עבור לתוכן

חייב עזרה דחוף, המעבד שלי לוהט (יש אפילו ריח של אש).

Featured Replies

פורסם

שלםו לוכולם, בשל לחץ כתבתי ת ההודעה הוז במהירות, מקווה שתבינו את כולה.

תוך כדי כתיבת נושאים בפורומים השונים כאן ותוך כדי חיפוש אחר הגורם המכריע לאיטיות המחשב שלי מצאתי שהטמפרטורה של המעבד שלי גבוהה מהרגיל.

משום מה, לפני זמן לא קצר הרחתי ריח של אש יוצא לי מהמחשב. היום, כול פעם שאני פותח את המחשב יש ריח של כאילו נשרף לי החדר. בהתחלה, חשבתי שזה בגלל שהמארז דפוק או לא יודע מה.. היום שאני מנסה לחשוב זה נשמע מפחיד.

פתחתי את הEVEREST והוא הציג לי שהמעבד שלי על 59 מעלות (Amd Athlon 64) הנה הניתוח של אוורסט:

--------[ Sensor ]------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sensor Properties:

Sensor Type ITE IT8712F (ISA 290h)

GPU Sensor Type National LM89 (NV-I2C 4Ch)

Motherboard Name Gigabyte K8NF / K8N Pro-SLI / K8NS / K8N-SLI / K8N Ultra / K8NXP Series

Chassis Intrusion Detected Yes

Temperatures:

CPU 54 °C (129 °F)

GPU 57 °C (135 °F)

GPU Diode 68 °C (154 °F)

GPU Ambient 52 °C (126 °F)

WDC WD1600JB-00REA0 46 °C (115 °F)

Cooling Fans:

CPU 45 RPM

Voltage Values:

CPU Core 1.41 V

+3.3 V 3.36 V

+12 V 11.46 V

DIMM 2.64 V

Debug Info F EC FF FF

Debug Info T 25 54 73

Debug Info V 58 A5 D2 7F B3 7D B4 (77)

עכשיו, כשKSP ליד הבית שלי, אני יקנה כול מאוורר וכול מה שנחוץ להחזיר את המחשב שלי לחיים.

לדעתי, חלק גדול מהטמפרטורות האלו נובעות מסידור חרא של הכבלים, כי בדיוק לפני זמן לא קצר הרכבתיעל המחשב כונן קשיח חדש של IDE וייתכן שבגלל ששמתי אותו, יצרתי בעיה במערכת האיוורור. בקיצור, אני יקנה מאווררים, יזרוק את המארז, יקנה ספק כוח.. כול מה שתגידו העיקר להזחיר אותו לחיים (מאווררים ספקיםומארזים תמיד אבל תמיד יהיו שימושיים :) ).

פורסם

אתה יודע איך לנקות ולהחליף משחה תרמית?

פורסם
  • מחבר

אני יקרא את המדריך ויעשה את זה..

אבל יש עוד משהו שמומלץ לעשות?

אני מחזיק בRaidmax Scorpio 868 שמגיע עם ספק 400W, יש צורך בלהחליף אחד מהם\לקנות מאווררים חדשים?

או, לקחת את הכבלי IDE ולעשות אותם מעוגלים כדי לא להרוס את זרימת האוויר?

הכול אני יידע לעשות אם אני יצטרך. ;)

פורסם

איזה גוף קירור יש לך עכשיו למעבד?

פורסם

כן, יש הרבה מה לעשות.

טוב ראשית תבדוק ויזואלית שכל המאווררים עובדים, כולל של הספק.

על הדרך סדר את הכבלים בפנים המארז וארגן אותם טוב (אזיקונים או איזולירבנד מה שיש).

נסה להריח מהיכן בא הריח בתוך המארז, אם יש צורך פרק קצת חלקים עם שתגיע למקור הריח.

נקה את כל המארז כולל המאווררים מאבק, ושמן אותם.

נקה את המשחה התרמית והחלף בחדשה.

כמובן אם אתה מגלה מאוורר לא עובד לאחר שניקית ושימנת, החלף אותו.

פורסם
  • מחבר

מה שמגיע עם המארז בלבד.

"PSU 400 Watt PFC+SATA + 24pin + 120mm

Case Fan Original Raidmax 120MM Fan"

http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_280_993&products_id=5506

[br]פורסם בתאריך: 27.03.2007 בשעה 00:47:51

כן, יש הרבה מה לעשות.

טוב ראשית תבדוק ויזואלית שכל המאווררים עובדים, כולל של הספק.

על הדרך סדר את הכבלים בפנים המארז וארגן אותם טוב (אזיקונים או איזולירבנד מה שיש).

נסה להריח מהיכן בא הריח בתוך המארז, אם יש צורך פרק קצת חלקים עם שתגיע למקור הריח.

נקה את כל המארז כולל המאווררים מאבק, ושמן אותם.

נקה את המשחה התרמית והחלף בחדשה.

כמובן אם אתה מגלה מאוורר לא עובד לאחר שניקית ושימנת, החלף אותו.

למה הכוונה המאוורר לא עובד? הם כולם מסתובבים אם זו השאלה..

את כול השאר אני יעשה מחר על הבוקר. אני יילך לK.S.P לקנות משחה תרמית (יש להם? מה מומלץ?) ויחליף אותה. אם יש צורך בהוספת מאורר תגידו.

פורסם

תבדוק בדיוק איפה הבעיה כמו ש-zam אמר,

תנקה אבק, תסדר את כל הכבלים

וכדאי שתחליף את הגוף קירור של המעבד אם תגלה שהבעיה באמת בו

פורסם

כרגע אני לא ממליץ להשתולל, למרות שאתה נשמע טיפה לחוץ.

אם כל המאווררים עובדים אז זה טוב.

נסה להריח מאיפה בא הריח השרוף.

משחה מומלצת... silver 5 טובה, אני אישית משתמש ב- MX-1.

פורסם
  • מחבר

אוקיי..

אז אני יפתח את המחשב בבוקר עם נייר סופק יעיף את כול האבק מהמחשב.

אח"כ אני יוציא את כול המאווררים אחד-אחד וימרח אותם במשחה תרמית (עפ"י המדריך למריחה נכונה של משיחה תרמית באתר).

כמו כן,אני יעגל את כבלי הIDE (עפ"י המדריך לעיגול כבלי IDE שכתוב באתר) או שאקנה כבר כבל מעוגל כזה (ראיתי שמוכרים בציודי מודינג למיניהם).

אני יקנה גם אזיקונים ודברים דומים לשם סידור הכבלים. השאלה היא.. איך אני יודע אם הכבלים מסודרים או לא? מה הם לא צריכים להיות?

הנה החומר שרשמתי לי לקנות לשם כול הדברים הכתובים לעיל:

1.אלכוהול חזק (70% +)

2. קסמי אוזניים מפלסטיק מצופים צמר גפן

3. צמר גפן (נ.ב מי שכתב את המדריך למשחה התרמית כתב "צמת גפן" או משהו כזה.. זה הצחיק אותי בהתחלה)

4. משחה תרמית - מומלץ Silver 5 אולם גם Mx-1 טוב

5. סכין יפנית

6. מברג

7. צלעות קירור

8. מסקנטייפ

9. אזיקונים

אם יש עוד משהו שאני יצטרך תגידו. פשוט אני די מתעצבן עכשיו שאני קולט שכנראה כול הקטע הזה שהמחשב שלי מריח כאילו יצא מהמשרפות זבל בחירייה בא בגלל איזה עלייה קטנה בטמפ' של המעבד.. אולי אפילו כול האיטיות הפתאומית הזו של המחשב.

פורסם

רק משהו קטן. משחה תרמית שמים בין השבב (cpu, gpu, nb) לבין גוף הקירור שלו,

ולא במאווררים.

ובקשר לניקוי המשחה הישנה, עזוב אותך ממה שרשום, צמר שממר. קח בד נקי או נייר סופג.

כמו כן, אלכוהול 96% בשופרסל 23 ש"ח.

כבלים מסודרים הם כבלים שלא מפריעים לזרימת האויר במארז.

להבדיל ממה שרשום במדריך לניקוי מאווררים, שימון מאוורר נעשה ע"י שמן (מכונות) ולא ע"י WD40

פורסם
  • מחבר

אוקיי..

כעיקרון הצלחתי לתקן את הטמפ'.. פשוט פתחתי את המארז, הוצאתי את המאוורר של המעבד וניקיתי אותו (אין לך מושג כמה אבק היה שמה.. טונות) ואז מ59 מעלות הוא ירד ל37 מעלות. רק עכשיו נשאר לי לנסות להוריד את הטמפ' של הכרטיס מסך (50 מעלות) נראה לי אני פשוט ירכיב עליו מאוורר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים