עבור לתוכן

למה הספק כח נשרף?

Featured Replies

פורסם

שלום,

הספק כח שלי התפוצץ ואני לא יודע למה.

הסיפור הוא כזה:

היה לי מחשב סלרון ישן שיום אחד הפסיק לעבוד. הספק כח עבד והמחשב דלק, הנורה על הלוח אם דלקה אבל לא נראה כלום על המסך. בדקתי את המחשב על מסך אחר ועם כרטיס מסך אחר וזו לא היתה בעיה. בעיה מסוג זה קורה בגלל התנגשות בין התקני חומרה חדשים, אבל לא הוספתי כלום. ניסיתי גם לנתק כל אחד מהמרכיבים לראות מה ממנו אולי גורם להתנגשות וזה לא עזר. (בדיעבד, אולי זה היה הספק שגרם לבעיות, למרות שנראה שהוא עבד. יכול להיות?)

בגלל זה החלטתי להחליף מחשב, אבל השארתי רכיבים כמו הכונן דיסקים, הפלופי וגם הספק.

כשהפעלתי את המחשב הוא בהתחלה עבד, נכנסתי ל BIOS לבדוק כמה הגדרות, ואיך שאני בודק המסך נכבה והמחשב כאילו ממשיך לעבוד.

כיביתי והדלקתי שוב, ושום דבר על המסך... חיכיתי דקה לראות מה קורה ו... הספק התפוצץ, עשן... בלגאנים.

בדקתי ששום דבר כמו הלוח אם או המעבד לא נשרפו, ולמראית העין הם נראים בסדר...

עכשיו, אני אקנה ספק חדש, אבל השאלה אם הספק התפוצץ בגלל שהיתה איתו בעיה ובגלל זה כל הבעיות קודם לכן, או שאני טיפש והייתי צריך להתאים כל מיני מתחים ואני לא יודע מה ובגלל זה הספק נשרף... אין לי מושג. ואם כן, איך אני מתאים את הספק החדש שהכל יהיה בסדר?

מקווה שתוכלו לעזור לי, אני ממש אודה למי שיענה לי.

דברים נוספים שחשוב לדעת

* הספק הוא ATX 400W.

* גם אחרי שהספק נשרף, הוא עדיין ממשיך לעבוד! המאוורר עובד וכשעושים בדיקה עם הספק והלוח אם הנורה על הלוח דולקת.

* המחשב החדש יש לו לוח אם של GIGABYTE, מעבד INTEL PENTIUM D

* במארז החדש שקניתי היה מאוורר עם כבל כח מפוצל ל2 יציאות. זכר ונקבה. את הזכר מהמאוורר חיברתי ליציאת נקבה שבאה מכיוון הפאנל הקדמי של המארז (כנראה של הנורות והספיקר וכל אלה) ואת הנקבה מהמאוורר לאחת מה"זרועות של ספק הכוח". עשיתי את זה לא כי הייתי בטוח בעצמי, אלא כי הנקבה היחידה בין כל הרכיבים היתה מה שאמרתי. המאוורר של המארז עבד והנורות דלקו. אולי לא הייתי צריך לחבר את הדברים האלה למה שחיברתי

* אולי העומס על הספק היה גדול מדי? הוא היה מחובר ל-20 פין + 4 פין ללוח אם, CDROM, כ. דיסקטים, מאוורר מארז שמחובר לנורות, הארד דיסק.

מקווה שסיפקתי את כל הפרטים הדרושים... ומקווה שתוכלו לעזור לי. תודה על הסבלנות לקרוא הכל

אורי.

פורסם

גם מבלי ליקרוא את כל המגילת אסתר שרשמת (למרות שקראתי) אפשר היה להניח שהשתמשת בספק ג'נרי זול של חברה לא מוכרת, הבלאי של ספקים כאלה נמוך יותר מאשר הספקים הנורמלים... ואני חושב שיחסית יצאת בזול שהספק לא לקח איתו עוד רכיב חומרה אחר כמו לוח אם או כרטיס מסך או הארד דיסק כי זה מה שספקים כאלה עושים כשהם מתים.

אני מציע שתשאל בפורום ספקי כח איזה ספק ליקנות בתקציב שתוכל להשקיע

ולגבי ההתאמה של המתחים אין שום התאמה מיוחדת שצריך להגדיר, בסה"כ צריך לחבר הכל כמו שצריך וזהו זה

פורסם
  • מחבר

MeTaLhAmMeR, תודה רבה על התגובה שלך.

קודם כל אתה צודק. הספק הוא ספק זול של חברה לא מוכרת (אגב, כמה כבר כדאי להשקיע בספק כוח? כולה קופסה חשמלית...)

וברור לי שאני צריך לקנות ספק חדש, השאלה היא (וזאת הסיבה ל"מגילת אסתר") אם בגלל הספק לא רואים כלום על המסך (קרה גם במחשב הזה וגם בקודם) או שיש מצב שזה משהו אחר?

פורסם

זאת לא "כולה קופסא חשמלית", כשהתחלתי לפני כמה שנים להתעסק בכל העסק הזה הבנתי למה הספקים הזולים/ג'נריים/לא מוכרים הם פשוט זבל וזה מסיבה שהם פשוט לא מחזיקים המון זמן וכשהם מתים הם לוקחים איתם עוד משהו לפעמים, ברוב המקרים שיצא לי ליראות אצל חברים או משפחה וכ'ו הלוח אם הוא מי שהיה מת עם הספק בד"כ.

אני מציע שאו שתבדוק את הספק על מחשב אחר שאתה יודע שעובד כמו שצריך רק ככה תוכל לבדוק אותו לדעתי, זה בדיוק מה שהיו עושים במעבדה אם חשבת לשלוח אותו לשם, או שתנסה להוציא את הכרטיס מסך לגמרי מהלוח אם וליראות אם יש צפצוף, אם יש אז יכול להיות שצריך לפנות לכיוון אחר ולאו דווקא הספק, תתחיל לנתק הכל הכל (חוץ מהמעבד) ותחבר מחדש ותדליק שוב, אם לא עובד תשאיר רק את הרכיבים החיוניים מחוברים ללוח אם: מעבד, זכרונות, כרטיס מסך, בלי HD ובלי שום דבר מאחורה מלבד החשמל מחובר

פורסם

ספק כוח מה שלא היה לא מתפוצץ כך סתם וזה לא קשור לשינוי רכיבים במחשב.

יכול להיות ששינתה את המתח מאחורי בספק בלי כוונה זו דעתי

פורסם

ספק כוח מה שלא היה לא מתפוצץ כך סתם וזה לא קשור לשינוי רכיבים במחשב.

יכול להיות ששינתה את המתח מאחורי בספק בלי כוונה זו דעתי

הוא כבר נתן את הסיבה ספק ג'נרי אין מה לנסות למצוא אשמים

לפותח התרד אתה יכול לקחת FSP 350GLN הוא יחזיק לך מצויין את המערכת http://tms.co.il/product_info.php?products_id=2973

פורסם

אמרת שיש לך אפשרות לבדוק אצל מחשב אחר,

אם כן - פשוט קח את הספק של המחשב האחר ותרכיב למחשב שלך לבדיקה.

אם המחשב יעלה - קנה ספק חדש.

אם המחשב לא יעלה - או שאחר הרכיבים שהשארת לפני זה לא בסדר (פלופי וכו'), או שהספק + רכיב אחר לא בסדר (שרף איתו משהו).

פורסם

זאת לא "כולה קופסא חשמלית", כשהתחלתי לפני כמה שנים להתעסק בכל העסק הזה הבנתי למה הספקים הזולים/ג'נריים/לא מוכרים הם פשוט זבל וזה מסיבה שהם פשוט לא מחזיקים המון זמן וכשהם מתים הם לוקחים איתם עוד משהו לפעמים, ברוב המקרים שיצא לי ליראות אצל חברים או משפחה וכ'ו הלוח אם הוא מי שהיה מת עם הספק בד"כ.

בנוסף, הם גם לא מעבירים מתח יציב ומדויק וזה גורם לשגיאות ולבלאי של הרכיבים, מנסיון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים