פורסם 2007 במרץ 2918 שנים אתה אוכל בשר בלי לחם???גם אני אוכל בשר בלי לחם.. (חוץ מהמבורגר).אתה רוצה להגיד לי שאתה אוכל סטיייקים או צלי או עוף עם לחם? למה? זה מיותר ולא קשור אחד לשני, סתם מקלקל את הטעם של הבשר.
פורסם 2007 במרץ 2918 שנים אני גם מסכים שמי שלא שומר לא ישמור - ולא נכנס לאף אחד לגרון - אבל אם הם רוצים לחייב למכור חמץ בפסח (נניח בסופר ) אז זה מפריע לי כי אז אני אפגע מזהצריך למצוא פתרון עדיף פארטו (למי שמבין פה טיפה כלכלה)למי שלאhttp://en.wikipedia.org/wiki/Pareto_efficiency
פורסם 2007 במרץ 2918 שנים אתה מוזמן לשאול רב (בנושא הזה לפחות אני שאלתי רב- סתם עניין אותי)אישית אני חושב שאתה לא הבנת אותו אבל אם זה באמת מה שהוא אמר,אז תגיד לו בשמי להפסיק למכור שטויות לאנשים, שיפתח ספר וילמד מחדש.
פורסם 2007 במרץ 2918 שנים אני גם מסכים שמי שלא שומר לא ישמור - ולא נכנס לאף אחד לגרון - אבל אם הם רוצים לחייב למכור חמץ בפסח (נניח בסופר ) אז זה מפריע לי כי אז אני אפגע מזהצריך למצוא פתרון עדיף פארטו (למי שמבין פה טיפה כלכלה)למי שלאhttp://en.wikipedia.org/wiki/Pareto_efficiencyאו שhttp://he.wikipedia.org/wiki/%D7%99%D7%A2%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%AA_%D7%A4%D7%90%D7%A8%D7%98%D7%95
פורסם 2007 במרץ 3018 שנים אישית אני חושב שאתה לא הבנת אותו אבל אם זה באמת מה שהוא אמר,אז תגיד לו בשמי להפסיק למכור שטויות לאנשים, שיפתח ספר וילמד מחדש.אני מבין שאתה כבר בדקת עם רב?
פורסם 2007 במרץ 3018 שנים כן.כמו כן...שמות פרק י"ב פסוק ט"ו:טו "ש??ב?ע?ת י?מ?ים, מ?צ?ו?ת ת??אכ?לו?--א?ך? ב??י?ו?ם ה?ר?אש?ו?ן, ת??ש??ב??יתו? ש???א?ר מ?ב??ת??יכ?ם".שמות פרק י"ב פסוק י"ט:יט "ש??ב?ע?ת י?מ?ים--ש??א?ר, ל?א י?מ??צ?א ב??ב?ת??יכ?ם: כ??י כ??ל-א?כ?ל מ?ח?מ?צ?ת, ו?נ?כ?ר?ת?ה ה?נ??פ?ש? ה?ה?וא מ?ע?ד?ת י?ש??ר?א?ל--ב??ג??ר, ו?ב?א?ז?ר?ח ה?א?ר?ץ".שמות פרק י"ב פסוק כ':כ "כ??ל-מ?ח?מ?צ?ת, ל?א ת?אכ?לו?; ב??כ?ל, מו?ש??ב?ת?יכ?ם, ת??אכ?לו?, מ?צ?ו?ת".שמות פרק י"ג פסוק י"ז:ז "מ?צ?ו?ת, י?א?כ?ל, א?ת, ש??ב?ע?ת ה?י??מ?ים; ו?ל?א-י?ר?א?ה ל?ך? ח?מ?ץ, ו?ל?א-י?ר?א?ה ל?ך? ש??א?ר--ב??כ?ל-ג??ב?ל?ך?".דברים פרק ט"ז פסוק ד':ד "ו?ל?א-י?ר?א?ה ל?ך? ש??א?ר ב??כ?ל-ג??ב?ל?ך?, ש??ב?ע?ת י?מ?ים; ו?ל?א-י?ל?ין מ?ן-ה?ב??ש??ר, א?ש??ר ת??ז?ב??ח ב??ע?ר?ב ב??י?ו?ם ה?ר?אש?ו?ן--ל?ב??ק?ר".
פורסם 2007 במרץ 3018 שנים ז"א שאסור לך ללכת ברחוב ולראות מישהו אוכל חמץ? - הרחוב שלך?הכוונה היא לשטח שבאחריותך/בעלותךואם האדם גוי אז גם לו אסור?ובחו"ל מותר לך חמץ? - זה לא גבולךאני מבין שהרב שלך הוא גדול הפוסקים ואף אחד לא חולק עליו - אבל היהדות רצופה במחלוקות
פורסם 2007 במרץ 3018 שנים ז"א שאסור לך ללכת ברחוב ולראות מישהו אוכל חמץ? - הרחוב שלך?שמות פרק י"ב פסוק כ':כ "כ??ל-מ?ח?מ?צ?ת, ל?א ת?אכ?לו?; ב??כ?ל, מו?ש??ב?ת?יכ?ם, ת??אכ?לו?, מ?צ?ו?ת".בכל מושבותיכם נאמר והרחוב הוא חלק ממושבותכם. ועוד שכך אתה עובר על איסורבל יראה. או שמא אצלך הראיה נגמרת כשאתה יוצא מהבית?.הכוונה היא לשטח שבאחריותך/בעלותךשמות פרק י"ב פסוק כ':כ "כ??ל-מ?ח?מ?צ?ת, ל?א ת?אכ?לו?; ב??כ?ל, מו?ש??ב?ת?יכ?ם, ת??אכ?לו?, מ?צ?ו?ת".גם גבולך וגם גבול אחרים וגם רשות הרבים. לכן מאמר מושבותיכם.ועוד נכתב בספר שולחן ערוך סימן תמ סעיף ודבאמת שם "גבול" אינו על השייך להאדם ביחוד, וכל התנ"ך מלא מזה, כמו: "גבול ישראל", וכן "השם גבולך שלום", וכן "מקצה גבול מצרים", וכן "גבול ארץ אדום" שהכוונה על כל המדינה כולה. והכא נמי פשטא דקרא "לא יראה בכל גבולך" כלומר "בכל המדינה".ואם האדם גוי אז גם לו אסור?שאלה טיפשית אני אתן לך לנסות לענות עליה לבד. אם בכל זאת אתה תתקשה, נסה להיזכר למי ניתנה התורה ומי מצווים עליה.ובחו"ל מותר לך חמץ? - זה לא גבולךאסור לך. בל יראה ובל ימצאאני מבין שהרב שלך הוא גדול הפוסקים ואף אחד לא חולק עליו - אבל היהדות רצופה במחלוקותמחלוקות לשמה. אבל אם לא לשמה אסורה.אם התורה אמרה לא יראה ולא ימצא ואתה מנסה למצוא פרצות, זה לא לשמה.
פורסם 2007 במרץ 3018 שנים אתה פולט שטויות בקצב מסחרר סייג לחוכמה שתיקה. עשית את זה יפה עד עכשיו ממליץ בחום שתמשיך עם זה
פורסם 2007 במרץ 3018 שנים שומר מאז ומתמיד ולמה כל הזמן יש את הקטע של הדתיים שחורים ורעים למה שוללים אותם לכל החיים תזרמו די כבר עם השנאה זאתי בגלל שנאת חינם נחרב בית המקדש יהודים לא משנה איזה.. תנסו לאהוב ולא לשנוא חג פסח כשר ושמח לכל בית ישראל
פורסם 2007 במרץ 3018 שנים שומר מאז ומתמיד ולמה כל הזמן יש את הקטע של הדתיים שחורים ורעים למה שוללים אותם לכל החיים תזרמו די כבר עם השנאה זאתי בגלל שנאת חינם נחרב בית המקדש יהודים לא משנה איזה.. תנסו לאהוב ולא לשנוא חג פסח כשר ושמח לכל בית ישראל וזה רע שבית המקדש נחרב כי? :s05: ומספיק לנסות לקשר דברים כמו "אהבה" ל"אלוהים" או דברים כאלו. והשנאה לא מגיעה ממניעים אנטישמיים, זאת לא שנאת חיים. ופסח שמח.
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.