עבור לתוכן

צריך עזרה בנושא קירור

Featured Replies

פורסם

שלום

קניתי מחשב חדש ועכשיו אני רוצה להרכיב אותו. עכשיו פתאום אני מגלה את כל הקטע של הקירור של המחשב וזה נורא בלבל אותי.

להלן המפרט של המחשב :

1. לוח אם GigaByte GA945PS3

2. מעבד Pentium D 820 2800Mhz

3. דיסק קשיח Samsung 80GB 7200RPM ממשק SATA2

4. זיכרון Kingston DDR2 1024MB 667 Mhz

5. כרטיס מסך nVidia GeForce 7300GS 128MB

6. המארז HEC 6CS3-NPS (מארז ב-150 ש"ח עם מאוורר אחד נראה לי בלי פטנטים מיוחדים)

יש לי מאוורר של אינטל למעבד שבא ביחד איתו. הייתי בטוח שאני מרכיב אותו ישירות על המעבד וזה כל הסיפור עד שקראתי שאני חייב לשים משחה טרמית.

הסתכלתי על כל מיני מאמרים של קירור וראיתי המלצות למערכות קירור מתקדמות מאוד (ויקרות גם), הוספת מאווררים למארז מקדימה, מאחורה, בצדדים, גדולים, קטנים, מוציאים/מכניסים אוויר, קירור מים, קירור לזיכרון, קירור לכרטיס מסך, קירור להרדיסק מלמטה, מארזים יקרים עם פטנטי זרימת אויר "מעולים" כמו שהיה כתוב במפרטים ועוד מלא כאלה - צריך את זה בכלל??

אמרו לי ש"אם אתה לא עושה דברים לא מקצועיים כמו OC, מספיק HSF למעבד+גריז ב10 ש"ח והמאוורר או שניים שבאים עם המארז" - האם זה נכון?

ואם לא / אם אני כן רוצה לעשות בעתיד לפחות OC וכל מיני כאלה שמחממים את המעבד, עד כמה צריך להשקיע בקירור? ראיתי מערכות קירור ב400 500 ש"ח - ואם משקיעים בזה כדי לקרר אחרי ה OC שמחמם את הרכיבים - למה לא להשקיע את הכסף הזה בקניית מעבד יותר מהיר? לא יותר כדאי? :nixweiss:

אשמח אם מישהו שמבין יוכל לענות לי על אחת או יותר מהשאלות האלה.

פורסם

צריך לשפר את מערכת הקירור במחשב אם הרכיבים במחשב עובדים על טמפ' גבוהות מהמומלץ.

לדעתך השנייה

ראיתי מערכות קירור ב400 500 ש"ח - ואם משקיעים בזה כדי לקרר אחרי ה OC שמחמם את הרכיבים - למה לא להשקיע את הכסף הזה בקניית מעבד יותר מהיר? לא יותר כדאי?

לפעמים תוספת כסף למעבד מהיר יותר תהיה תוספת גדולה יותר (תלוי באופן יחסי) מאשר לקנות קירור טוב יותר שיתן תפוקה טובה יותר לOC , קירור יכול גם לעבור לכל מעבד שתשדרג לאותו מחשב ואפילו למערכת מחשב אחרת (יש מערכות קירור שמתאימות למס' סוגי סוקטים).

פורסם

אם אתה לא מתכנן OC אז הקירור שהגיע עם המעבד והמארז מספיק...

ואפילו אם אתה מתכנן OC - בד"כ הקירור סטוק שאתה מקבל מספיק כדי לבצע באופן מסויים, לא דברים מטורפים אבל אפשרי מעט OC..

בראל.

פורסם

ודרך אגב הקירור שאתה מקבל מאינטל הוא בא כבר עם משחה טרמית עליו אז לא צריך למרוח עוד

פורסם

ה 820 הוא תנור לא קטן.

במערכות המבוססות על 820 הייתי ממליץ שלא להשתמש בקרור סטוק, אפילו ללא אוברקלוק. אולי הקרור המקורי יספיק, אבל כשהמאוורר שלו יתחיל להשתולל הוא ירעיש.

בכלל, אם רק קנית את החלקים, אפשר בתקציב די דומה לעבור למערכת AMD X2 שתהיה טובה יותר מהמערכת שאתה קנית והרבה יותר קרירה.

אם עדיין אפשר להחליף את המעבד ולוח האם שקנית, הייתי רץ לעשות את זה.

לדוגמא:

לוח:

http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=3173&Pname=albatron

מעבד:

http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=2197&Pname=AMD%20ATHLON%2064%20AM2%20-%20DUAL%20CORE

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים