עבור לתוכן

תוכנה לשליטה על מנוע צעדים (דחוף)

Featured Replies

פורסם

אני צריך תוכנה לשליטה על מנוע צעדים (step motor), החיבור מהמחשב הוא פרללי והוא הופך לקונקטור של 10 פינים שנכנס בלוח הבקרה של המנוע צעדים.

פורסם

היי, על מנת לקבל את התוכנה, כדאי שתגיד איך בדיוק חיברת את הכל, איזה הדקים הולכים לאן, ואני לא חושב שתוכל לשלוט על step motor ישירות מהמחשב ללא מעגל התאמה, או לכל הפחות דוחף זרם כלשהוא ביניהם, הזרם שה step motor דורש הרבה מעבר למה שהparralel port מסוגל לספק.

פורסם
  • מחבר

הלוח בקרה של המנוע צעדים מחובר למקור מתח (4.5V), ניתן להפעיל את המנוע מהלוח באופן ידני, החיבור מהלוח למחשב הוא בעל 10 פינים שמתחברים לפרלל, פינים מס 2 4 6 ו8 הולכים לפרלל ומקבלים נתונים מהמחשב, פינים מס 1 3 4 5 7 ו9 הולכים לארקה, פין מס' 10 נשאר ללא חיבור.

יש לי סכמה של הלוח אבל לא נראה לי שאני יצליח לסרוק עד למתי שאני יצטרך את התוכנה.

פורסם
  • מחבר

ציירתי את הסכמה, זה די דומה למקור

מצטער על הDP

[attachment deleted by admin]

פורסם

מצטער אבל לא ממש הבנתי את מה שסרטט, אם אתה יכול תסרוק את הסכמה שלך ואני ינסה לעזור לך.

פורסם
  • מחבר

הסריקה גם לא תהיה יותר מדי ברורה. הסכמה צוירה במקור ע"י זה שבנה את הלוח (באופן ידני) והיא לא מספיק ברורה.

מה שאני צריך זה ככה: הפרלל נותן מארבעה חוטים פולסים ללוח בקרה, בהתאם לכך המנוע זז. כל תוכנה אפשרית שמאפשרת שליטה על לוח בקרה פשוט כמו זה שצורף, תתקבל בברכה, אני יבדוק מה שמתאים.

זה מאוד דחוף.

תודה רבה!!! :xyxthumbs:

פורסם

LabVIEW 8.0

פורסם
  • מחבר

LabVIEW 8.0

זאת תוכנה של 1.5 ג'יגה. התוכנה צריך להיות הרבה יותר פשוטה(בסביבות ה200 שורות), תפקידה לתת ארבעה פולסים בסדר מסוים.

פורסם

בעקרון בפרוייקט של ההנדסאים שלי עשיתי משהוא דיי דומה לזה, רק שאצלי הכל עבר דרך ממשק ISA לכרטיס שליטה תוצרת עצמית שבו ישבו 2 אלטרות גדולות ובאלטרות היתה כל השליטה על המנועים בהתאם לקודים שהתקבלו מהמחשב על ידי הכתובת של הכרטיס ISA שקבעתי, כל קוד תורגם באלטרה הראשונה לרצף עבור המנוע, שהועבר לאלטרה השניה שהעבירה את הפקודות לדוחפים ולמנועים (היו 2 מנועים צד, כל אחד מסוג שונה), אני יכול לנסות להתאים מזה משהוא, אבל זה יקח לי קצת זמן, כי אני צריך לחלץ את הקבצים מHD ישן.

פורסם
  • מחבר

אני מציג היום (28.03.07) בשעה 11:30, אם תספיק עד אז, אני מאוד ישמח.

פורסם

מצטער אבל לא ממש הספקתי, אני רק עכשיו חזרתי הביתה למחשב.

אם הית אומר לפני זה שזה היום היתי מנסה לעשות כמה שינויים ולהכין את זה בזמן, לא משנה כבר חבל לתחון מים, מצטער שלא יצא לי לעזור לך בזמן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים