עבור לתוכן

האם ריאלי לשפר מ-3 יח"ל מתמטיקה ל-5 בקורס של 4 חודשים?

Featured Replies

פורסם

בקרוב אני משתחרר והגיע הזמן להתחיל לחשוב על לימודים גבוהים. לצערי עם 3 יח' מתמטיקה לא ניתן ללמוד דבר בימינו ובטח שלא להתקבל לפקולטות מכובדות. לכן, התחלתי ללכת לפגישות יעוץ בבתי ספר אקסטרנים במטרה לקחת קורס שיפור בגרות מתמטיקה. היועצים בבתי ספר בהם ביקרתי (יואל גבע ומכללה פרטית במרכז ת"א) המליצו לי לעשות 4 יח' בטענה שמאוד קשה לעשות 5 יח' ורוב התלמידים שעושים 5 יח' הם בעלי ציון מכובד ב-4 או ציון נמוך ב-5.

אין לי ספק שמאוד קשה לקפוץ מ-3 ל-5. אני לא חיי באשליה שזה יהיה קל ופשוט. השאלה היא האם אלה עצות כנות או עומד מאחורי זה אינטרס סמוי? אגיד לכם גם למה אני חושב ככה. בתי הספר האלה נותנים מין "תעודת אחריות" לתלמיד. האחריות הזאת אומרת שהאם אני לא מרוצה מהציון ונכחתי ב-90% מהשיעורים אני זכאי לקורס חוזר בחינם. אני מאמין שאותם בתי ספר פוחדים שאקבל 70 ב-5 יח' (עדיין ציון מכובד בהתחשבות שקפצתי מ-3), אדרוש מהם קורס חוזר והם יהיו חייבים ללמד אותי פעם נוספת בחינם. לכן, עדיף להם לשלוח אותי ל-4 יח', כי קל יותר להוציא ציון גבוה והם לא יאלצו לתת לי קורס חוזר.

אני רוצה לשמוע את דעתכם לפני שאחליט. מה אתם אומרים? ריאלי לשפר מ-3 ל-5 או שעדיף שאלך ל-4 ואחר כך אתקדם ל-5? בכלל, על איזה בית ספר אקסטרני אתם ממליצים? שמעתי שיואל גבע הם אשכרה בית חרושת לציונים, אבל אני רוצה לשמוע המלצות נוספות.

פורסם

אני לא חושב שמה שמפריע להם זה זה

(המון מקומות נותנים לך לעשות את הקורס כמה פעמים שתרצה)

יואל גבע מצויין ולא בכדי משלמים שם הכי הרבה למורים

אם החלטת על 5 יח' אז לך על זה

מקסימום תעשה פעמיים את הקורס

השאלה היא מה אתה רוצה ללמוד ואיפה

יש לי חבר שרצה ללכת ללמוד משהו והציונים לא הספיקו לו אז הוא פשוט הלך למכינה - הוא אמר שזה קל בהרבה מלשפר בגרויות

פורסם
  • מחבר

מכינה משתלמת רק אם תעודת הבגרות שווה ערך לנייר טואלט. במקרה וצריך לשפר מקצוע אחד או שתיים כדי להגיע לממוצע יפה אין צורך לשלם 15K למכינה. בנוסף, לימודים במכינה קשים ואצטרך לשכור דירה כי לא ריאלי לסוע כל היום הביתה. זו הוצאה כספית נוספת.

פורסם

(הוא תל אביבי עם מלגת לוחם כך שזה לא שינה)

אז לך על חמש יחידות

זה לא צריך להיות כזה קשה - עושים את זה ילדים בני 17 :lol

מקסימום תרד ל 4

מה אתה מתכנן ללמוד אבל?

פורסם

בקורס ממוצע באונ' או מכללה כולם עושים קפיצה שהם לומדים חדו"א שהיא כמו בין 3 ל-5 יח' אולי, בבערך 40 שעות לימוד. אני אישית למדתי בתיכון ל-5 יח' כימיה ב-4 חודשים, ולא חרשתי הרבה (ממוצע 5 שעות בשבוע. קיבלתי 77). אז אתה יכול לעשות את זה. אם תלמד ברצינות, תיקח ספרים ותפתור תרגילים לבד - תוכל להוציא 80+ לדעתי.

פורסם

אני זוכר את הקורס הראשון שלי בפקולטה לניהול - הדבר הראשון שהמורה שאלה זה אם כולם פה עשו 5 יח' מתימטיקה

חוץ מאחד כולם עשו - אז היא אמרה לו שכדאי שידאג להשלים חומר חסר לבד ושיהיה בקבוצת לימוד טובה

פורסם

עצה שלי, תלמד מספרי הכנה טובים ואל תבזבז את הכסף שלך על קורסים.

מנסיון, ברגע שתראה את החומר לא תבין איך זה נראה קשה בתיכון.

אם אתה רוצה ללמוד בטכניון תעשה גם 5 יח"ל בפיסיקה כדי להמנע מבחינת סיווג פנימית ולשפר את הסכם.

בהצלחה. :xyxthumbs:

פורסם

תעשה 5 יחידות, ותשב על התחת ותעשה את כל שיעורי הבית, מבטיח לך שתוציא 90++

וכן, אם אתה רוצה טכניון תעשה גם פיזיקה 5.

פורסם

אתם מתכוונים אם הוא רוצה ללמוד משהו ראלי נקודה - לעשות 5 יחידות פיסיקה (הבונוס על זה הוא עצום! - אפילו אם תוציא 70 זה יהיה לך מצוין)

בכ"א - בהחלט 5 יחידות - זה ממש לא קשה.

פורסם

ד"א, זה תלוי מה אתה רוצה ללמוד באמת. 4 יח' בציון סביר יספיקו להכניס אותך לכל אוניברסיטה, וציון עובר ב-3 יחידות יכניסו אותך לכל מכללה, אם מדברים על מקצועות רציניים כמו כלכלה, משפטים, פסיכולוגיה או מנהל עסקים למשל. אני למשל לומד כלכלה ומנהל, הרמה הנדרשת היא הבנה בינונית+ ברמת 4 יח', לא יותר.

פורסם

כן

פורסם

ד"א, זה תלוי מה אתה רוצה ללמוד באמת. 4 יח' בציון סביר יספיקו להכניס אותך לכל אוניברסיטה, וציון עובר ב-3 יחידות יכניסו אותך לכל מכללה, אם מדברים על מקצועות רציניים כמו כלכלה, משפטים, פסיכולוגיה או מנהל עסקים למשל. אני למשל לומד כלכלה ומנהל, הרמה הנדרשת היא הבנה בינונית+ ברמת 4 יח', לא יותר.

אני לא יודע למה אתה אומר את זה - אבל אני אכלתי הרבה חצץ בכלכלה וניהול באונ' ת"א בגלל שלא למדנו וקטורים בגלל שזה היה בבחירה לחמש יחידות והיו שם המון קטעים ממש קשים במתימטיקה (ואני לא משהו במתימטיקה - רק 99 בחמש יח' ;))

פורסם

יש כאן בעיה מסוימת שהיא לא קשור לדוגמא איאשית של אחרים ..

אתה חייב לשאל את עצמך:

1) אם אתה מאמין שתשב ותלמד כל יום חמש שעות ?

2) האם באמת ישבתה בצורה כזו למבחן?

3)האם זה באמת הכרחי?

4) אם שאר הציונים שלך+ הפסיכומטרי שלי מספיק טובים?

פורסם
  • מחבר

רוב המקצועות באוניברסיטה דורשים 4 יח' בציון גבוה. (מעל 80, בדרך כלל) רק במקצועות ריאלים ממליצים על 5 יח' וזה באמת בגדר המלצה בלבד. בתנאי הקבלה כתוב: 90 ב-4 יח' או 80 ב- 5יח'. העניין הוא שעל ציון גבוה ב-5 יח' אקבל בונוס יותר גבוה, ולכן, אני שואף ל-5 יח'.

תשובות:

1. במקרה הצורך כן.

2. לא.

3. אני חייב לשפר מתמטיקה לפחות ל-4 יח' בציון מעל 80. ב

4. פסיכומטרי אני עושה ביולי. שאר הציונים לא רעים בכלל. שיפור מתמטיקה יקפיץ את הממוצע ב-5 נקודות.

פורסם

תלך על זה בתנאי שאתה בטוח שאתה הולך להשקיע בזה זמן , אחרת זה סתם בזבוז של זמן

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים