עבור לתוכן

שאלה בנוגע לסוגי הפאנלים

Featured Replies

פורסם

שכל אחד יקנה את מה שמתאים לו. אני אישית גם כן לא הייתי מודע לעניין הפאנלים של LCD, אבל אחרי שקניתי את ה 931BF והתקנתי אותו, היה לי ברור שמשהו מסריח (המסך היה גועל נפש מבחינת איכות בסיסית). לפני זה היו לי מסכי LCD, אחד PVA ישן של 17" והשני TN של 17" (של VA שהיה יותר טוב בהרבה). זה כמובן גרם לי לחקור קצת את הנושא, לראות / לקרוא על האופציות, די מהר הבנתי שכל מסכי ה TN שנמכרים היום עלובים (נראה לי שאפילו יותר מפעם, כי דווקא במסך TN 17" רואים די טוב), קניתי S-IPS ואני מרוצה.

לעומת זאת יש לי הרבה חברים שיש להם מסכי TN והם לא מתלוננים... מה גם שמה לעשות ומסכים יותר טובים בארץ יקרים משמעותית (חוץ מה X95F אין כלכך ברירה למי שמחפש משהו בפחות מ 2000 שקל וגם שם הדגמים אפילו פחות טובים מה X95F מסתבר).

אני מניח שיש פה עניין של היצע וביקוש גם ובנושא הזה, שוק ה LCD נמצא בחיתוליו ואנשים פשוט לא יודעים מה ההבדלים / מה לקחת. ברגע שיהיה דרישה למסכים איכותיים יותר, יהיה ייצור יותר נרחב של מסכים עם PVA ו IPS וזה יוריד את מחיר הטכנולוגיה.

• תגובות 53
  • צפיות 6.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

שכל אחד יקנה את מה שמתאים לו. אני אישית גם כן לא הייתי מודע לעניין הפאנלים של LCD, אבל אחרי שקניתי את ה 931BF והתקנתי אותו, היה לי ברור שמשהו מסריח (המסך היה גועל נפש מבחינת איכות בסיסית). לפני זה היו לי מסכי LCD, אחד PVA ישן של 17" והשני TN של 17" (של VA שהיה יותר טוב בהרבה). זה כמובן גרם לי לחקור קצת את הנושא, לראות / לקרוא על האופציות, די מהר הבנתי שכל מסכי ה TN שנמכרים היום עלובים (נראה לי שאפילו יותר מפעם, כי דווקא במסך TN 17" רואים די טוב), קניתי S-IPS ואני מרוצה.

לעומת זאת יש לי הרבה חברים שיש להם מסכי TN והם לא מתלוננים... מה גם שמה לעשות ומסכים יותר טובים בארץ יקרים משמעותית (חוץ מה X95F אין כלכך ברירה למי שמחפש משהו בפחות מ 2000 שקל וגם שם הדגמים אפילו פחות טובים מה X95F מסתבר).

אני מניח שיש פה עניין של היצע וביקוש גם ובנושא הזה, שוק ה LCD נמצא בחיתוליו ואנשים פשוט לא יודעים מה ההבדלים / מה לקחת. ברגע שיהיה דרישה למסכים איכותיים יותר, יהיה ייצור יותר נרחב של מסכים עם PVA ו IPS וזה יוריד את מחיר הטכנולוגיה.

בארץ אנשים באמת לא באים בטענות למסכי ה-LCD,

מפני שהם לא יודעים שקיים רף יותר גבוהה.

אז על מה הם יתלוננו? הרי הם חושבים שזה המקסימום.

פורסם

תאמין לי שגם בחו"ל המצב לא יותר מזהיר, זה שיש בארה"ב יותר אנשים, אז מן הסתם יהיו שם גם יותר אנשים שמודעים לנושא (וגם פותחים פורומים / דיונים רציניים על זה), אבל עדיין הרוב המוחלט גם שם, לא יודע מה זה TN / PVA / IPS או מה ההבדלים ביניהם. (באיזה שיחה שהיתה לי עם כמה אנשים משם, היו מגוון של תגובות, גם כאלו שבקטע של CRT עדיין יותר טוב, וגם כאלו שלא הבינו איך 22" יותר זולים מ 20" ושלא יודעים מה זה הפאנלים השונים).

זה היתה הכוונה שלי בזה שהשוק לא מפותח.. אנחנו גם ככה לא משפיעים יותר מדי על כושר היצור העולמי ועל המחירים של מסכים יותר משוכללים.

פורסם

תאמין לי שגם בחו"ל המצב לא יותר מזהיר, זה שיש בארה"ב יותר אנשים, אז מן הסתם יהיו שם גם יותר אנשים שמודעים לנושא (וגם פותחים פורומים / דיונים רציניים על זה), אבל עדיין הרוב המוחלט גם שם, לא יודע מה זה TN / PVA / IPS או מה ההבדלים ביניהם. (באיזה שיחה שהיתה לי עם כמה אנשים משם, היו מגוון של תגובות, גם כאלו שבקטע של CRT עדיין יותר טוב, וגם כאלו שלא הבינו איך 22" יותר זולים מ 20" ושלא יודעים מה זה הפאנלים השונים).

זה היתה הכוונה שלי בזה שהשוק לא מפותח.. אנחנו גם ככה לא משפיעים יותר מדי על כושר היצור העולמי ועל המחירים של מסכים יותר משוכללים.

צודק,

אך בכל זאת, תמיד יהיו את האנשים שישאלו את

השאלות הטפשיות האלו. בעיני ובעיניך הן שאלות סופר

טיפשיות, אך בעיניהם הם שאלות מסקרנות,

אני יודע כי פעם הייתי בצד השני, כ"א מאתנו היה בצד השני

ואי אפשר להתכחש לכך.

אני לא צריך לספר לך שה-2407 עולה בחו"ל

2800 ובארץ 4800. זה כבר אומר הכל.

המחיר המקורי כמעט הכפיל את עצמו.

זה באמת מעצבן, שבכסף שאני יכול להביא את ה2407 מחו"ל

אני מביא את ה2007 בארץ.

פורסם

לתיקון 4,040\4,080 לא זוכר משהו בסיגנון קיצר לא עובר את ה-4,100.

נועה חייבה אותי למחיר זה, אני הזמנתי את המסך, עוד מיספר זעום של ימים הוא יהיה ברשותי.

פורסם

לתיקון 4,040\4,080 לא זוכר משהו בסיגנון קיצר לא עובר את ה-4,100.

נועה חייבה אותי למחיר זה, אני הזמנתי את המסך, עוד מיספר זעום של ימים הוא יהיה ברשותי.

אתה רוצה שאאמין להנחה של 900 ש"ח?

http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=6729

תביא הוכחה מוצקת.

כשהמסך יגיע, תצלם בבקשה את החשבונית

ותעלה אותה לפה.

אני לא חושב שאתה משקר,

אך מחיר זה לא הגיוני.

פורסם

רוצה להיתערב?

נועה מחשבים, שלחה לי את המיפרט, באימייל, עם הסכומים של כול החיובים, לצערי, בטעות מחקתי את המיכתב שנישלח אליי.

אני יבקש מהם לישלוח לי שוב את המיפרט באימייל, ואפרסם לך את המחיר פה, יש מצב שטעו במה שכתבו אבל, ככה רשמו.

ושמע המחירים באתר לא מעודכנים, תיתקשר אלהים ותישאל את המחיר של המסך.

פורסם

המחירים באתר מאוד מעודכנים במיוחד באתר של NOA

פורסם

הם הוסיפו את המוצרים האלו רק עכשיו בעקבות הביקוש שהם ראו בפורום הזה ככל הנראה... הם מקווים שיהיו כמה פרייארים שיקנו את זה במחירי הפקר האלו.. אם מישהו מפה יתעקש אני מניח שיש מצב שהם יסכמו על מחיר יותר נמוך.

פורסם

היה רשום באתר 5K אמרתי סבבה ניקנה, אבל באימייל ראיתי 4 כמו שאמרתי, אז אני ממתין לאימייל המעצבן של נענע שכבר יגיע אליי ההודעה הזו שנית.

קיצר אנחנו סוטים מהנושא.

פורסם

היה רשום באתר 5K אמרתי סבבה ניקנה, אבל באימייל ראיתי 4 כמו שאמרתי, אז אני ממתין לאימייל המעצבן של נענע שכבר יגיע אליי ההודעה הזו שנית.

קיצר אנחנו סוטים מהנושא.

תקרא טוב טוב למעלה:

"אני לא חושב שאתה משקר,

אך מחיר זה לא הגיוני."

שוב,

אני לא חושב שאתה משקר

ואני לא מעוניין בשום התערבות,

בסך הכל אמרתי שמחיר זה לא הגיוני.

פורסם

חוץ מזה מסכי VA לא חייבים להיות יקרים ודוגמא מצוינת לכך היא הסוני X95F

או הבנקיו FP91GP או ה XEROX D91G. בכל עיניין של מודעות לאיכות, ברגע שאנשים יבינו שמה שהם קונים זה

אגב Bagheera , איזה פאנלים יש למסכים שציינת ?

ואיזה מהם הייתה הכי ממליץ עליו , כי המחירים שלהם מאוד אטרקטיבים .

פורסם

ארה"ב זה לא כול החו"ל.

באירופה 2407 עולה בערך כמו בארץ.

פורסם

בהחלט צריך להכניס למודעות את סוג הפאנל פשוט להציג את זה בצורה מפושטת והכי כללית שגם מוכרים ידעו וגם קונים. אבל לא צריך להוציא דברים מפרופורציה ולכולם חשוב מאוד לדעת שדבר ראשון שחשוב הוא המחיר ביחס למה שמקבלים. מבחינה אוביקטיבית וסוביקטיבית לרוב רובם של האנשים פשוט לא שווה להשקיע את תוספת המחיר (בישראל, ארה"ב, גרמניה וכל העולם). כל אחד צריך לדעת שהוא יכול לקנות משהו יותר טוב בX תוספת מחיר ומה בדיוק יותר טוב.

סוג הפאנל, וזה לא יעזור, לרוב האנשים זה פשוט דבר שלא אמור להיות משנה גם ברוב אתרי החברות רושמים המון נתונים טכניים אבל לא את סוג הפאנל, מודעות של צרכנים בהחלט תשנה מצב זה אבל לא את העובדה שלרוב זה יהיה בזבוז כסף.

פאנלים שונים מתאימים לישומים שונים , בעוד שישיבה מול המחשב בשביל למלא מסדי נתונים, לשחק סוליטייר , לגלוש באינטרנט , לתכנת בC וכו' מתאימה בצורה מלא לכל פאנל , יש ישומים שונים ששימוש בפאנל מוגבל יביא לסבל ופגיעה ניכרת "בחווית השימוש". לדוגמה תחום הטלווזיות - פאנל TN פשוט לא יתאים למשימה זו בצורה שאכן תהיה בולטת ומפריע ולראייה לא משתמשים בפאנל TN למוצרים אלו. פאנל TN לא סתם נמצא בשוק מסכי המחשב הביתיים והאישיים כי הוא פשוט עונה נהדר לכל הצרכים של שוק זה (שמחיר הוא אחד מהם).

אני צלצלתי ל IQPC ושאלתי על המסך של DELL 1907 איזה פאנל הוא והם לא ידעו לענות לי.

ואגב מסך 19 אינץ עולה 2000 שקל במקרה הטוב עם פאנל S-PVA SAMSUNG DS 971P

זה לא נראה לכם מוגזם?

איזה הבדל יש כבר בין בפאנל S-PVA לבין DELL 1907FP שלו יש TN מה אני אראה בהבדלים בינהם בדיוק?

פורסם

לא את כולם זה מעניין ולא כולם בודקים את זה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים