עבור לתוכן

בעיה התקנת WIN על HD עם DATA ...

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

קניתי בשעה טובה מחשב חדש6300

ולוח אם של אסוס P5L MX

למחשב החדש העברתי את אחד ההרדיסקים (מהמחשב הישן) WD80 גיגה NTFS (עליו מעולם לא הותקנה מערכת הפעלה...)

לאחר שאני מפעיל את המחשב (הCD של הWIN XP 64 BIT בפנים) אני אומר שאני רוצה להתקין את הWIN

ואז במסך ההתקנה מופיעים 2 כוננים : אחד של 8 מגה כ unpartitioned

והשני של 76גיגה

כאשר אני מנסה להתקין על ה76 גיגה הוא אומר

שהדיסק DOES NOT CONTAIN A WINDOWS-COMPATIBLE PARTITION

ולכן אי אפשר להתקין את הWIN

יש5 גיגה וקצת פנוי על הדיסק

האם מישהו יכול לעזור??

כמובן שברצוני לשמור על הנתונים הקיימים על הדיסק

בתודה מראש,

פורסם

לי זה נראה כאילו הדיסק הקשיח הזה חולק כך שכל הנפח שלו הוגדרה כמחיצה מורחבת (extended) ולא מחיצה ראשית (primary). אם אתה רוצה לאתחל מדיסק קשיח, אתה חייב שתהיה לו מחיצה ראשית. אני לא מכיר דרך פשוטה להמיר מחיצה מורחבת למחיצה ראשית למעט פירמוט וחלוקה מחדש.

אני מציע שתתקין את מערכת ההפעלה על דיסק קשיח אחר, תשמור את המערכת המותקנת בתוכנה כמו ghost, תעביר את המידע מהדיסק של ה 80GB לדיסק השני, תשחזר את מערכת ההפעלה מקובץ ה ghost לדיסק של ה 80GB, תפעיל את המחשב מהדיסק הזה, ואז תחזיר את המידע מהדיסק השני לדיסק של ה 80GB. מסובך, ודורש דיסק קשיח נוסף, בנפח של לפחות 77GB (לכל המידע + בערך 2GB למערכת ההפעלה).

אתה גם יכול לנסות תוכנות כמו partition magic, אבל אני לא יודע אם היא יכולה לעשות את ההמרה הזו (וגם אם כן - תמיד יש סיכוי שמשהו ישתבש בדרך).

בכל מקרה - כדאי לך לגבות את כל המידע שלך (אולי על דיסקים של DVD, אבל אז תצטרך כ 18 דיסקים כאלו) לפני שאתה מתקין על דיסק קשיח, המכיל מידע, מערכת הפעלה.

פורסם

Partition magic יכול לבצע המרה - אבל צריך לעשות גיבוי לפני

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים