עבור לתוכן

מאמר מתורגם - מולקסים מוארים

Featured Replies

פורסם

שלום רב לכולם!

זמן רב שלא העליתי תרגומים,עקב לימודים אינטנסיביים ועבודות מודינג שהיו לי...

מקווה שעכשיו אני אצליח לפצות על כך!

מצלמה עדיין אין לי,לצערי , כי האתר שהזמנתי ממנו מצלמת אולימפוס מקצועית פשט את הרגל,ואני כבר גורר אותם למשפט ... :pissed:

ובכן,במהלך מוד שביצעתי בשבוע שעבר , בא אליי בחור רציני שרצה מארז עם תאורה איכותית , והוא אמר לי שהוא יישמח אם אני אצליח לספק לו מוד שיאיר לו גם את כל המולקסים שיש לו במארז...

index.jpg

חשבתי,חיפשתי,ולהלן מדריך מתורגם מאתר metku mods :

(הערה - כל מה שרשום ה"מ אלה הערות מתרגם/מודר) ;D

מדריך - מולקסים מוארים

מה צריך? - לביצוע מוד על מולקס אחד

1. לד בעובי של 3 מ"מ . (ה"מ : כאן יש שתי אופציות - או לקחת לד של 3.5V ו-20mA (ואז צריך נגד), או לקחת לד של 5V , ואז אפשר להסתדר בלי נגד . אני הלכתי על האופצייה הראשונה,כי אני מעדיך שתמיד יהיה נגד על לד (העדפה אישית) . )

2. נגד של 100 אום.

3. מולקס נקבה (ה"מ - יש סיכוי שהמוד אפשרי גם עבור מולקס זכר,לא בדקתי.)

4. מחט או מברג שעונים , כדי להוציא פינים מהמולקסים

ובכן,נתחיל לעבוד... ;D

חלק א' - הוצאת הפינים (עם המון תמונות!)

ה"מ - אוקיי,אני מניח שלא צריך להסביר לכם איך מוציאים פינים מהמולקס,כי לכל אחד שכבר התנסה בזה יש את הדרכים שלו,אבל לאלו החדשים שלא יודעים,אני מסביר :

פינים יושבים בתוך המולקס ואוחזים בפלסטיק בעזרת שתי שיניים שיש על הפין עצמו (ראו תמונה)

wires.jpg

מה שעושים זה לוקחים את המולקס לידיים,ומסתכלים בתוכו עד שרואים את השיניים של הפין. עם מברג/מחט/כל דבר לוחצים עדינות על השיניים,עד שהן מתקפלות לתוך הפין,ושולפים את הפין בעדינות מהמולקס.

חלק ב' - משייפים את המולקס

כשמו כן הוא,עלינו לשייף מעט את המולקס עצמו. בין כל פין לפין במולקס יש מחיצה שמפרידה ביניהם. בשביל שאנחנו נוכל להכניס לתוך המולקס לד+נגד שמחוברים לשני פינים,צריך לוותר על מחיצה. (ה"מ - ועדיף רק אחת. ניסיתי להסיר שתי מחיצות,והמוד קצת נראה לא טוב,מה גם שהוא לא יציב)

המחיצוה שנחתוך הן מחיצה בין פין 5V אחד לפין אדמה אחד,או בין שני פיני האדמה. (ה"מ - מילים כבדות משהו למודרים מתחילים,אז בשפה פשוטה : או מחיצה הכי שמאלית/ימנית , או המחיצה שבדיוק במרכז המולקס)

את המחיצה מומלץ לחתוך עם דרמל או עם סכין חדה (ה"מ - נעזרתי באולר חד שתמיד איתי) .

זו התמונה של המולקס.החץ מראה איפה אין מחיצה :

carved.jpg

חלק ג' - מי קרא לחשמלאי?

עכשיו השלב של ההלחמות (ה"מ -וכאן נחוצה רמת דיוק אדירה!!!).

אנחנו מלחימים את הפלוס של הלד לנגד,את הרגל השנייה של הנגד לפין פלוס של המולקס (ה"מ-הפין האדום,למתחילים)

את רגל המינוס (ה"מ-קצרה יותר,למתחילים) מלחימים לפין מינוס של המולקס (ה"מ-הפין השחור,למתחילים)

עכשיו כל מה שנשאר זה להחזיר את כל העבודה שלנו חזרה לתוך המולקס (ה"מ-בעדינות,ואני מאוד ממליץ גם להדביק את הפינים לדפנות המולקס עם דבק,ליתר ביטחון) - מי שלא יודע איך,מכופפים מעט את שיני הפינים חזרה למצב שבו היו לפני שהוצאנו אותם,ומחזירים בעדינות לתוך המולקס עד לשמיעת "קליק" ,או עד שמרגישים שהפין יושב במקומו).

ואלו התוצאות של המוד:

final3.jpg

final2.jpg

final.jpg

פורסם

אני תרגמתי את המוד הזה לפני שנה, והייתי צריך להוריד אותו כי המחבר המקורי לא רצה שיתרגמו.

בכל מקרה, זה אחלה מדריך וכל הכבוד על ההשקעה!

פורסם

אחלה מוד..

אם היה לי קצת יותר ידע באלקטרוניקה :kopfpatsch:

פורסם

יש לך אישור ממי שהכין את המדריך?

כי אם לא תגבה את זה ותחכה לזה שימחק.

פורסם

אני מניח שאין אישור, כי המחבר המקורי ביקש שלא אתרגם, אלא אכתוב מדריך לגמרי משלי (דיברתי באימייל).

פורסם
אנחנו מלחימים את הפלוס של הלד לנגד,את הרגל השנייה של הנגד לפין פלוס של המולקס (ה"מ-הפין השחור,למתחילים)

את רגל המינוס (ה"מ-קצרה יותר,למתחילים) מלחימים לפין מינוס של המולקס (ה"מ-הפין האדום,למתחילים)

ואנחנו מתחילים?? :kopfpatsch: :kopfpatsch: :bash:

פורסם

מתרגם יקר, ההערות שלך שגויות..

כתבת שהמינוס = אדום, ושהפלוס = שחור, אבל ההפך הוא הנכון.

שני דברים לי אליך:

1. אל תכתוב שביצעת את המוד, כי הלד היה נשרף אם היית מבצע אותו כפי שכתבת.

2. תשנה את מה שלא נכון.

פורסם

ואנחנו מתחילים?? :kopfpatsch: :kopfpatsch: :bash:

חה החה חה הח

וכמו ששמעתי אין דבר כזה לד 5V

פורסם

צר לי לאכזב אותך, בלינקר, אבל יש כזה.

פורסם

מה אתם נכנסים בו

עשה לכם טובה ותרגם מדריך - רק בשבילכם, אם יורשה לי לציין (בשביל עצמו הוא לא היה מפרסם).

זה שהוא עשה טעות (שגם אני שמתי לב אליה) זה לא אומר שהוא לא יודע משהו או שהוא לא ביצע את המוד - התבלבל בייחוס לצבעים.

תודה רבה, וכל הכבוד :yelclap:

תמשיך להביא מדריכים.. אה, ותראה איך יצא לך!

פורסם
  • מחבר

ערב טוב לכל המגיבים!

אם יש מגיבים,סימן שזה מוד שמעניין אנשים... :-)

מתנצל על הטעות החמורה,ואני חוזר בי... :s07:

ההיפך הוא הנכון לגבי הפינים,סורי...

לגבי התרגום,הנחתי שאם הוא שוכב לו מתורגם בשפה הרוסית באתר modding.ru כבר שנתיים לפחות,בלי שהורידו אותו משם,סימן שאפשר לתרגם את המוד...

אין לי כוונה לעשות גיבוי של התרגום,כי בסה"כ הוא יושב פה למענכם,לא למעני,כמו ש-BlueNose רשם.

מקווה שתהנו מהמוד...

לכל המעירים לגבי תמונות שלי - הלוואי והיה איך להעלות... מחר המשפט בת"א,ואני לא מוותר לחנות שבנוסף גם רימתה אותי... שלחו לי היום בבוקר הביתה מצלמה אחרת בתוך אירזה של האולימפוס... שיא החוצפה!!!!!

פורסם

אני איתך! :smile1:

מאיזה אתר הזמנת את המצלמה?

פורסם
  • מחבר

התרגום עודכן,לשים לב (תיקנתי את הטעות המבישה שלי עם הפינים)...

עדכון שאולי לא רלוונטי לכאן,אך בכל זאת - זכיתי במשפט... בית המשפט פסק לטובתי... קיבלתי החזר מחיר מלא. על החנות הוטלו הוצאות משפט,וסכום לא קטן של פיצוי...

נקווה שהחנות למדה לקח לא לרמות לקוחות (מסתבר שאני לא היחיד)...

נתבקשתי שלא למסור את שם החנות,אך אוכל לומר שזו חנות ידועה באזור ת"א....

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים