרח כמו שהמליצו משחה טרמית איכותית כמו ה-Artic Silver 3 אבל זה לא חובה.

בקיצור אין מה לפחד, אתה תחליף את הכרטיס הרבה לפני שהוא :bash:.

פורסם

כל דבר שאתם עושים לו אוברקלוק "יחיה" פחות זמן, אם זה מעבדים, כרטיסי מסך וכו' - אבל - לא בגלל עצם האוברקלוק אלא בגדול בגלל תהליכים שנובעים מגדילת החום. ככה שמעבד שפועל כרגיל על 45 מעלות ובאוברקלוק יפעל על 70 מעלות (דוגמא) יחיה פחות בגלל החום. אבל, שוב - בגדול - קראתי על זה פעם משהו ואני לא פיזיקיאי/כימאי/מהנדס, אם ניקח מעבד שפועל כרגיל ב40 מעלות ועשו לו אוברקלוקינג רצחני אבל עם מערכת קירור מים רצינית והחום כשהוא OVERCLOCKED יהיה 25 מעלות, אזי דווקא המעבד המומהר "יחיה" יותר. עכשיו השאלה היא כמה יותר או פחות - זה אין לי שמץ, כל עוד זה לא שינויי טמפרטורה קיצוניים אני מניח שאין הבדל גדול אם בכלל (כי מעבדים למשל בנויים להחזיק מעמד גם בחום של 70 מעלות, מעבדי AMD לפחות).

שוב, הכל אני מוציא כרגע מהזיכרון ממאמר שקראתי לפני שנה וחצי-שנתיים.

פורסם

עשיתי אוברקלוק למעבד והוא עכשיו במאמץ על 45 מעלות אז הוא יהרס יותר מהר<??

לפני האוברקלוק הוא היה במאמץ על 40 מעלות

פורסם

המעבדים\ מעבדים גרפיים האלה יכולים לעבוד גם עשרות שנים...

כמה שנים יותר או פחות זה לא ממש משנה...

אלא אם כן זה אוברקלוק ממש רציני והמעבד ממש מתחמם.. אבל עוד 5 מעלות פחות 5 מעלות... זה לא יהרוג את המעבד מיד... אתה תחליף אותו לפני זה..

פורסם
  • מחבר

ואין כמו הקירור הקטלני של לידטק..אם אתה מעוניין להחזיק את הכרטיס בO/C תמידי, אני ממליץ לך לפתוח את ההיטסינק של הכרטיס, ולמרוח Artic Silver 3 לליבה ולזכרונות. כמו שאני עשיתי ;D

איך לפתוח את ההיטסינק ?

ובקשר למשחה , כמה למרוח, כל כמה זמן, ואיך בדיוק למרוח ? נגיד אני שם על הליבה והזיכרונות , ככה רגיל עם היד ?

ועוד משהו, נגיד אני לא מורח משחה, אני משאיר את הכרטיס על האוברקלוק כמו שהוא, הוא יכול להחזיק בערך 3 שנים בלי שום בעיה ?

כי לפי מה שאמרו הקירור של לידטק הוא מצוין ולא צריך יותר מזה.

פורסם

עשיתי אוברקלוק למעבד והוא עכשיו במאמץ על 45 מעלות אז הוא יהרס יותר מהר<??

לפני האוברקלוק הוא היה במאמץ על 40 מעלות

5 מעלות הבדל זה לא משהו רציני, רציני זה כבר הפרשים של כמה עשרות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים