עבור לתוכן

שאלה בנוגע לסוגי הפאנלים

Featured Replies

פורסם

בהחלט צריך להכניס למודעות את סוג הפאנל פשוט להציג את זה בצורה מפושטת והכי כללית שגם מוכרים ידעו וגם קונים. אבל לא צריך להוציא דברים מפרופורציה ולכולם חשוב מאוד לדעת שדבר ראשון שחשוב הוא המחיר ביחס למה שמקבלים. מבחינה אוביקטיבית וסוביקטיבית לרוב רובם של האנשים פשוט לא שווה להשקיע את תוספת המחיר (בישראל, ארה"ב, גרמניה וכל העולם). כל אחד צריך לדעת שהוא יכול לקנות משהו יותר טוב בX תוספת מחיר ומה בדיוק יותר טוב.

סוג הפאנל, וזה לא יעזור, לרוב האנשים זה פשוט דבר שלא אמור להיות משנה גם ברוב אתרי החברות רושמים המון נתונים טכניים אבל לא את סוג הפאנל, מודעות של צרכנים בהחלט תשנה מצב זה אבל לא את העובדה שלרוב זה יהיה בזבוז כסף.

פאנלים שונים מתאימים לישומים שונים , בעוד שישיבה מול המחשב בשביל למלא מסדי נתונים, לשחק סוליטייר , לגלוש באינטרנט , לתכנת בC וכו' מתאימה בצורה מלא לכל פאנל , יש ישומים שונים ששימוש בפאנל מוגבל יביא לסבל ופגיעה ניכרת "בחווית השימוש". לדוגמה תחום הטלווזיות - פאנל TN פשוט לא יתאים למשימה זו בצורה שאכן תהיה בולטת ומפריע ולראייה לא משתמשים בפאנל TN למוצרים אלו. פאנל TN לא סתם נמצא בשוק מסכי המחשב הביתיים והאישיים כי הוא פשוט עונה נהדר לכל הצרכים של שוק זה (שמחיר הוא אחד מהם).

• תגובות 53
  • צפיות 6.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ICE - דווקא למי שיושב הרבה מול המחשב לצרכי עבודה, מסכים מבוססי TN הם הבחירה הגרועה ביותר - בכל תקציב. ראה הסברים למעלה.

לשימוש מזדמן זה ממילא לא ממש משנה איזה מסך תיקח.

מבחינת מחיר/ביצועים, מסכי CRT עדיפים בהרבה בסביבות 1000 ש"ח.

פורסם

לגבי המשפט האחרון שלך - בוא נעשה סקר ותיראה שזה לא נכון, כי זו הסיבה שאתם טועים פה - אתם מסתכלים רק על איכות וביצועים וזה בדיוק הדבר שבאמת לא משנה לכל בן אדם. רבים לא יעדיפו CRT בעל ריפרש רייט או יותר מיזה - כשזה נראה כמו משאית בתוך החדר שלהם (לעומת LCD), אפילו שהאיכות תהיה נמוכה יותר.

נכון שמבחינת ביצועים ואיכות הדברים נכונים אבל לא רק אלו השיקולים לשוקים מסוימים ורמות האיכות הדרושות ניתפשות כשונות ע"י כל שוק.

ההסבר של צבע משתנה מתי שמזיזים את הראש, היתי אומר שזה חיפוש של החיפוש. זה לא משהו בעל משמעות כמו למשל הריפרש רייט שקיים בCRT (שהזכרת) ולא קיים בLCD או באותו נושא התותח אלקטרונים הענק שעולה לך ביותר קרינה ופי 2 יותר חשבון חשמל על המסך. אם מחפשים מוצאים כל דבר , אבל לכל דבר יש פרופורציות. וד"א תופעת שינוי הרקע קיימת גם בפאנלים אחרים (פשוט הרבה פחות). ולמרות ששוב, זה לא משמעותי, מי שמזיז את תנוחת הישיבה שלו כל כמה שניות בעבודה מול מחשב יגמור בסוף אצל אורטופד או פסיכולוג :) .

אם אתה חושב שTN זה משהו שלא מתאים לרוב השוק או אפילו מסוכן זכותך לטעון כך (למרות שאני לא בטוח שזה מה שאתה חושב) אבל זה בהחלט לא המצב. שאיפה למצב אופטימלי (שגם המסך יעשה לנו קפה) היא דבר טוב מאוד אך לא מייצג את המציאות, במציאות תמיד יש BALANCE.

פורסם

לגבי המשפט האחרון שלך - בוא נעשה סקר ותיראה שזה לא נכון, כי זו הסיבה שאתם טועים פה - אתם מסתכלים רק על איכות וביצועים וזה בדיוק הדבר שבאמת לא משנה לכל בן אדם. רבים לא יעדיפו CRT בעל ריפרש רייט או יותר מיזה - כשזה נראה כמו משאית בתוך החדר שלהם (לעומת LCD), אפילו שהאיכות תהיה נמוכה יותר.

נכון שמבחינת ביצועים ואיכות הדברים נכונים אבל לא רק אלו השיקולים לשוקים מסוימים ורמות האיכות הדרושות ניתפשות כשונות ע"י כל שוק.

ההסבר של צבע משתנה מתי שמזיזים את הראש, היתי אומר שזה חיפוש של החיפוש. זה לא משהו בעל משמעות כמו למשל הריפרש רייט שקיים בCRT (שהזכרת) ולא קיים בLCD או באותו נושא התותח אלקטרונים הענק שעולה לך ביותר קרינה ופי 2 יותר חשבון חשמל על המסך. אם מחפשים מוצאים כל דבר , אבל לכל דבר יש פרופורציות. וד"א תופעת שינוי הרקע קיימת גם בפאנלים אחרים (פשוט הרבה פחות). ולמרות ששוב, זה לא משמעותי, מי שמזיז את תנוחת הישיבה שלו כל כמה שניות בעבודה מול מחשב יגמור בסוף אצל אורטופד או פסיכולוג :) .

אם אתה חושב שTN זה משהו שלא מתאים לרוב השוק או אפילו מסוכן זכותך לטעון כך (למרות שאני לא בטוח שזה מה שאתה חושב) אבל זה בהחלט לא המצב. שאיפה למצב אופטימלי (שגם המסך יעשה לנו קפה) היא דבר טוב מאוד אך לא מייצג את המציאות, במציאות תמיד יש BALANCE.

שמע ICE - אני לא רוצה להפוך את זה לעוד ויכוח של "CRT מול LCD" - אבל צריך לדייק בעובדות:

1. כמעט בכל CRT בן ימינו בטווח של 1200 ש"ח יש refresh rate של 85HZ לפחות ואז אין שום ריצודים במסך והתמונה יציבה לחלוטין.

2. לא יודע מה זה "חיפוש של החיפוש" אבל האמן לי, מניסיון עם 4 מסכי TN שזה מאוד מפריע ברמה של עבודה שוטפת ולא סתם אובר-פרפקציוניזם.

3. עניין הקרינה כבר כמעט לא קיים והוא בטוח פחות משמעותי ממה שאתה חוטף מהנייד שלך. גם אותו זרקת?

4. על החשמל בעבודה לא אני משלם וגם כך מדובר בכמה עשרות שקלים לשנה - זניח לגמרי.

5. לגבי תנוחת הישיבה - אני דיברתי על הזזת הראש אפילו בכמה ס"מ לכל צד... תראה לי מישהו אחד שלא זז ככה במשך 8-10 שעות מול מחשב.

מי שכן בטוח יתאשפז או יתאבד.

האמת ש"לא בכבוד שלנו" שיראו אותנו עם CRT ולכן אנו קונים LCD אפילו אם אנחנו משלמים יותר כדי לקבל פחות.

כדי לא להרגיש פראיירים אנו טוענים שזה "מתאים" ו"יותר עדיף" ו"פחות קרינה" אבל הרוב זה בולשיט.

זה המקור של שוק מסכי ה-TN הזולים והוא לעולם יצדיק את עצמו גם כלכלית וגם טכנית "עובדתית".

תפנים שכדי לקבל מסך LCD ברמה של CRT צריך להשקיע במסך איכותי שגם עולה יותר.

לצערי הרב מסכי CRT איכותיים הולכים ונעלמים או שנעשים יקרים עד שאינם משתלמים. היתרון בכך שמסכי LCD איכותיים נעשים זמינים וזולים יותר.

פורסם

בידיוק... אנשים גם לוקחים מסכים עם פאנל TN כי זה מה שמציעים להם וזה מה שניתן להשגה בכל חנות...

מסכים עם פאנל P MVA או S IPS הרבה יותר קשה להשיג או לפחות לראות ביצועים של מסך עם פאנל כזה...

אנשים גם מסתכלים על זה ככה שרואים שהנתונים במסכים עם פאנלים טובים הם נתונים של זמן תגובה גבוהה ודברים כאלה

וגם המחיר לא משתלם... בגלל זה כולם הולכים על TN ולדעתי ימשיכו ללכת על TN עד שייצאו מסכים שיהפכו את הפאנל לאיכותי

פורסם

???¢?×? ???¢?? ??? ??¦?¨?? ???©?¨???.. ?? ?©?? ???¤?× ?? ?????× ????¦?¨ - ??? ???×???? ????©?? ?©??.. ??¢???? ?LCD ג ?? ?¤???× ??¨??¨.. ??? ?????? ??¨????.. ??? ???????× ??? ?????? 323 ??? ????× ??¦???? ?? ??¦?¨?? ???©?¨??? ?¨??? ?¨?§ ??×???? ???©??.. ג

IF THIS IS 1 BIG MESS THEN IAM SORRY, I AM USING MY SELL..

פורסם

שמע ICE - אני לא רוצה להפוך את זה לעוד ויכוח של "CRT מול LCD" - אבל צריך לדייק בעובדות:

תפנים שכדי לקבל מסך LCD ברמה של CRT צריך להשקיע במסך איכותי שגם עולה יותר.

ברור שזה לא יהפך לויכוח כזה כי לא הבעתי שום עמדה בנושא , אז אני בטח לא צריך להפנים מה שאני יודע לא פחות טוב ממך. אבל מצד שני הבעתי עמדה בנושא אחר לגמריי שלא קיבלה התייחסות ובאמת מעניין למה. כל העניין שעליו דיברתי הוא לא מה יותר כדאי מבחינת סוגים (אך הגעת לזה) אלא שהשיקולים של מה כדאי לכל אחד מהקונים (ולא אתה והמשרד שלך) שונים ממה שהוצג כאן.

עוד לא נתת לי את המסמך המדעי שמראה איזה בדיוק נזק גורמת העובדה של שינוי הרקע (שזה הנימוק העיקרי כאן מדוע לא טוב למשתמשםי בסיסיים לקנות TN), אני עדיין לא הבנתי מה הנזק הנוראי, לא נכתב כאן פירוט. ובנוסף למסמך מדעי לא פחות חשוב המסמך האנושי - אני עובד עם שני מסכי TN ורוב הזמן עם מסך SPVA מאוד איכותי , עדיין לא ניתקלתי באיזה נזק או הצקה כלשהי ולמעשה מעולם לא הוטרדתי מהנושא ואפילו לא חיפשתי אותו עד להזכרת נושא זה היום.

אני עובד בכל מיני אפליקציות ושימושים - מרקעים שלא זזים עד רקעים שזזים כל הזמן עד תמונות שמשתנות ללא הרף (וכל זה בלי שום קשר לראש שלי) בחמישית מהאתרים שאני גולש גלילת העמוד משנה את גוון הרקע (וזה קורה כל כמה שניות) לא ידעתי שזה מסוכן או מציק, אני אשמח לדעת אם אני צריך להיזהר ממשהו. ואני מזמין את כולם לעשות את "ניסוי ה10 סנטימטר" : לעבוד על אפליקצייה עם רקע קבוע להזיז את הראש 10 סנטימטר שמאלה ולאחר 20 שניות 10 סנטימטר ימינה ככה כמה פעמים (אפילו שזה לא קרוב ללשקף עבודה יומיומית) ולדווח על כל אי נוחות שהם מרגישים או שינוי דרסטי או קל בתצוגה (*כאב בצוואר לא נחשב כאן אינוחות 8) ). עכשיו אחרי הבדיקה הזו להשוות אותה למה שהם הרגישו וחשבו עד עכשיו.

לפורום שלנו - לא היתי ממליץ TN כמעט לאף אחד , זה רק בגלל הקשר של האנשים לציוד והנושא. לכן גם אני לא מצפה לראות תגובות שונות, אבל העובדות ברורות : תוספת הכסף מיותרת לרוב רובם של האנשים עם השימושים הרגילים (וחולה על איכות תמונה לדוגמה זה לא שימוש רגיל).

ובכדי להקדים תרופה למכה - לרגע לא אמרתי ולעולם לא אומר שעדיף TN על PVA או IPS, ואם מישהו ישאל אותי איזה שי לחג עדיף לו לקבל מהעבודה : מבוסס TN או מבוסס PVA ציותר לציין מה תהיה התשובה שלי , אבל ברגע ששיקול כספי יכנס לעניין אז בעוד תמיד אני אגיד שקיים משהו יותר טוב ומה בדיוק יותר טוב בו אני לא אמליץ למישהו שתוספת הכסף הזו מיותרת לו כזה מסך (ולי בעצמי "המלצתי" מסך 17 שעלה 3500 ש"ח וגם הוא לא TN לאבא שלי המלצתי מסך TN מחברה טובה).

פורסם

מה שמפריע לי זה חוסר הפרופורציות בהשקעה באיכות התצוגה

אנשים קונים כרטיס מסך ב-2500 ש"ח ומסך ב-1500 ש"ח

אפשר לעשות סקר , לכמה אנשים יש כרטיס מסך איכותי וייקר ומסך זול ? , התשובה ברורה

בעיניי קניית מחשב צריכה להתחיל במסך !

פורסם

מה שמפריע לי זה חוסר הפרופורציות בהשקעה באיכות התצוגה

אנשים קונים כרטיס מסך ב-2500 ש"ח ומסך ב-1500 ש"ח

אפשר לעשות סקר , לכמה אנשים יש כרטיס מסך איכותי וייקר ומסך זול ? , התשובה ברורה

בעיניי קניית מחשב צריכה להתחיל במסך !

יש אנשים כ"כ עשירים שאני מכיר, ששמו 13K על מפרט

ועל מסך 1.5K, אז זה באמת אבסורד.

שאלתי אחד מהם: איזה מסך זה?

הוא: LG.

אני: מה הנתונים שלו?

הוא: נתונים טובים, העיקר LG.

ממש לא אכפת לאנשים.

שמעו, אני דיי מבין אותם.

הרי כל מי שנמצא כאן בפורום ומבין בסוגים,

דגמים, נתונים, הבדלים וכו'... חקר את הנושא

לא יום ולא שבוע.

אז לא כולם מודעים לסוג גישת המידע הזו

ולא את כולם מעניין איזה LCD יש להם.

זה שאנחנו מדברים פה על הנושא הזה,

זה כי אכפת לנו. העניין הוא שלאחרים לא כ"כ (לא כולם).

פורסם

אבל למשל במשחקים... הבנתי שעדיף TN כי מסכים עם פאנל כזה הם בד"כ מהירים וזה מה שצריך במשחקים... לא?

פורסם

אבל למשל במשחקים... הבנתי שעדיף TN כי מסכים עם פאנל כזה הם בד"כ מהירים וזה מה שצריך במשחקים... לא?

תלוי מה אתה רוצה:

משחקים וסרטים שנראים נפלא, אך נפילה בכל שאר הפרמטרים(TN)

או משחקים וסרטים שנראים גם כן ט"מ, אך לא בטופ, ושאר פרמטרים

נפלאים כגון: טקסטים, גלישה, זוית צפיה וכד' (PVA, IPS)?

פורסם

מריחות במשחקים ובכלל זה מאוד סוביקטיבי. האפקט נגרם ברובו במוח שלנו ולא בגלל זמן התגובה

של הגבישים. חלק מהמסכים מציגים שיבושים בתצוגה, אלא אינם מריחות אלא קורונה.

זה נגרם בגלל OverDrive לא מכויל או יחס ניגודיות גבוהה מידי שמושג ע"י בהירות גבוהה מאוד.

זו הסיבה המרכזית למה מסכים עם פאנלים מסוג SPVA מציגים לעיתים קרובות קורונה, יחס הנגודיות גבוהה כי הבהירות

גבוהה(כאשר בהירות השחור נשארת נמוכה), מספיק להוריד את הבהירות לרמה נורמלית והתוצאות משתפרות פלאים.

ובנוסף לעיתים לא מאבדים הרבה יחס ניגודיות כי הבהירות של השחור יורדת גם כן.

פורסם

מה שחשוב לי זה משחקים ולא סרטים... בקשר לכל השאר זה לא ממש משנה לי אבל למה אם במשחקים הכל טוב, למה שבמצב רגיל לא יהיה בסדר?

אני מבין שאפשר לקחת מסך עם פאנל TN כי במשחקים יושבים מול המסך וזווית הצפיה לא משנה

פורסם

אפקט במוח ? לא נראה לי, הנה למטה תמונה (ואני מקווה שכולנו מסכימים שתמונה סטטית לא יוצרת אפקטים פסיכולוגים :) ) של מה זה מריחה ולמה זה בדיוק נגרם.

אז נכון TN מאפשר להציג זמני תגובה טובים יותר , ובעזרת טכנולוגיות אחרונות זמנים טובים אפילו יותר אך כמו שנאמר פה צריך להיזהר עם השימוש בטכנולוגיה זו ולדעת לשלוט בה טוב טוב כי אם לא התוצאה היא אסון. וזו הסיבה שלשחקנים שמשתמשים המון בשינוי מהיר של התצוגה עדיף מסך כמה שיותר מהיר ונכון לשנתיים האחרונות מדובר בTN.

לדעתי היום מסכים עם פאנלים טובים יותר מציגים זמני תגובה טובים מספיק ואז לא צריך להיתפשר על שאר החסרונות של פאנל TN למי שרוצה משהו באמת טוב.

וגם נכון שאנשים קצת מזלזלים במסך , זה רכיב חשוב מאוד בקניית מחשב והמסך מיועד להרבה שנים, אז זה אמנם לא תופס למיפרט של 4000 שקל אבל באמת מוזר לראות אנשים שמחפשים איכות, מבזבזים 10000 ש"ח ומעלה על מחשב ולא משקיעים במסך. מצד שני חשוב לזכור שמסך KCD הוא דבר יקר וזה שב1500 משיגים דברים בסיסיים זה עדיין הרבה כסף.

[attachment deleted by admin]

פורסם

ובכן ICE תתפלא אבל מתחת ל 16ms אין כמעט השפעה של זמן התגובה על המריחות העיניין סוביקטיבי לחלוטין.

לרעיה מצורפת תמונה זהה לתמנות שצירפת אך ממסך CRT אשר פועל ב 85hz שים לב כי המריחות תמיד היו שם.

כפי שניתן לראות ישנם 3 תמונות רפאים.

אני מציע שתקרא את המאמר באתר ומאמרים באתרים גדולים בחו"ל כגון Xbitlabs לפני שאתה קופץ.

ה"אפקט במוח" נקרא Retinal Persistence והוא משחק תפקיד חשוב בטכנולוגיות עתידיות שמטרתם לשפר

את חווית השימוש במסכי LCD.

responsesyncmaster753xy6.jpg

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים