עבור לתוכן

קניתי מחשב חדש ואני לא ממש מרגיש הבדל גדול בביצועים...

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

שמע אחי (פותח הדיון) אני גם עם 6300 עם ג'יגה DDR2 667MHZ ולפני זה היה לי פנטיום 4 פרסקוט 3.0GHZ עם ג'יגה DDR1 400 ואני אישית מרגיש שינוי עצום...אולי כי אתה לא מישתמש ממש במחשב כלומר אתה לא מעמיס עליו בצורה משמעותית...אבל תראה דוגמא ממני:

אני מפעיל הרבה דברים במקביל ועם הפנטיום 4 עד שהוא היה מגיב להכול ומהירות הפתיחה של כול תוכנה ומהירות המעבד בניהם היו משמימות....פשוט למות כמה זה היה איטי ביחס ל6300..

אני מפעיל במקביל: מדיה פלייר. אימיול (שזה לבד מכביד מאוד) אייסי. מסנג'ר. בדרך כלל שני אקספולוררים פתוחים ולפעמים גם את הנרו לצרוב...

ועוד אמרו לי שאני בקושי מנצל את המעבד הזה...אם אתה תפתח וורד מדיה פלייר ועוד משהו קטן ברור שאתה לא תרגיש שינוי מטורף כי גם לפני זה לא הישתמשת בהרבה דברים במקביל אז אתה לא תרגיש הבדל משמעותי...אבל אם פעם הייתה כמוני (פותח הרבה תוכנות במקביל) וגם עכשיו הייתה עושה את זה הייתה מרגיש שינוי משמעותי במיוחד...

בסדר גם אני פועל עם אימיול מדיה פלייר מסנג'ר וגם משחק בדיילי אבל מה שאני רואה ב"מנהל המשימות" לגבי השימוש ב cpu זה שרוב העומס יורד על מעבד אחד ולא על שני המעבדים באותה מידה, מבין אחי?? אז מה הקטע עם יש שתי ליבות והוא משתמש רק באחת ורבע?? אני מאמין שאם P4 2.5 ועם 2 ג'יגה זיכרון המחשב היה פועל כמו המחשב החדש שקניתי.

פורסם

אל תיהיה בטוח ואני חושב שהמנהל משימות לא משמש מדד לביצועי המעבד...

בוא נגיד שהמעבד הזה יותר חזק מכול פנטיום שיש...

יכול ליהיות שזאת הרגשה שלך אבל אני מרגיש שינוי מטורף ביחס לפנטיום...

פורסם

יש סיבה שאתה מצטט את זה שבדיוק הגיב לפניך (חוץ מלעצבן?)

בכל מקרה, אם התוכנה שאתה מריץ לא משתמשת בריבוי נימים, מן הסתם היא תשתמש רק בליבה אחת. והעומס כן מתחלק, פשוט כנראה יש רק תוכנה אחד שמעמיסה, אז היא לוקחת את הליבה הזו. שאר התוכנות כנראה לא עושות כלום / עושות מעט רוב הזמן, והם רצות על הליבה השניה, פשוט הם לא מעמיסות, אז אתה לא רואה את זה....

פורסם
  • מחבר

[אז בעצם הליבה הכפולה היא לא "מושלמת" עדיין ואם אני מפעיל נגיד משחק אחד כבד מאוד(נניח שלאותו משחק צריך רק את המעבד ולא את הכרטיס מסך) אז בעצם הוא יפעיל את המשחק על ליבה אחת בלבד?? צר לי אבל זה קצת דפוק כי זה כמו פנטיום 4 1.8 .

פורסם

שום דבר לא משולם בחיים, מה לעשות... אבל זה די שטותי מה שאתה אומר..

בכל מקרה, משחקים היום כבר מתחילים לתמוך בריבוי-נימים (וגם הדריברים בכרטיס מסך).

וזה ממש לא כמו P4 1.8, כי למרות שמהירות המעבד היא 1.8GHZ, הוא הרבה יותר יעיל בהרבה פרמטרים מ P4.

פורסם
  • מחבר

טוב תודה לכולכם על המידע.נראה לי שמיצינו את הנושא.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים