עבור לתוכן

צריך עזרה במציאת עדכון BIOS ללוח ישן

Featured Replies

פורסם

מדובר בלוח אם של PCPARTNER לפנטיום 3.

בהפעלת המחשב מופיע בפינה:

694ס-696b-6a6ljprac-00

ניסיתי לבדוק באתר של PCPARTNER ולא ממש הצלחתי למצוא BIOS לזה.

מישהו יכול אולי לעזור לי למצוא את העדכון הספציפי שאני צריך?

פורסם

גם לפנטיום 3 שלי יש לוח של pcpartner

רציתי לדעת איזה לוח יש לי , פירקתי את הלוח לגמרי ולא מצאתי שום רמז .

יצרתי קשר באימייל עם pcpartner , והם ביקשו ממני לשלוח להם איזה קוד שרשום על הלוח

לא הבנתי איזה קוד בדיוק , אז רשמתי את כל הקודים שרשומים על הלוח (מקדימה ,ומאחורי הלוח) , ושלחתי להם .

הם זיהו את הלוח ואמרו לי שהביוס שלי הוא הכי עדכני ואין טעם לעדכן ביוס .

והקוד שמופיע בעליית המחשב הוא הקוד של הביוס .

פורסם

אתה בטוח שהקוד ביוס שרשמת הוא נכון? הרצתי חיפוש על 696b-6a6ljprac ולא מצאתי כלום, אבל אם במקום 696b נרשום 694x נקבל הרבה תוצאות ואז יהיה אפשר לזהות וודאית את הלוח, ובאמת גם רשמת שם משהו עם 694. אז בבקשה תבדוק שוב את הקוד כי זה מאוד יעזור.

פורסם
  • מחבר

מכניס תיקון:

694X-686B-6A6LJPRAC-00

פורסם

זה באמת עזר יותר. אני רואה 2 לוחות של החברה הזאת שמזוהים ע"י אותו קוד, לשניהם יש אותו צ'יפסט וההבדל היחיד שאני רואה בינהם הוא הגודל, אחד ATX והשני Micro ATX, והכי טוב: שניהם משתמשים באותו ביוס. אני לא יכול לתת לך לינק ישיר להורדה של הביוס אז לך לכאן:

http://www.pcpartner.com/download.php?category_id=20051110113940-295715

תבחר ב-CPU Type את Socket 370 (פנטיום 3) ותלחץ Go. מהרשימה שתהיה לך תבחר אחד מהשניים התחתונים עם הצ'יפסטVIA PM133 (ProSavage) (VT82C686A/B). שניהם יובילו אותך להורדה של אותו ביוס והתכנת פלאשינג שלו.

2 המלצות:

1) תבדוק ב-CPU-Z (או בהפעלה של המחשב אם מציג) את גרסת הביוס שלך כדי אולי לחסוך לך פלאשינג מיותר.

2) אם אתה כן מעדכן בכל זאת, תשמור גיבוי של קובץ הביוס הנוכחי על דיסקט או משהו כדי שבמקרה ומשהו ישתבש תוכל לשחזר את הביוס.

בהצלחה!

פורסם
  • מחבר

זה לא הלוח

ללוח שלי אין כרטיס מסך מובנה

ויש לו שני סוקטים 370 והמיושן יותר....

גם הMODEL NUMBER נראה לא קשור

פורסם

מאיפה הבאת שללוחות שם יש כרטיס מסך מובנה? אם לפי ה-Pro Savage אז תדע שזה לא בהכרח קשור.

ומה התכוונת בדיוק במשפט:

ויש לו שני סוקטים 370 והמיושן יותר....

?

פורסם

טוב לא יכול להיות שיש לו גם סוקט 370 וגם סלוט 1, או זה או זה.

בכל מקרה, נראה לי שאין עדכון ביוס ללוח שלך. תסתכל באתר הזה: http://www.elhvb.com/mboards/vtech/strings/viabios.html ברשימה של Apollo 133A ותראה שם כמה לוחות עם אותו קוד אבל כולם עם אותו צ'יפסט. אם תסתכל באתר מההודעה הקודמת ותלך ללוחות האחרים שמשתמשים בצ'יפסט הזה (לא השניים שמלטה) תראה שיש שם עדכוני ביוס שונים ללוחות עם Clock Generator שונים, אף אחד מהם לא מתאים ללוח שלך אבל. באתר שנתתי כרגע כל הלוחות עם הקוד הזה מופיעים עם W83194R-39B בעוד שבאתר יש רק ל-W83194R-39A או אחרים, ובכל מקרה נראה שהתאריך ביוס שיש ללוחות האלה (24 לאוגוסט 2001) עדכני יותר מכל דבר אחר שיש באתר של החברה.

עדכונים:

הלוח שלך הוא בכלל של חברת SuperGrace במקור, שנקנתה ע"י PCPartner. סתם לידע כללי...

ויש מצב שתוכל למצוא את המודל של הלוח ממש בקטן איפשהו ליד הסלוט ISA.

פורסם
  • מחבר

אז זהו שיש לו את שני סוגי הסלוטים (אם אפתח אותו אוכל לשלוח לך תמונה אם תרצה).

מצאתי עוד כמה אופציות באתר של PCPARTNER אבל הבעיה שרק הצ'יפסט נראה דומה, אבל הMODEL שונה לגמרי....

בכל מקרה ניסיתי לשלוח אליהם אימייל נראה אם זה יעזור במשהו.

האתר שהבאת לי עכשיו לא מכיל קישורים להורדה בכלל....

פורסם

האתר שהבאתי לא היה אמור להכיל קישורים...

בקשר לסלוט 1: בדוק שאין את זה בלוח. הצ'יפסט זה אפולו 133, כלומר FSB של 133 מה"צ, סלוט 1 לא תומך בזה. גם בעיון במדריך של הלוח כמו שאתה עשית כתוב בבירור שהוא סוקט 370. לפי דעתי אתה מתבלבל עם הסלוט ISA.

בכל מקרה אני חושב שעליתי על איך למצוא את המודל המדויק של הלוח, כמו שאמרתי תחפש בפינה השמאלית התחתונה של הלוח, לא רחוק מהסלוט ISA (למקרה שאכן התבלבלת: הסלוט הכי תחתון, השחור) איזשהו כיתוב בקשר למודל של הלוח. משהו בפורמט כזה: 35-XXXX-XX-XX (ה-35 מצד שמאל! זה לא יוצא טוב כאן) אח"כ חפש באתר של החברה קובץ מדריך שהשם שלו זהה לחלק מהכיתוב הזה. לדוגמה הקובץ מדריך שאני הורדתי הוא בשם 913x0.pdf והוא תואם ללוח עם מודל 35-C913-X0-XX וזה אפילו מופיע בתמונת תיאור של הלוח במדריך.

פורסם
  • מחבר

למרות שאתה מתעקש אני מכיר את הלוח שלי, יש בו גם SOCKET 370 וSLOT1 וגם תושבת אחת של ISA.

אני מכיר את החומר, לכן אל תנסה ליחס לי התבלבלויות פשוטות כאלו. (טוב אז הייתה לי אתמול טעות בהעתקת הMODEL NUMBER, אבל זה לא הופך אותי לטמבל).

פורסם

חס וחלילה, לא אמרתי שאתה טמבל וכמובן שאני לא חושב כך. אבל קורה שאנשים טועים, גם אני אישית טעיתי בהודעה הקודמת שלי במשהו...

אני דוקא מאוד אשמח לראות תמונה של הלוח, נראה לי מוזר מאוד שיהיה לוח עם 2 החיבורים אבל אם אתה מתעקש אז כנראה שאתה באמת צודק.

ובכל מקרה, נסה לברר את המודל של הלוח כמו שאמרתי, אם תצליח למצוא אותו נראה אם יש ביוס או לא.

פורסם
  • מחבר

טוב, אולי מחר אתעסק עם המחשב מבפנים אז אוכל אולי לצלם.

אני גם מקווה שאקבל תשובה מועילה על האימייל.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, פתחתי את המחשב וחיפשתי זכר למספר סידורי כלשהוא ולא מצאתי

כמו שאמרתי, הנה כמה תמונות של הלוח, תנאי התאורה היו גרועים אבל הרעיון הכללי מובן:

[attachment deleted by admin]

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים