עבור לתוכן

פוטנציומטרים, מה לבחור?

Featured Replies

פורסם

ראיתי באתר ביקורת על פאנל ששולט בעוצמת האור במארז לפי RGB, ודיי נדלקתי על הרעיון.

אני מעוניין לעשות כזה דבר (לקנות 3*3 לדים מכל צבע ולחבר בכמה מקומות במארז), עם פוטנציומטרים.

שקלתי לשים קודם נגדים של 470 אום ואחריהם פוטנציומטר, השאלה איזה צריך? יש הבדלים בניהם?

פורסם

קיימים הרבה סוגים של פוטנציומטרים, כולם מתחילים מהתנגדות שקרובה ל0 בנקודה הנמוכה ביותר ויכולים להגיע להתנגדויות ענקיות בנקודה הגבוהה ביותר.

אם נניח שמקור המתח שלך הוא 12V פונטנציומטר של 2M אום יספיק. שים לב שהנגדים שלך (ה470 אום) מסוגלים לעמוד בחום הרב שיבצר אם הפוטנציומטר יהיה במינימום (תשאל את המוכר בכמה וואטים של חום הנגד יכול לעמוד).

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה,

בכמה וואט הם אמורים לעמוד? (כדי שאני אדע אם לקחת או לא :silly:)

כרגע יש לי כ10 נגדים של 470 אום, איך אני יודע בכמה וואט הם עומדים? (פס זהב בסוף)

פורסם

מה הזרם ב12V של הספק שלך?

פס הזהב אומר לך עד כמה הם יכולים לסטות מהערך שלהם (זהב = עד 5% סטייה וכסף = עד 10% סטייה).

נגדים "רגילים" בדרך כלל עומדים ב5-10W (תקנו אותי אם אני טועה) והם לא יספיקו לך.

יש נגדים גדולים יותר שעמידים ביותר חום, בדר"כ הם מלבניים וצבועים בלבן. מאחר שהם גדולים יותר (=יותר מקום) כתוב עליהם גם בכמה חום הם יכולים לעמוד.

אין בעד מה :)

פורסם
  • מחבר

הזרם הוא 20A (?) אבל אני הולך להחליף לליברטי 400, אולי זה משתנה.

שוב תודה על המידע ;D

פורסם

12V ב20A?...

אני לא יודע איך לחשב את זה בדיוק, חכה למישהו שמבין קצת יותר... אולי יש אפשרות לעקוף את המגבלה הזו בלי שתצתרך להביא כמה נגדי ענק...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים