עבור לתוכן

צריך עזרה ב- pc probe II - ASUS

Featured Replies

פורסם

שלום אנשים,

התוכנה מטרת את מצס הטמפרטורה של לוח האם והעמבד בדיוק וללא בעיה. כמו מטרת את מהירות הסיבובים של מאוורר המעבד והמארז.

הבעיה מתחילה כשאני בוחר בתפריט Q-FAN מה שאמור להתאים את מהירות סיבובי המאווררים בהתאם לנתוני הטמפרטורה. אלא שבפועלה ברגע שאני מפעיל את הפונקציה הזו אכן המאוורר של המעבד יורד מ- 3000 RPM ל0 1500 RPM וזה הגיוני בטמ' מעבד של 31 מע'.

הבעיה היא במאוורר המארז - מאוור שבא עם מארז COMUCASE ברגע שאני בוחר מתוך ה- PC PROBE את הופציית ה- Q-FAN המאוורר של המארז משתגע מפסיק לעבוד לחלוטין ! אח"כ קובץ למהירויות קטנות של 800 RPM לשניות בודדות ושוב חוזר חלילה. והתוכנית מדווחת על כשל במאורר המארז והטמפרטורות של המארז והמאוורר עולות מייד.

ניסיתי להוריד תוכנה מהאתר של אסוס אך זה בדיוק אותו דבר. ושוב אני מדגיש אין בעיית מתחים כיון שמבלי להפעיל את הפונקציה הנל מאורר המעבד מסתובב על 3000 RPM ושל המארז 1500 RPM

האם למישהו יש מושג מה הבעיה?

האם החלפת מאורר המארז תפתור את הבעיה?

???

תודה על העזרה - השקט מאד חשוב לי כיון שרוב הזמן אני עובד על מסמכים וזה משגע.

הלוח אגב M2NPV-VM

מעבד AMD 3800 DUAL CORE

ספק HEC 300

דיסק קשיח *1

צורב*1

כרטיס מסך על הלוח

פורסם

המאוורר של המארז מחובר בחיבור 3 פינים (לפי התיאור שלך הוא כן)...

נסה לשנות את המהירות של המאוורר הנ"ל עם SPEED FAN...

פורסם
  • מחבר

האמת שאני לא ממש קולט איך אני שולט במהירות המאווררים דרך תוכנת SPEED FAN נראה לי מסובך מדי. וכן החיבור של המאווררים הוא 3 פינים

ניסיתי גם לשנות לחבר אותו מ CASE FAN 1 ל -CASE FAN 2 ללא הואיל

אף שלכאורה האופציה של שינוי המהירות קיימת גם ב PC PROB2 בפועל זה לא עובד

ואני תקוע על CPU FAN SPEED 1630 נראה לי בסדר ו- CASE FAN 915 לא בסדר כם טמפרטורה של לוח אם 42 צליוס

פורסם

אתה פשוט משנה את האחוזים של המאווררים השונים..

פורסם
  • מחבר

או קיי

באמת תודה על העזרה

אבל אני פושט לא מצליח

התוכנה כלל לא מוצאת את לוח האם שלי

ואני לא מצליח לשנות את מהירות המאווררים דרכה

בקיצור נותרתי ללא פתרון

עם הרבה רעש עודף ובלתתי נחוץ

ניסיתי להכנס לאתר שלהם אבל רק 63 לוחות תומכים בתכונה שלהם והלוח שלי לא ביניהם, התוכנה מאד לא ידידותית וקשה להבין אותה למרות ההוראות המפורטות.

פשוט זה מתחיל מכך שלוח האם שלי לא מזוהה עם התוכנה

אם קיימת תוכנה אחרת או רעיון אחר אשמח

תודה

פורסם
  • מחבר

או קיי, תודה רבה על העזרה.

אני בעצם מחפש פתרון יותר אלגנטי- רמת תוכנה, כמו PC PROB רק שיעשה את העבודה.

האם החלפת המאוורר למאוורר בעל נותי התנגדות אחרים יכול לפתור את ה בעיה? הבעיה בעצם מתרחשת במאוורר המקורי שמגיע עם מארז COMUCASE שנראה איכותי למדי ושקט אבל בכל זאת..

פורסם
  • מחבר

אני בעד פתרונות אלגנטיים - החלפת מאוורר המעבד שהוא המרעיש ביותר של AMD מקורי סוג המעבד 3800 dual core הוא כנראה הפתרון האידיאלי למרות שזה מבאס להחליף כשהוא יורד עם ה Q-FAN ל 1500 RPM הוא מקרר את המעבד מספיק טוב ולא עושה רעש אלא שאז Q-FAN מוריד את מהירות מאוורר הלוח אם ל 850 RPM וזה לא מספיק.

בכל אופן אם אין פתרון תוענה שיכול לשלוט במאווררים כך ששניהם יעבדו על 1500 RPM שאז הכל שקט לגמרי והטמפרטורות מצויינות אז אחליף את מאוורר המעבד ולא אעבוד עם Q-FAN כך שמאורר המארז יעבוד על 1500 RPM ב- DEFULT שלו וזה שקט והמאוורר של המעבד יעבוד סביבב 3000 RPM שזה ה- DEFULT שלו ללא Q-FAN

השאלה כעת על איזה מאוורר למעבד יש ללכת הכי זול ושקט שיש, לא משחק - לא מעמיס על מהמחשב באופן חריג.

יש המלצות לדגם מסויים.

אציין שמערכת שלי כוללת ספק כח HEC 300 W

על מעבד כמצוין, הארד דיסק אחד, שני מאווררים כאמור, DVD, כמובן מצלמה וסורק שניזונים מהספק בלבד וכרגע כרטיס מסך אינגראלי על הלוח אך יש בדעתי אולי להוסיף כרטיס מסך כמו 7900GS. כך שאני לא רוצה איזה מאוורר בומבסטי שיעמיס על המערכת כך שאיאאלץ להחליף ספק

אז איזה מאוורר מומלץ

תודה - אשמח לדגם ספציפי מעבר לציון יצרן כזה או אחר

לציין שמציק לי שאין דרך לסדר את הענין באמצעות תוכנה כיון שזו משום מה נראית לי בעיה קטנה המאורר של המעבד יורד ל- 1500 וזה בסדר למעבד רק שמשום מה המאורר של המארז יורד ל 850 אני בטוח שאם הייתי יכול לשלוט בו ולהשאיר אותו על 1500 זה היה פותר את כל הבעיה

פורסם

אתה יכול לחבר את המאוורר של המארז ישר לספק (בעזרת מתאם או מוד) וככה למנוע את ירידת הRPM....

ומה התקציב למאוורר אחד יביא לך שקט יכול לעלות גם 60+- שקל...

פורסם
  • מחבר

או קיי, זה מה שעשיתי - חיברתי את מאוורר המאז ל- power fan שזו יציאה על הלוח של אסוס שזה בעצם כמו לחבר ישירות לספק בלי להיות מושפע מה PC PROBE כך שהמהירות של מאוורר המארז נשמרת סביב ה- 1540 RPM שזה טוב

ואת המאוור של הCPU אני מוריד ם ה PC PROBE למהירות של 1200-1500 RPM שמביאים לי טמפרטורת CPU סביב 40 צלזיוס ולוח אם סביב 37 צליזיוס

שזה נראה לי בסדר.

תודה taotao161

אגב מה הטמ' המומלצות עבור לוח אם, מעבד, והארד דיסק?

שוב- לשם הנוחיות מעבד AMD 3800 DUAL CORE

?

לגבי תקציב למאוורר כמה שיותר זול יותר טוב כמובן אבל אם כבר אז שיהיה מאוורר שקט גם ב- 3000 RPM כיון שב"ז עכשיו אני מסתפק ב- 1500 אבל זה לא קייץ

פורסם

הטמפ' משתנות ממפרט למפרט..

במקרה שלך הטמפ' המקסימלית המומלצת למעבד היא באזור ה65+-...

הלוח כמובן שלא מומלץ לעבור את 50+..

ובHD כנ"ל....

פורסם
  • מחבר

או קיי

תודה תודה :yelclap:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים