עבור לתוכן

זרם חילופין - עזרה קלה

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

יש לי אותם בדף נוסחאות שהמורה חילק, ניסיתי אותם וזה נכון.

נשמע כאילו אתה לא מכיר את הנוסחאות, זה לא מרגיע אותי :P

• תגובות 52
  • צפיות 6.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

במעגלים ברמה של בגרות ,אפשר להגיד שנוח לפתור עם הנוסחאות האלה,אבל במעגלים עם קצת יותר מסליל נגד וקבל ועוד שהם מחוברים בחיבור מעורב,השימוש בנוסחאות האלה בלבד יהיה מייאש.

לדוגמא כדי למצא את Q תצטרך להשתמש פעמיים בנוסחה הנ"ל ואז לחסר ביניהם (לסליל ולקבל) כדי למצא את ההספק העיוור.

אני ממליץ למצא את ההספקים בדרך עם הזווית זה יותר פשוט וזה פחות מבלבל.

עריכה: דרך אגב בכל מקרה ברוב השאלות מבקשים למצא את זווית המופע או את גורם ההספק אז תהיה חייב למצא את הזווית.

פורסם
  • מחבר

אתה אומר שבבגרות יש בסה"כ מעגל RCL טורי\מקבילי וזהו?

אז אתה ממליץ על :

Qc = U*I*Sin (alpha)

P = U*I*Cos (alpha)

?

פורסם

על פי כמה בגרויות שראיתי כן(אתה עושה אלקטרוניקה ומחשבים ג'?)

תכתוב Q לא QC.

כן.

תשמע בכל מקרה כדי לחשב עם הנוסחאות שהבאת אתה חייב לדעת את R וXC נכון? (במעגל RC לדוגמא),אז אם יש לך אותם כבר מצאת את הזווית כי

tng phi=XC\R...אז אין קיצור דרך בכל מקרה,ואם יש לך את הזווית תוכל לענות בנוסף על שאלות כמו חישוב גורם ההספק או זווית המופע.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, תודה רבה על הכל, באמת :):xyxthumbs:

עוד דבר, למה לכתוב Q ולא Qc? הרי זה של קבל בלבד לא?

פורסם

קבל וסליל.

שואלים על ההספק של כל המעגל,אז מה אם במעגל RC ההספק רק מהקבל.

פורסם
  • מחבר

אז לסליל כותבים Ql ?

--

OT - קניתי היום מיקודית בהיסטוריה ב' (כן אני יודע שזה מיותר, אבל אני לומד בהיסטוריה רק על פי מיקודית, - א. אין לי חומר מאורגן. ב. אני חייב "מסגרת" של ספר או משהו מאוגד בסגנון (וזה רק בהיסטוריה =| )

ומיקודית של אלכס זיו, יוסי קנת, ועידו מרבך לשאלון 006. (שניהם של רכס, אנקורי sucks)

בהמשך אני מתכנן לקנות עוד מכניקה.

לאחר שסיימתי את העבודה במיקרו מעבדים, עלי להתחיל באזרחות, שזה למגן, חומר שלא למדנו כלל ::)

--

יום טוב לך מר_ק.

;D

פורסם

אתה יכול לכתוב QL...אבל בשאלות שואלים על ההספק העיוור של המעגל,לכן בתשובה הסופית כותבים Q.

חח היסטוריה,הבגרות הכי קשה שהייתה לי (אין לי זיכרון טוב).

יום טוב גם לך,בהצלחה בכל הבגרויות :D

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים