עבור לתוכן

אבקש עצתכם לגבי בעיה בהתקנת XP על לוח P5VD2-MX של ASUS

Featured Replies

פורסם

חברי הפורום שלום.

היום התבקשתי להתקין מערכת הפעלה למישהו שקנה מחשב חדש - לוח P5VD2-MX של ASUS, מעבד - פנטיום 4 3GHz, דיסק קשיח - 160GB של WD, כרטיס מסך - 7300LE, זיכרון - 1GB. לפני שאני אפרט את הבעיה, אני חייב לציין שלפני פחות משבוע התקנתי מערכת הפעלה למחשב כמעט זהה (מעבד פנטיום D820 במקום הפנטיום 4) לאותו אדם (הוא קנה עוד מחשב מאותו מקום תוך שבוע, וקיבל חומרה זהה), מאותו דיסק התקנה, וכלל לא היו בעיות.

טוב, זה סיפור קצת ארוך, אז אני מצטער מראש...

OK, הכנסתי את הדיסק של ה XP (בלי שום SP) והתחלתי להתקין. קודם כל הדיסק הקשיח היה במצב RAW, ולכן היה צורך לחלק אותו למחיצות, אבל מכיוון שהדיסק הוא של 160GB, וה XP בלי SP לא מזהה דיסק מעל 130GB, יצרתי רק מחיצה ראשונה של 80GB ופירמטתי אותה (בתוך ההתקנה של ה XP). טוב, ההתקנה התחילה להעתיק את קבצי ההתקנה לדיסק הקשיח, ולקראת הסוף התחלתי לקבל שגיאות שיש בעיות בהעתקת הקבצים (הייתה הודעה שדיברה על invalid image file או משהו כזה). טוב, חשבתי יש בעיה ב CD, אז ניסיתי דיסק אחר במקומו, אבל זה לא עזר. החלטתי להתקין את מערכת ההפעלה מדיסק אחר שהוא לא bootable. כאן התחילו (או יותר נכון - המשיכו) הבעיות. פעם אחת ההתקנה נתקעה בתהליך הפורמט, מספר פעמים, לאחר העתקת מספר קבצים בסיסיים, קיבלתי הודעת please wait, הקבצים מועתקים וה LED של הדיסק הקשיח העידה על פעולה, אך לאחר 5 ויותר דקות כלום לא זז (לא הייתה כלל פעילות של ה CD-ROM). טוב, ניסיתי להעתיק את קבצי ההתקנה לדיסק הקשיח (יצרתי ב DOS מחיצה נוספת, קטנה יותר לצורך העניין הזה), והתחלתי להעתיק. אולם, כאשר הסתכלתי על המחיצה, היא הייתה מלאה ב"זבל". OK, החלטתי לקחת קובץ image של ghost מהמחשב השני, בעל חומרה זהה (אותו לוח, אותו כרטיס מסך) ולהעתיק אותו לדיסק הקשיח. העברתי את הקובץ על ה DOK שלי (מזל שקניתי אחד של 2GB לפני שבוע, הקובץ היה בגודל של 1GB), אבל לא היה ניתן להעתיק הקובץ דרך DOS משום מה, אז החלטתי לבצע את השיחזור דרך ה DOK ישירות (ה DOK זוהה כדיסק קשיח רגיל ב DOS). טוב, עשיתי את זה (לקח הרבה זמן), אבל אז הסתבר שמערכת ההפעלה לא רוצה לעלות (הייתה הודעה שאין מערכת הפעלה על הדיסק הקשיח), ולכן הפעלתי את ה recovery mode מדיסק ההתקנה ועשיתי fixmbr, בתקווה שקבצי ה system יועתקו והעניין הסתדר. קיבלתי הודעה שה MBR לא סטנדרטי, ושנוצר MBR חדש, אבל זה לא עזר. שוב ניסיתי התקנה מ DOS (ע"י הפעלת winnt מדיסק ההתקנה) - שוב נתקע באותו מצב - יש הודעה שמועתקים קבצי ההתקנה, אבל לא קורה כלום - נראה שהדיסק הקשיח עובד, אבל אין העתקה של קבצי ההתקנה. שוב ניסיתי לשחזר את קובץ ה ghost מה DOK, שוב לקח הרבה זמן, אבל הפעם מחקתי את כל המחיצות מהדיסק הקשיח לפני ששיחזרתי. טוב, לאחר הפעלה מחדש, המערכת ההפעלה התחילה לעלות, אבל אז התחלתי לקבל הודעות של שגיאות ב registry. אחת ההפעלות מחדש בכלל לא העלתה את מערכת ההפעלה ובמקום זה היה איתחול נוסף. דברים נוספים לא עבדו - כמו מנהל ההתקנים ו manage במחשב שלי, שוב בהודעות שגיאה. ניסיתי להתקין שוב מדיסק ההתקנה על ההתקנה הקיימת, והפעם הייתה בעיה רק עם 2 קבצים, אז דילגתי עליהם, והתוצאה - מערכת ההפעלה לא רוצה לעלות בכלל - ההתקנה בכלל לא הגיעה לשלב הגרפי שלה בשום מצב.

הערות - 1. המחשב יילקח חזרה לחנות לתיקון. 2. לא הרצתי בדיקות תקינות של הדיסק הקשיח, והרצתי רק בדיקת זיכרון של כמה דקות עם memtest והיא הייתה תקינה. 3. ההתקנה של מערכת ההפעלה לא הגיעה בשום מצב למצב הגרפי שלה, וגם עד שהיא עלתה - היא לא עבדה כמו שצריך. 4. בדקתי את דיסק ההתקנה בבית והוא היה קריא לחלוטין.

טוב, זה הסיפור. 6 שעות ישבתי על הצרה הזו ולא הצלחתי לפתור אותה. לדעתי יש בעיה בדיסק הקשיח - המידע לא נשמר עליו טוב, אבל אני מעוניין לשמוע את דעתכם בעניין. האם יש משהו שפיספסתי? אני לא ממש צריך פיתרונות כאן, כי המחשב יילקח חזרה לחנות לתיקון, אני מחפש הסברים למה יכול להיות לא תקין במחשב הזה, וגם שיטות נוספות להתמקדות בבעיה.

תודה על התגובות.

פורסם

יכול להיות שבאמת הדיסק קשיח פגום

כמו כן לכמה זמן הרצת Memtest והאם בוצע בדיקה בעזרת עוד תוכנה כגון Windows Memory Diagnostic

כמו כן אולי עידכון ביוס היה פותר את הבעיות:

P5VD2-MX BIOS version 1012

1. Update VIA VBIOS to support 1920*1200 and 1440*900 resolution.

2. Enhance compatibility with certain PCI-E graphics cards

3. Enhance compatibility with certain SCSI cards

4. Enhance compatibility with certain memory modules

5. Fixed that CPU fan speed abnormal after S3 resume.

6. Enhance the stability while executing CrashFree.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה Wh1t3.

כמו שאמרתי -זה לא מחשב שלי, אין לי גישה אליו כרגע (אתמול הייתי שם בערך 6 שעות בניסיון להתקין מערכת הפעלה), והמחשב יילקח לחנות לתיקון.

את ה memtest הרצתי רק לכמה דקות (משהו כמו 10 דקות, הגיע עד בדיקה מספר 6 מתוך 10 בסיבוב הראשון אני חושב). לא הרצתי בדיקות אחרות, כיוון שלמחשב הזה אין כונן דיסקטים ולא היו לי אתה התוכנות האלו בפורמט של CD (עכשו יש - הורדתי את ה UBCD אתמול, לומדים מטעויות).

בקשר לעידכון הביוס - ההבדל היחיד בין המחשב הזה למחשב השני הוא המעבד (פנטיום 4 3GHz עם HT לעומת פנטיום D820). באמת יכול להיות שבמחשב הזה השתמשו במודולי זיכרון אחרים, וזה מה שגרם לבעיות (זה אולי גם יוכל להסביר את ה"זבל" שנוצר באופן ספונטני על הדיסק הקשיח. בכל מקרה - בלי גישה לאינטרנט זאת בעיה לעשות את העידכונים האלו. אני לא יודע מה הייתה גירסת ה BIOS במחשב הזה (אם הוא היה עובד, אולי הייתי עושה דו"ח של Everest ושומר אותו אצלי).

אגב, נזכרתי ב 2 דברים מוזרים: 1. מסך האיתחול זיהה מעבד פנטיום 4 עם HT (כמו בביוס), אבל ה memtest משום מה החליט שזה פנטיום D, לא ברור למה.

2. זה קרה בשני המחשבים עם הלוח הזה - כשחיברתי את ה DOK לחיבור ה USB הקידמי, קיבלתי הודעה שהתקן מהיר מחובר לחיבור איטי, למרות שרשמית אמורים להיות ללוח הזה 8 יציאות USB, והשתמע מזה שה DOK שלי בתקן USB 2 חובר ליציאת USB 1.1, שזה נראה לי מוזר (כמו שציינתי - במחשב הבעייתי הצלחתי להפעיל מערכת הפעלה לאחר שיחזור קובץ ghost של המחשב השני, אבל היא עבדה רק פעם אחת, וגם אז - ייצרה שגיאות ולבסוף קרסה לבד).

עריכה 25/03/2007:

טוב, המחשב נלקח וחזר מתיקון והסתבר שהייתה בעיה כלשהי עם הזיכרון. היום התקנתי עליו XP בלי שום בעיות.

פורסם

טוב לדעת,

יכול מאוד להיות כי עידכון הביוס היה עוזר ואולי זה מה שהם עשו כי הביוס החדש תומך במודולים חדשים של זיכרונות

פורסם
  • מחבר

אולי, לא בדיוק ברור לי מה הם עשו. בכל מקרה, שמתי לב לזה שבמחשב הזה יש עכשו מודול אחד של 1GB, לעומת 2 מודולים של 512MB במחשב המקביל (הפנטיום D). אני מניח שהם פשוט החליפו את הזיכרון, אבל זה יצא יותר טוב, מכיוון שהלוח לא תומך בערוץ כפול, ויש לו מקום רק ל 2 זיכרונות.

אגב, לאחר עיון בדוחות בבית (אני משתדל להוציא דוחות של Everest ו CPU-Z מכל מחשב שאני מתעסק איתו) שמתי לב שהורידו את המכפלה של המעבד מ 15 ל 12 במחשב הזה, מה שנותן לו תדר של 2.4GHz לעומת 3GHz בתדר המקורי. אני מקווה שזה בגלל איזשהו איפוס ביוס שנעשה שם ולא השאירו את זה בכוונה ככה. בפעם הבאה שאני אהיה שם, אני אנסה להעלות את המכפלה לערך המקורי שלה.

שוב תודה.

פורסם

העיקר שהכול נפתר :xyxthumbs:

מה שמצחיק זה שאתה מוציא דוחות של כל מחשב :) יישר כוח

פורסם
  • מחבר

המטרה של הדוחות היא שאני אדע על איזה מחשב מדובר כשיהיו איתו בעיות. יותר קל למצוא דרייברים כשאתה יודע איזה על איזו חומרה מדובר.

אגב, עם ה DoK זה ממש פשוט - שתי התוכנות הנ"ל לא צריכות בכלל התקנה, רצות מה DoK, ומאפשרות לשמור דוחות בפורמט HTML.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים