עבור לתוכן

איך עדשת הקיט שבאה עם הD80?

Featured Replies

פורסם

מישהו יודע? איך היא בהשוואה לעדשות קיט אחרות?

מה המחיר שלה בנפרד מהמצלמה? האם שווה לקחת אותה כחלק מהקיט או להשקיע בעדשות אחרות כדוגמאת ה17-70 של סיגמה או ה APO 70-300?

פורסם

ה18-135 הזו לא משהו לדעתי.

יש לה יותר עיוותים מרחביים מל18-70 וגם רמות CA גבוהות יותר (ב18-135 זיהיתי את הCA בבירור לעומת ה18-70 שבה הייתי צריך לחפש בשביל לראות).

אני הייתי לוקח את ה18-70 ובנוסף את ה70-300VR (או אם יש תקציב קטן יותר את הסיגמה 70-300 APO DG).

אפשרות נוספת (לצד הרחב בלבד כמובן) היא הטמרון 17-50 שהתגלתה כעצמית מצויינת -אבל חובה לבדוק כמה עותקים לפני הקנייה כי מסתבר שיש לעצמית הזו הרבה לימונים (עותקים לא חדים).

נ.ב: השיקול של ה17-70 מול ה18-70 הוא שיקול של האם אתה צריך את הפוקוס המהיר (של הניקון 18-70) או את הצמצם הפתוח יותר (אצל הסיגמה 17-70).

מבחינת איכות הן פחות או יותר אותו דבר -עם עדיפות לניקון.

פורסם
  • מחבר

חיפשתי קצת באינטרנט וגיליתי מידע על כמה עדשות שהפכו להיות ענייניות, הייתי רוצה לדעת עם מישהו יודע עליהן משהו...

קודם כל בצד הרחב ההתלבטות נשארה בין הסיגמה 17-70 לניקון 18-70

בקשר לצד ה"טלה" יש 3 עדשות שאני חושב עליהן כרגע:

70-300 APO

70-300 VR או שיש גם את ה VR II שאין לי מושג מה ההבדל בין שתיהן ( אשמח להסבר ממבינים )

טוקינה 80-400 שקראתי עליה דברים טובים בינתיים.

אין לי ממש מושג לגבי העדשות האלה ככה שאני אשמח להשוואה ממישהו שבאמת מבין, מחירים / איכות / אוטופוקוס / צמצמים, כל מה שידוע לכם.

תודה מראש, שבת שלום וחג שמח וכשר לכולנו (:

פורסם

בקשר לצד ה"טלה" יש 3 עדשות שאני חושב עליהן כרגע:

70-300 APO

70-300 VR או שיש גם את ה VR II שאין לי מושג מה ההבדל בין שתיהן ( אשמח להסבר ממבינים )

טוקינה 80-400 שקראתי עליה דברים טובים בינתיים.

ה-70-300 של ניקון עדיפה על הסיגמה. ביקורת תוכל לקרוא כאן. יש רק דגם אחד 70-300 VR II. לגבי הטוקינה אני לא יודע.

פורסם

ה70-300VR ממש מדהימה ומשתלמת מאוד למחיר שלה.

אני הייתי לוקח את ה18-70 בצד הרחב. (יש לי אותה כרגע) ה2.8 לא ממש נחוץ לי ..אולי רק בטלה של העצמית.

פורסם
  • מחבר

עם איזה גוף אתה מצלם?

פורסם

D50

פורסם
  • מחבר

ואיך העדשה? הייתי רוצה לשמוע עליה יותר... יש לך תמונות שצילמת איתה שאתה יכול להראות?

פורסם

אממ כרגע אין לי ממש (הכל בRAW, ללא עריכות -חזרתי היום מטיול של כמה ימים).

אני אשלח לך בהזדמנות.

העצמית עצמה סבירה, שיחזור הצבעים שלה טוב, הבוקה (כשיש.. די קשה להוציא ממנה) יפה מאוד,יש לה סך שמש ככה שפלייר ממש לא מהווה בעיה ועיוותים משמעותיים (מרחביים או של צבעים) לא ראיתי.

פורסם

הD80 באה בשלשה קיטים, 18-55 עצמית ממש לא מוצלחת (עדיין יותר טובה מה18-55 של קנון),

18-70 נחשבת למצויינת, ישנה האפלה בפינות אבל היא לא מורגשת מידי, אין יותר מידי בעיה עם פלייר, מאוד חדה,

18-135 נותנת טווח טוב, האפלה יותר מורגשת בפינות, פלייר מופיע כמעט בכל תמונה עם קצת שמש (בפריים),

בכלל, עצמית עם טווח גדול ללא מייצב זה פתח לבעיות.

לכן הכי מומלצת ה18-70, או אם יש כסף, אז לך על ה18-200, בעלת מייצב, מוצלחת מאוד ומאוד יקרה (עולה יותר מהמצלמה).

בקיצור לך על Canon ;)

פורסם

הבעיה בקנון, מעבר למצלמות המיניאטוריות שלהן, היא שאין להם עצמיות טובות לשוק המתחילים.. רק הHigh End זוכה אצלם לאפשרויות טובות.

אצל ניקון לעומת זאת, גם שוק פשוטי העם זוכה לעצמיות נחמדות (ע"ע 18-70,70-300VR,18-200VR ובכלל.. האפשרות שהם נותנים לאנשים להשתמש בעצמיות ישנות יותר.. בניגוד לקנון שמחדשים את הביונט מפעם לפעם ולא מאפשרים לעצמיות ישנות להתאים למצלמות חדשות).

ה18-200VR היא עצמית נחמדה מאוד לטיולים, אך כעצמית ALL-Around יש לה את בעית הצמצם הגבוה ,שמגביל אותה בתנאי אור קשים.

אני הייתי שוקל לבדוק בשוק היד שניה (ככה גם אני עשיתי ואני ממש לא מתחרט). יש שם הרבה מציאות והדוגמה הנפוצה היא ה18-70 ב1000 במקום 1800..

לצלמים מתחילים זה ממש יכול לעזור ולאפשר לקנות פלאש או חצובה למשל בנוסף במקום רק עצמית אחת מחנות וזהו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים